Evb

Hur kan man vara en cancerpatient

Det är inte lätt att vara en cancerpatient

Det är inte lätt att vara en cancerpatient. De två månader jag tillbringade träffa specialister, genomgår tester, och opereras för en potentiell cancerdiagnos var ansträngande. Jag köpte varenda bok jag kunde hitta, läsa varje online artikeln finns, och blev så organiserad att jag imponerade även läkarna. Visst, det var allt efter att jag hade en stor missfoster ut, grät ögonen ur flera dagar, och inför min dödlighet vid 28 års ålder. När diagnosen kom dagarna före Thanksgiving, var jag redo att komma igång. Jag visste vad mina behandlingsalternativ var, vilka som jag ville ha, vilka som jag inte ville ha, och som jag ville att administrera dem.

Det har gått nästan fyra år sedan min diagnos, och leva mitt nya normala fortfarande kräver regelbundna uppföljningsbesök med läkare i specialiteter flesta av oss inte kan uttala eller stava. Det kräver också att träffa nya specialister för att titta efter eventuella komplikationer från behandling.

Jag tvivlar inte på att mängden forskning I betydande grad påverkat hur jag behandlat min diagnos, men det är inte det enda som hjälpte mig. Här är några andra coping knep:

  • Cancern spellista: Jag laddade upp min musikspelare med alla olika typer av musik. Jag hade låtar för att köra till / från sjukhuset, sånger för strålbehandling, sånger för mötet läkare jag gillade, sånger för att träffa läkare som jag inte gillar. Jag använde kraftfulla, motiverande låtar att hålla mig igång för 10 eller fler timmar jag tillbringade på sjukhuset, men jag hade också låtar som skulle få mig att gråta på ett ögonblick när jag var ensam. Jag oroar ofta att, som cancerpatienter, vi tror att vi måste vara stark hela tiden. Vi gör inte. Ibland måste vi släppa ut det.
  • Arrangören: Jag använder fortfarande denna dag, och det är faktiskt viktigare för mig än musiken. Använda en storlek 4 organisatör, jag håller alla mina möten i blyerts, mina läkarnas visitkort i alfabetisk ordning efter specialitet, det finns ett anteckningsblock och klisterlappar för frågor, och jag har dedikerade fickor för samarbete betalar, recept, order labb och remisser. Allt är på ett ställe. Detta har även hjälpt mig på akuten ett par gånger eftersom jag precis har dragit ut sidorna visitkort och överlämnade dem. Och jag har inte förlorat ett blod-arbetsorder ännu!
  • Support: jag snabbt slutat vara rädd för att be mina vänner och familj för vad jag behövde, om det var en åktur till läkaren, eller någon att hålla min hand under ett test. Men vad hjälpte mest var att hitta stöd från andra patienter och efterlevande. Min behandling krävs reser, så jag använde online-forum, webbplatser, e-stöd, och så vidare. Det finns inga ord för att uttrycka hur stort det var när jag satt i ett väntrum, på gränsen till tårar, och jag kunde skicka ett mail till någon som hade gått igenom vad jag gick igenom och kunde prata mig ner från den ökända avsats. Så småningom började jag gå ansikte mot ansikte stödgrupper, och även om det tog lång tid att hitta en grupp som jag klickade med, dessa människor är nu min familj.
  • Humor: För min första postoperativa besök med min kirurg, hade jag en t-shirt som ber i fetstil, gula bokstäver, "Dude var är min sköldkörtel!?" Skratt är verkligen den bästa medicinen, och min samling av humoristisk cancer t-shirts är känd över hela sjukhuset.

Nej, det är inte lätt att vara en cancerpatient, men dessa är några av de saker som har fört mig till min nya normala.

Vad hjälper dig att hantera?