Evb

Vård av äldre vuxna med typ 2-diabetes

Pågående diabetes utbildning kan göra att ta hand om en åldrande älskade en lättare.

Vård av åldrande nära och kära med typ 2-diabetes kan vara en utmaning, eftersom de kan ha andra hälsorelaterade frågor. Eftersom personer med typ 2-diabetes ålder, kan deras sjukdom orsaka komplikationer inklusive försämring av syn, hörsel och fingerfärdighet.

Diabetes pedagoger är en bra resurs inte bara för personer som nyligen diagnostiserats med diabetes, men för dem som har varit diabetiker under en längre tid. En diabetes pedagog kan hjälpa utforska olika sätt att arbeta på bättre blodsockerkontroll, om den behöver förbättras, men kan också hjälpa till med nya problem som kan uppstå.

Kathy Honick, RN, CDE, en diabetes utbildare vid Barnes Jewish Hospital i St Louis, säger, "Det starkt rekommenderat att alla de med typ 2-diabetes följa upp med en diabetes pedagog, antingen en-mot-en eller i en klass, minst en gång per år för uppdateringar och ytterligare diabetes utbildning. "Hon rekommenderar också att vårdgivare delta i dessa möten, så att de kan ge god vård och känna sig bekväm att göra så.

Typ 2-diabetes: att vara en del av laget

Medan många äldre kan ta rätt bra hand om sig själva, andra kan behöva en hjälpande hand. Oavsett om du bara övervaka eller du gör det mesta av arbetet, måste du veta vad som händer med din älskade sin hälsa. Av den anledningen är det viktigt att du är en del av diabetes vård team. Gå med dem till sina läkarbesök. Du kan ge ett andra par öron så instruktioner förstås bättre, och det gör att du kan ställa egna frågor eller uttrycka oro.

Blir äldre kan påverka hur en person äter, sover, och övningar. Som en vårdgivare i en åldrande älskade med typ 2-diabetes, spelar du en viktig roll för att garantera din älskade tar hand om sig själva. Här är några tips:
  • Laga mat för din älskade: att garantera din älskade äter en väl balanserad måltid, laga mat till dem och uppmuntra dem att äta.
  • Övning med din älskade: Att hjälpa din älskade en att vara aktiv, gå med dem på en promenad eller uppmuntra dem att ta en övning klass. Studier har visat att människor är mer motiverade att träna om de inte behöver göra det ensam.
  • Kontrollera din älskades fötter regelbundet: Foot problem kan gå från mindre (blåsor och småsår) att stora i en relativt kort tid när någon har diabetes. Detta är på grund av dålig cirkulation till fötterna. Dessutom bör spikar skäras rakt över för att förhindra inåtväxande naglar och over-the-counter produkter bör inte användas för att ta bort vårtor eller liktornar. Om det behövs, be om lokala fot kliniker eller fotvårdsspecialister.

Att ta hand om en närstående med typ 2 diabetes: vet dina gränser

Det är också viktigt att förstå vad man kan och inte kan göra. Tiffany Hester Colorado vårdas sin mormor, som hade typ 2-diabetes, i 35 år. Hon säger, "Min mormor ville inte ändra sin livsstil, så vi var tvungna att vänta tills hon gjorde sig sjuk, och då hon skulle låta oss gå in och hjälpa henne att må bättre. Vi kunde inte tvinga henne att göra det rätta. "

När du vårdar en äldre vuxen med en kronisk sjukdom, som diabetes, kan du bara göra ditt bästa. Din älskade man måste låta dig hjälpa dem. Om du upptäcker att du har problem med att ta hand om din älskade, eller att de inte är lyhörd för din hjälp, söka hjälp av sin läkare. Ibland hjälper det att höra det från någon annan.