Evb

12 tips för ögat kosmetisk säkerhet

Mascara och ögonskugga kan förbättra ditt utseende, men ögat kosmetika kan lätt skada din syn. Att anta dessa ögon tips makeup säkerhet kommer att hålla dina ögon vackra och friska.

Vill du göra dina ögon lite mer dramatisk? Mascara, ögonskugga och eyeliner kan verkligen göra susen. Men om du sätter på ögat kosmetika är en del av din dagliga ritual, bör du veta om några potentiella faror för ögonen. I själva verket är precis som flitig om att ta bort ögonmakeup på natten är viktigare än att tillämpa dem varje morgon.

Eye kosmetika är i allmänhet säkra material - så länge du använder dem på rätt sätt. Över tiden, kan alla typer av gunk växer i de små vackra kosmetiska paket. Bakterier och svampar kan föröka, och om du fortsätter att dekorera dina ögon med denna makeup, du överföra dessa bakterier direkt till dina ögon.

Dos och inte göra av med ögat kosmetika

Här är hur du kan se till att dina ögon är vackra och friska - dessa kosmetiska säkerhetstips kommer att minimera dina ögon exponering för bakterier:

 • Håll inte på gamla makeup - kasta bort det efter ett par månader.
 • Använd inte mascara som är torkade ut - och aldrig försöka att fukta det med din saliv eller vatten. Det är bäst att byta mascara varannan till fyra månader, eller tidigare om det är torkat. Ett tips: Håll en permanent markör i din make-up kit, och markera det datum du öppnar en ny tub med mascara, så att du inte kommer att använda det förflutna hållbarhetstiden.
 • Håll ögat kosmetika svalt - alltid vid 85 ° C eller lägre (det betyder inte hålla dem i bilen eller i en ångande badrum).
 • Blanda inte och matcha kosmetika Använd vad avsedd för ögonen på dina ögon bara -. Använder inte samma penna för både ögon och mun, som kan introducera bakterier.
 • Undvik Kohl eyeliners - de kan innehålla farliga halter av bly. Och undvika permanent färg och färgämnen för ögonfransar, eftersom de kan orsaka bestående ögonskador om den inte används på rätt sätt.
 • Aldrig dela din kosmetika med en vän. Hennes bakterier kommer förorena dina ögon kosmetika, och vice versa.

6 tips för att tillämpa eye kosmetika säkert

Det är också viktigt att tillämpa din ögonmakeup på ett säkert sätt för att förhindra skador. Att få något som nära ögat potentiellt kan orsaka skada - så när du mödosamt ritar den perfekta linjen, se till att inte få kosmetika i ögat.

Prova dessa öga kosmetiska säkerhet förslag:

 • Aldrig sätta ditt öga kosmetika på medan du kör eller åker bil Din mascara trollspö kan alltför lätt repa din hornhinna -. Att inte tala om risken för ouppmärksam körning. Du kanske också vill undvika att tillämpa ögonmakeup på bussar eller tunnelbanor - plötsliga stopp kan också öka risken för att du kliar din öga.
 • Hoppa ögat kosmetika när man har en irriterad eller infekterad ögat - och om du tror att en viss kosmetisk är irriterande ögonen, sluta använda den direkt.
 • Håll ögat kosmetika utanför ögat - använd inte eyeliner på de inre ögonlocken, där makeup kan få inuti ögat.
 • Tvätta alltid händerna innan du gräva i din makeup väska och börja tillämpa ögat kosmetika.
 • Undvik ögat kosmetika som är skimrande, glittriga, eller blanka, eftersom de kan innehålla ingredienser som kan repa eller irritera ögat.
 • Kontrollera att alla ögon kosmetiska applikatorer är rena innan du använder dem - det är en bra idé att tvätta eller byta ut alla borstar och svampar ofta.

Säkerhet vid sänggåendet: hur du tar bort ögat kosmetika

Makeup kan orsaka en hel del problem för dina ögon - speciellt om du bär kontaktlinser. Ögonen kan bli torr och irriterad, och kosmetika kan lämna avlagringar på linserna, som påverkar din vision och bekvämligheten av dina linser. Så det är viktigt att noggrant och försiktigt tvätta bort din ögonmakeup varje kväll innan sängen för att se till att dina kosmetika inte arbeta sig in i dina ögon, bygga upp och orsaka skador.

Följ instruktionerna på förpackningen till varje öga kosmetisk att ta reda på det bästa sättet att ta bort det - vissa kan rekommendera bara tvål och vatten, en del en kall grädde, och andra makeup remover. Viktigast, vara försiktig när du tar bort ögat kosmetika, såsom ögon och hud som omger dem är mycket känsliga. Och ta samma omsorg med borttagning produkter som du gör med ögonmakeup - Tvätta alltid händerna noggrant innan du tar bort ögonmakeup.

Artiklar