Evb

Vad att göra när han inte vill använda kondom

I värmen av passion, är det lätt att komma med bortförklaringar för att inte använda kondom. Men inte sätta din hälsa på spel genom att falla för en av dessa ursäkter.

I ett råd kolumn publicerades ursprungligen på Advocate.com, erbjuder Everyday hälsa grundande redaktör Steven Petrow tips för att komma förbi din partners grunder att välja bort att använda kondom.

Fråga: varje så ofta jag träffar en kille som berättar att han bara inte kommer att använda kondom eftersom (gör ditt val): 1) att han inte kan hålla hårt, 2) han är för stor, 3) han är allergisk mot latex, 4 ) han är hiv-negativ, eller 5) det är en stämning mördare. Hur föreslår du att jag hanterar dessa situationer - särskilt när jag verkligen är påslagen?

Svar: Låt mig börja idag med att konstatera att det är Världsaidsdagen, som hålls den 1 december varje år och - som den officiella sajten i Storbritannien proklamerar - "är en möjlighet för människor i hela världen att förena sig i kampen mot HIV, visar sin stöd för människor som lever med hiv och för att fira människor som har dött. "

Som sagt, det finns inget bättre sätt att följa denna dag än att lova att skydda dig själv och din blivande partner från hiv. Och om det finns något verktyg som vi har för att förhindra fortsatt spridning av viruset, det är den mycket baktalade, low-tech (men livräddande) kondom.

Jag vet att du har hört det förut (jag hoppas verkligen att du har) men latex och plast gummin, när den används på rätt sätt (och ja, det är nyckeln) med ett vattenbaserat glidmedel, ger en hög grad av skydd för varje partner. Men ibland information inte ensam göra susen. Om bara. Istället för att gå till experterna (som Mr Manners ofta gör) Jag beslutade att be en vän till mig som nyligen smittades varför hans kunskaper om säkrare sex inte skydda honom:

"Du kan vara beväpnad med all information i världen, men det är mycket svårare att omsätta det i praktiken när du kombinerar casual sex, alkohol och droger - och satte platser som Fire Island i mixen. Min misstanke är att någonstans längs linjen jag var inte nykter nog att göra vad jag behövde göra för att skydda mig själv, och det fanns nog av dessa nätter som de statistiska oddsen blev staplade mot mig. "

Så, hur gör jag föreslår att du svarar på dessa periodiska knep (och det är vad de är) för att ha oskyddat sex? Det skulle vara enkel för mig att föreslå att du bara säga "nej." Ändå kan du inte göra sunda bedömningar om du är stenad, hög, berusad, fixade eller rostade - och det finns ingen tvekan om att drog-och alkoholanvändning är nära kopplat med nya hiv-infektioner.

För nu, men låt oss ta varje invändningar mot att använda kondom och göra lite rollspel:

Han säger: "Jag kan inte stanna hårt."

Sanningen: Det är sant att på ett rättvist antal instanser killar kan förlora sina erektioner efter passande upp. Men det finns ett antal saker du kan göra, vill prova olika sorters gummi - särskilt de som kanske inte är så hårt eller så tjock. Oftare än inte, dock, vad du hör (och ser) är en självuppfyllande profetia bygger på ett psykologiskt svar ("Jag gillar inte att bära en kondom"). För att motverka detta, prova att göra avslöjandet och fånga lekfullt sexig och rolig. Om din kompis förlorar sin erektion så snart som handsken går på, gå tillbaka till första eller andra basen för en stund för att hjälpa honom att få (åter) stimuleras medan handskar.

Han säger: "Jag är för stor."

Sanningen: Kondomer finns i alla storlekar, min vän. Om inte din partner är övermänskligt, det finns en kondom för honom. Han går inte shoeless eftersom han är en stor kille, gör han? Han ska inte gå utan en handske, heller. Bland de jumbo-sized alternativ är Trojan Magnum XL smorda Durex XXL, och Kimono MAXX. Håll shopping för alternativ tills du hittar en som uppfyller.

Han säger: "Jag är allergisk mot latex."

Sanningen: Ja, vissa män är, men det finns kondomer gjorda av plast (polyuretan) som ger skydd mot hiv och andra sexuellt överförbara sjukdomar. Var noga med att använda ett vattenbaserat glidmedel med antingen latex eller plasthandskar. Och kom ihåg: Använd inte lammskinn kondomer eftersom de inte skyddar mot HIV och andra sexuellt överförbara sjukdomar.

Han säger: "Jag är hiv-negativa."

Sanningen: Först av allt, kan en tillfällig sexpartner inte vara 100 procent ärlig om sin status, om han är ivrig att få dig in i säcken. Men även en Honest John kan sätta dig i riskzonen - han kanske tror att han är negativ, men han kan ha fel (vilket är en av de primära scenarier för nya infektioner). Generellt måste du vänta minst tre månader sedan din senaste risken för exponering för HIV för att vara någorlunda säker på att du är HIV-negativ. Även om din kille verkligen är hiv-negativ, kom ihåg att det finns alltför många andra könssjukdomar att oroa - kondomer skyddar dig från mer än bara HIV. (Förresten, när är sista gången du testades Om du är sexuellt aktiv, se till att få testat på en regelbunden basis - minst årligen -. Om inte oftare beroende på dina riskfaktorer)

Han säger: "Det är en mood killer."

Sanningen: Möjligen, men vara kreativ! Om du tänker framåt, kan en kondom piskas ut utan att förlora ditt fokus - eller din sinnesstämning. Och med tanke på valet, jag tar en "mood killer" över alternativ.

Men om detta var allt så enkelt, skulle vi inte ha mer än 40.000 nya infektioner inträffar varje år här i USA är det inte lätt alls - särskilt när du verkligen är påslagen eller på en hög av droger eller alkohol. Återigen, varnar min nyligen smittade vän: "Jämfört med vänner som medvetet halkade upp i termer av säker sex, jag har alltid trott jag var en modell i form av försiktighetsåtgärder. Men det tar bara en gång. Och de människor du möter ute på stan (eller online) för tillfälligt sex är alla sover med andra människor där samma risk gäller. "

Med andra ord, är kunskapen inte ensam makt. Vaksamhet är en nödvändig del av ekvationen.

Ett sista ord: Det finns en ny dokumentär som heter We Were Here: AIDS år i San Francisco (bara nominerad till en Oscar) som är ett måste-se för alla som levt igenom de mörkaste åren av det som då kallades "gay pesten" och särskilt för dem som inte gjorde det. Kudos till regissören / filmskaparen David Weissman.