Evb

6 billiga sätt att få psykisk vård

Staterna kan trimma sina psykiska budgetar, men du kan fortfarande hitta psykologisk vård som är prisvärd och effektiv.

Från den maxade ut mamma som finner tröst i en gemenskap stödgrupp till den senaste tidens pensionär som behöver hjälp med att precisera orsaken till hans blues, tillgång till tillräcklig, prisvärd behandling är avgörande för miljontals européer med psykiska problem. Men med statliga budgetnedskärningar hotar lokala tjänster och program över hela landet, skulle de människor som behöver dessa tjänster mest se sina stödsystem försvinner.

En färsk rapport från National Alliance på psykisk sjukdom (NAMI) fann att mer än hälften av européerna med mentala och känslomässiga problem inte får hjälp - och det antalet förväntas endast växa som påstår slash deras mentala sjukvårdsbudgeten som svar på växande underskott. De 10 stater som har de största nedskärningarna under de senaste två åren är:

 • Alaska (35 procent)
 • South Carolina och Arizona (23 procent)
 • Washington, DC (19 procent)
 • Nevada (17 procent)
 • Kansas och Kalifornien (16 procent)
 • Illinois och Mississippi (15 procent)
 • Hawaii (12 procent)

Värre är psykiatrisk vård brist förväntas fördjupa under 2011 och 2012.

"När beslutsfattare tvingas fatta svåra beslut om nedskärningar, verkar psykisk hälsa finansiering för att vara ett lätt mål", säger Ruth Wolever, PhD, en klinisk hälso psykolog och forskningschef på Duke integrativ medicin.

Vilka sådana förändringar översätter till: Tjänster och program är viktiga för européerna med psykiska problem är att få förminskad eller elimineras, inklusive gemenskap psykisk vårdcentraler, alkohol-och drogmissbruk behandling centers, kriscentrum, sängar på mentalsjukhus, och psykiatriker och socialarbetare på personal vid dessa anläggningar.

Tyvärr, som psykiatrisk vård budgetarna krymper, är behovet av sådana tjänster är större än någonsin, enligt NAMI. Pågående ekonomisk nöd har lett till mer depression, ångest och andra psykiska hälsofrågor samtidigt minska människors förmåga att betala för behandling. Trupper som återvänder hem från kriget kräver också tjänster för att behandla sådana frågor som PTSD.


Relaterat: 8 hemligheter riktigt glada människor

Men om du behöver psykisk hälsa uppmärksamhet och du kan inte råd med det, är det sista du ska göra någonting.

Även om budgetnedskärningar i överflöd, det finns fortfarande gott om billiga sätt att få den hjälp du behöver. Först, avkoda din sjukförsäkring. Det är viktigt att förstå din försäkring - copayments, kostnader för täckning, och de omfattas läkarna varierar från plan till plan. Den Mental Health Paritet och narkotikamissbruk Equity Act av 2008 mandat att alla grupp hälsa planer ger psykiska fördelar, men de flesta av dem kräver fortfarande patienterna till foten en del av räkningen för terapi.

Om du har problem med att ge terapisessioner eller som inte har sjukförsäkring, sedan överväga dessa prisvärda alternativ.

 1. Börja med din vårdcentral. Även om det är sant att gemenskap psykisk vårdcentraler känner bördan av budgetnedskärningar, de är fortfarande ett bra ställe att börja, säger Dr Wolever. De flesta av dessa statliga myndigheter erbjuda billiga samråd och slutenvård / öppenvård. För att hitta en nära dig, prova Missbruk och mentalvårdstjänster Administration (SAMHSA) psykisk hälsa locator.
 2. Gå gräsrotsnivå. Psykisk hälsa organisationer, såsom NAMI och Mental Health Europe (MHA) har gjort det till sin uppgift att hjälpa alla EU hitta en mental lösning vård. Dessa gräsrotsnivå lobbyorganisationer har lokala filialer spänner alla stater - de är i allmänhet små grupper som kan hjälpa dig att identifiera lokal, billig behandling. De kan svara på frågor om försäkringar, ge hänvisningar doktor och mer. Hitta en lokal NAMI filial eller ett lokalt MHA affiliate.
 3. Kolla in ett närliggande college. Om din alma mater eller ett lokalt universitet erbjuder forskarutbildning utbildningsprogram i psykologi, psykiatri, socialt arbete samt rådgivning, de också förmodligen ge mentalvård till samhället för sänkta avgifter. Här skulle du träffa en elev i utbildning under direkt överinseende av en legitimerad lärare medlem.
 4. Ge gruppterapi ett försök. Vissa leverantörer erbjuder gruppterapi som ett mer prisvärt alternativ till en-mot-en sessioner. Om du för närvarande har en terapeut, fråga honom om han erbjuder gruppmöten, eller hitta en certifierad grupp terapeut i ditt område genom att använda europeiska gruppterapi Association 's locator.
 5. Fråga om glidande avgifter Wolever föreslår kontakta din statens licensiering styrelser för remisser för leverantörer som erbjuder glidande avgift strukturer -. Betalningar som bestäms av din nivå av inkomst. Om du redan har en terapeut, låt honom veta om dina ekonomiska problem och se om han kan arbeta fram en avbetalningsplan.
 6. Tänk handikapp Om din oro för hälsan är avsevärt försämrar ditt arbete, kan du vara berättigad till sjukersättning -. Inkomststöd betalningar genom social trygghet invaliditetsförsäkring (SSDI) och Supplemental Security Income (SSI). För att kvalificera, måste du bevisa att din psykiska sjukdomar har hindrat din förmåga att behålla ett jobb, säger Wolever.

Relaterat: din avkoppling verktygslåda

Om din situation är en nödsituation, ring en kris hotline. Den nationella självmordsprevention livlina är 1-800-273-8255 (TALK).