Evb

Hur man vinner kriget mot cancer? bättre skor, färre vitaminer

Daily Dose med Jillian Michaels

På "daglig dos med Jillian Michaels, 'JILLIAN samtal med kända onkolog David Agus om hans kontroversiella inställning till kriget mot cancer, hans tankar om multivitaminer, och en dold mördare i din egen garderob.

Fler människor är rädda att få cancer än Alzheimers och kombinerade hjärtsjukdomar, enligt forskning från MetLife Foundation.

För hälften av alla män och en tredjedel av alla kvinnor i Europa, kommer att rädsla besannas. Men det behöver inte vara så, säger David Agus, MD, världsberömd onkolog och författare till den bästsäljande boken The End of Illness.

Agus, som var på team av läkare som behandlade Steve Jobs, sade att han tror att vi kan vinna kriget mot cancern - men inte hur vi ska bekämpa den nu.

"Vi har gjort nästan ingen inverkan på att människor lever längre med cancer", säger han i en intervju för Daily Dose med Jillian Michaels, noterar att dödstalet är nere bara 8 procent under de senaste sex decennierna.

En del av problemet, säger han Jillian, är det sätt vi tänker på sjukdomen. "Istället för att bara försöka krympa cancern, som köper lite tid, vill jag ändra hela tillståndet av kroppen. Men jag vet, som en cancer läkare, jag är inte så bra. Och jag vet att jag förlorar två eller tre patienter per vecka -., Och jag vill inte göra det längre "

Lösningen, förklarar han, är inte att behandla sjukdomen utan att stoppa det från att hända i första hand. "De flesta cancerfall kan förebyggas. Vi har fått ta aggressiva ämnen i detta avseende. "

Här, fem saker Dr Agus rekommenderar att föra oss ett steg närmare att avsluta sjukdom:

Lär känna din mat. En hälsosam kost är nyckeln till att förebygga sjukdomen, säger Dr Agus Jillian. Och det innebär att veta inte bara vad du äter, men var den kom ifrån. Ställ frågor när du går till en affär eller restaurang: Är detta laxen vilda? Är detta nötkött gräs? Är dessa kycklingar frigående? Leta efter enkla ingredienser (tror reella kontra bearbetade livsmedel) och säsongsbetonade råvaror. Och inte får hängas upp på om något är "ekologisk" - det är viktigare att den är färsk. "Folk säger," Ekologiskt är bättre. " Tja, kan det vara bättre, men en ekologisk frukt eller grönsak som har suttit på hyllan för två eller tre dagar har noll näringsvärde. Det försämrar, "Agus förklarar. "Du vill få vad höjas lokalt. Gå till bondens marknad eller, om du inte kan göra det, får flash-fryst, som i allmänhet är mycket bättre än något som har suttit på den tjusiga ekologiska butik för ett par dagar. "

Bära bekväma skor. Varje kvinna som någonsin vacklade runt på 4-tums stilettos för en dag vet att stilen kommer till en kostnad. Men blåsor är bara handpenningen: Det verkliga priset, Dr Agus säger, är en kortare livslängd och en högre risk för allvarlig sjukdom. "Inflammation är roten till cancer, hjärtsjukdomar, och neuro-degeneration, "förklarar han. "I slutet av dagen, om fötterna ont, det är inflammation."

Dike din multivitamin. "Ett vitamin är något som kroppen inte kan syntetisera eller skapa på egen hand. Till exempel har en mus genen där det kan göra C-vitamin, så C-vitamin är inte ett vitamin till en mus, "Agus förklarar. Det är en vitamin för oss, men det finns hälsosammare sätt att få det - såsom i livsmedel - än genom att poppa ett dagligt tillskott. Forskningen säger vitaminer visar ingen signifikant effekt på cancer överlevnad och kan faktiskt skada din DNA.

"När du ger en stor dos i ett piller, du downregulate receptorn och skruva upp all signalering," Dr Agus säger Jillian. "Kroppen, till exempel, behöver 10 till 15 enheter av vitamin E, ännu ett piller har 400 enheter. Vem har sagt att mer är bättre? "

I själva verket kan fler bli värre, enligt en ny studie från Journal of European Medical Association som tittade på effekterna av multivitaminer på 39.000 kvinnor. "De kvinnor som tog multivitaminer var faktiskt friskare - [de hade] lägre BMI, de hade mindre diabetes går in, och de utövade mer," Agus säger. "[Men de hade också] en 15 procent högre dödlighet." Vilket inte är att säga vitaminer - de näringsämnen, inte piller - är dåligt för dig. "I livsmedel, [de är] häftigt. Ät riktig mat. "

Ta itu med problemet innan det börjar. Konventionellt tänkande om cancer berättar du kan inte attackera sjukdomen tills du har det, men Agus säger konventionellt tänkande är fel. "Jag vill att läkarna kan behandla mot hälsa och inte mot sjukdomen," skriver han i sin bok. "Vi har glömt att bota cancer börjar med att förebygga cancer i första hand." Ett bra exempel på hur man gör detta, han säger Jillian, är en studie från 2004, i vilken bröstcancer överlevande fick antingen placebo eller en drog som bygger ben för osteoporos. "Folk säger," Varför skulle du göra det? Dessa personer kan ha år kvar att leva. Varför lägga dem på en klinisk prövning? '"Agus förklarar. "Jo, [eftersom] bröstcancer går till ben. Du ändrar jorden, växer fröet inte. "

Tala med din läkare. Dr Agus betonar att hans recept för en sund livsstil är inte en "one-size-fits all" doktrin utan en guide avsedd att antända diskussion och debatt mellan läkare och patienter. Statiner, till exempel, har visat sig minska sjukdomhastigheter och hjälpa människor att leva längre - men de kan inte vara rätt för individer med hög risk för diabetes. Poängen är inte att alla ska ta statiner, det är att alla borde åtminstone tala om statiner. "Jag vill att samtalen ska hända," Agus säger Jillian. "Jag vill inte ha en kille eller tjej bakom en gardin fattar besluten åt dig. Jag vill att du ska gå in med de uppgifter och diskutera det. "

Kolla in nya avsnitt av Daglig dos med Jillian Michaels varje dag vid middagstid ET.