Evb

Hur kan vänner och familj hjälpa dig i dina ansträngningar att hantera ditt kolesterol?

Kolesterol: Experterna Väg I

Det viktigaste sättet att ta hjälp av familj och vänner är att be om det.

Dagligt hälsa: Hur kan dina vänner och familj hjälpa dig hålla sig till en kolesterol-vänlig livsstil?

Stuart A. Seale, MD ( fullplatediet.org )

Först, förklara hur viktigt deras stöd är för din framgång. Berätta för dem du är beroende av deras förståelse när du inte äter alla samma mat som dem. Dessutom, förklarar betydelsen av daglig motion och kontroll av din stress. Se om de ska gå in med din sunda kostvanor och andra beteenden - vad är bra för dig är också bra för dem!

Jacob Delarosa, MD ( portmed.org )

Berätta för dem vad du gör. Om du berättar för din familj är det viktigt för dig att hålla fast vid din hälsosam livsstil, kommer de att respektera dina önskemål och inte försöka stoppa en körsbärspaj ner i halsen.

Pamela Warren, MS, CHN ( artofconsciousliving.com )

Be familj och vänner för att stödja dig i ditt bästa för att hantera ditt kolesterolvärde. Be dem att inte försöka övertala dig att konsumera livsmedel som du vet inte är inom din regim. För den ultimata stöd, be att när de skaffar mat för dig, har det sänkt kolesterol och högre mängder av fiber.

Gail Underbakke, MS, RD ( medicine.wisc.edu )

Mat gåvor från vänner och familj kan skapa oönskad frestelse. Om du ofta mottagaren av mat gåvor, släpp ledtråden att du skulle uppskatta frukt eller nötter istället fudge, ost och korv. När du planerar en semester måltid eller fest, kan vänner och familj hjälpa genom att ta några kalorifattig, lägre mättat fett livsmedel tillsammans med de rikare livsmedel på menyn. Ju större variation och val kommer sannolikt att uppskattas av alla på evenemanget. Om du deltar i en måltid på någons hus, fråga om du kan få en sallad eller en frukt efterrätt för att ge ett mer hälsosamt val för dig själv och resten av gästerna. Vänner och familj som är värdar för måltider och fester kan också lösa att inte vara "mat langare." Insisterar på att du har en annan portion av ett visst livsmedel, eller agerar förolämpad om du väljer att äta bara en liten servering av något, är inte bra. En positiv kommentar om ditt engagemang för din sundare livsstil skulle vara bättre.

Lisa Matzer, MD ( drmatzer.com )

Ett av de bästa sätten att få dina vänner och familj för att hjälpa dig är att ställa några hälsosamma livsstil mål med dem, göra ett offentligt åtagande att uppfylla dessa mål, och sedan lovar att betala den andras pengar om du inte håller dina mål. Till exempel kan du göra en överenskommelse med en kompis att träna i 30 minuter om dagen, fem gånger i veckan. Om du inte uppfyller målet, betalar du den andra personen 40€. Också, utbilda dina vänner och familj om de livsmedel som du inte får äta.

Inna Topiler, MS, CNS ( competenutritionandwellness.com )

Låt din familj och vänner vet vad du arbetar med och be om deras stöd. Ju mer de vet om din sjukdom och de steg du tar för att förbättra det, desto mer kan de hjälpa till.

Jeanette Bronée, CHHC ( pathforlife.com )

De flesta människor inte be om hjälp, så var noga med att fråga din familj och vänner för att hjälpa dig hålla fast vid dina hälsosammare val. För att undvika stora portioner av desserter och krämig eller fet mat, låt inte andra tjänar du måltider. Säg åt dem att inte erbjuda dig den mat du undvika. Det är alltid lättare att undvika att äta något om du inte blir ombedd. Be familj och vänner för att hjälpa dig genom att inte sätta de livsmedel som du inte vill rakt framför dig, och kanske hålla dessa livsmedel från bordet så de är lätta att nå för och de är ur din omedelbara syn.

Raja R. Gopaldas, MD ( rajgopaldasmd.com )

Alla måste vara medvetna om de negativa effekterna av högt kolesterol. Du kanske har familjemedlemmar som har en frisk kolesterol nivå, eftersom de redan är på en bra övning och behandlingsregim och därmed är mer benägna att hjälpa dig och samarbeta med dina krav. Å andra sidan kan det finnas någon som inte har högt kolesterol (bra gener!) Men som inte bryr sig om deras kolesterol eller din heller! Så utbildning om de fallgropar och potentiella farorna med högt kolesterol är viktigt för dem som inte är medvetna om. Om alla medlemmar i en familj bestämmer sig för att delta i en övning plan och laga mat och eateat hälsosamt, då målen är lätta att åstadkomma. Men det måste börja med en person - och det måste vara du. Om du är medveten om dina kolesterolnivåer och inte låta andra påverka dig, med tiden kommer de att förändra och acceptera och stödja ditt kolesterol-vänlig livsstil.