Evb

Kommer försäkring täcker din smärta behandling?

Försäkringsgivare är ofta oförutsägbara när det gäller att täcka smärtlindring. Här är strategier för att få kronisk smärta behandling du behöver.

Folk hoppas på framgång med smärtlindring befinner sig ofta i en sekundär kamp som kan bli en ovälkommen och skadlig distraktion till deras kamp med kronisk smärta. Många tycker att deras sjukförsäkring inte täcker hela eller delar av sin kroniska smärta behandling, eller att de måste möta en förvirrande mängd hinder för att deras behandling omfattas.

Kronisk smärta behandling: försäkringar hinder

"Under de senaste åren har vi haft en dramatisk ökning av människor som ringer upp och säger," Jag behöver hjälp, mitt försäkringsbolag inte täcker min smärtbehandling ", säger Will Rowe, vd för European Pain Foundation.

Vissa frågor är särskilt problematiska:

  • Försäkringen täcker endast vissa delar av en patients smärtlindring terapi. "Med smärta, oftast är det en multi-modal form av behandling som fungerar bäst," Rowe säger. "De kanske inte omfatta sjukgymnastik, men de ska täcka medicinen. Eller, om de täcker sjukgymnastik, de bara täcker tre sessioner. "
  • Försäkring tvingar människor att gå igenom onödiga steg innan man godkänner de rekommenderade behandlingar som kommer att hantera smärta för dem. Rowe gav som exempel på svårigheten med att få vissa FDA-godkända läkemedel för fibromyalgi. "I många fall är försäkringsbolagen säger att du inte kan få dessa mediciner tills du går igenom och misslyckas med fyra eller fem andra behandlingsalternativ," Rowe säger. "Det kan vara så att medicinen är precis vad du behöver, men du måste gå igenom fyra eller fem månader av försök och misstag innan du i slutändan får vad du behövs i första hand."

Kronisk smärta behandling: tips och taktik

Prova dessa strategier för att hjälpa dig att övervinna de försäkringar hinder och få täckning du behöver för att hantera smärta.

  • Känn din försäkring plan. Fråga ditt försäkringsbolag vilka mediciner och smärtterapier förvaltning täcks din plan. Ta reda på om din plan kräver en remiss från din husläkare eller pre-tillstånd från försäkringsbolaget innan du kan se en specialist eller sjukgymnast. Förstå egenavgifter du måste tillhandahålla. Var inte rädd för att ställa frågor om någon aspekt av täckning som du inte helt förstår.
  • Förutsätt inte att något steg eller pappersarbete har tagits om hand av någon part. Kontrollera specialister, terapeuter eller sjukhus som behandlar du omfattas av din plan. Innan du ser en specialist smärtlindring, ta reda på om din husläkare har lämnat in begärd remiss med ditt försäkringsbolag. Kontrollera efteråt att se till att läkarna ser du följa igenom och lämna in en ansökan med försäkringsbolaget.
  • Föra register över allt. Förvara alla dina räkningar och korrespondens med läkare, sjukhus och ditt försäkringsbolag. Få kopior av räkningar och hävdar din läkare filen med försäkringsbolaget. "Ofta avslaget bygger på någon form av bearbetning fel snarare än en behandling frågan," Rowe säger. "Något hände inte som det var tänkt att hända." Med detaljerade register kommer att hjälpa till när det finns en tvist.
  • Utmana varje förnekande. "Det första är, inte ta ett nej," Rowe säger. "Förnekelse är vanligtvis det första svaret du får." Ta reda på din försäkringsbolagets rutiner för tilltalande en förnekelse och uppföljning. Varje företag är enligt lag skyldiga att tillhandahålla ett överklagande process för fordringar som har nekats.

Kanske viktigast av allt, få din läkare på din sida. Läkarna du ser kan vara avgörande allierade i att få täckning smärtlindring du behöver. "Arbeta med din läkare eller vårdgivare för att skriva den typ av information som är nödvändig för att få din täckning," Rowe säger. "Ofta är det ett ord som saknas i ett uttalande som tvingar en förnekelse, och om det ordet ingick du skulle få täckning." Din läkare kan också hjälpa dig att göra argumentet för en smärtlindring terapi du behöver.