Evb

Alternativa behandlingar för fibromyalgi

Intresserad av att lägga komplementära terapier till din fibromyalgi behandlingsplan? Här finns fyra alternativ att överväga.

Även experter säger att det inte finns någon mirakelmedicin att permanent slå ut alla symptom på fibromyalgi, de är allt mer positiv om de positiva effekter som vissa alternativa terapier kan ha på patienternas viktigaste klagomål på fibromyalgi: smärta och trötthet.

Jacob Teitelbaum, MD, medicinsk chef för fibromyalgi och trötthet Centers, Inc. (FFC), och en fibromyalgi forskare, säger när det kommer till en komplicerad kroniskt tillstånd såsom fibromyalgi, bör patienter utforska en mängd olika alternativ för att lindra sina symptom och styra sin fibromyalgi: "Ofta en kombination av metoder, inklusive over-the-counter eller receptbelagda läkemedel samt alternativa behandlingar, är det mest effektiva sättet att hantera fibromyalgi. " Innan någon behandling, bör patienter alltid kolla in utövarens referenser.

Följande är en lista av terapier som har visat sig vara effektiv för behandling av fibromyalgi.

Massage
Stress, säger experterna, är en bidragande orsak till ökad smärta och muskel obehag i samband med fibromyalgi. Men regelbunden massage kan hjälpa patienter kontrollera deras stressnivåer, vilket kan minska intensiteten i deras fibromyalgi symtom.

Kathy Gruver, LMT, RM, NHC, doktor i traditionell naturmedicin i Santa Barbara, Kalifornien, säger att personer med fibromyalgi egentligen kan gynnas av regelbunden massage. Men hon konstaterar, "eftersom en person med fibromyalgi har en hög nivå av smärta, förbjuder det normalt [honom eller henne] från att ta emot en djup vävnad massage, den typ som skulle kunna vara mest användbara." Men det betyder inte att patienter med fibromyalgi bör utesluta massage helt.

"Ljus är mild massage fungerar mycket hjälp för att lätta de muskulära symptom på fibromyalgi", säger Gruver. En färsk studie från University of Otago i Dunedin, Nya Zeeland, fann massage hjälper också till att främja cirkulationen och avslappning i kroppen, säger två saker Gruver positivt kan påverka dem med fibromyalgi. "Jag har sett ett stort samband mellan emotionell stress och symtom på fibromyalgi. Och genom massage, är en person som kan lindra stress och ångest, [så hans eller hennes] fibromyalgisymtom minskar ofta, "tillägger hon.

Gruver påpekar också att timing verkligen är allt när man införliva massera in patienternas fibromyalgi behandlingsplan. "Det är bättre att ha två eller tre korta pass i veckan än en lång, intensiv massage", säger hon. Detta kommer att sprida de positiva, avslappnande effekter under hela veckan och ge den mest komfort.

Akupunktur
Även om det kan tyckas bakvända att patienter kan lindra smärta genom att sitta fast med nålar, har montering forskning visat att traditionell kinesisk akupunktur kan vara en effektiv behandling för patienter med fibromyalgi symtom. Akupunktör Eunice Kan, LAC, i Burlingame, Kalifornien, förklarar att de hår-tunna akupunkturnålar placeras för att stimulera en viss kombination av akupunkturpunkter på kroppen. "Enligt gamla föreställningar, är alla dessa punkter ansluten via en energi kraft som kallas qi," säger hon. "Detta innebär att akupunktur behandling för smärta i ryggen kan innebära att placera nålar i foten eller någon annan del av kroppen." Västerländska forskare spekulerar att akupunktur hjälper eftersom nålar orsaka förändringar i blodcirkulationen och i signalsubstanser, som är kemikalier som finns i hjärnan och ryggmärgen.

Tvärtemot vad många kanske tror, ​​inte akupunktur inte ont. Även i de fall där någon har en extrem motvilja mot nålar, "det finns alternativ, såsom akupressur och elektrisk stimulering," säger Kan Effekten varierar från person till person, men rutinmässiga akupunktur behandlingar kan ge lindring från smärta för ett par dagar upp till några veckor. "Det beror bara på patienten," Kan säga.

Hypnos
När patienternas aktiva, eller medvetet, sinnet är i ett sleeplike tillstånd, är deras undermedvetna kunna acceptera och uppmuntra dem att agera på förslag för avslappning och helande. Klinisk hypnotisör Laurie Nadel, PhD, DCH, som arbetar på Manhattan och Long Island, New York, säger, "Villkor som fibromyalgi, som kan förvärras av stress och ångest, svarar bra på hypnos."

Vetenskapen tycks överens. Studier visar att hypnos kan hjälpa patienter lindra deras fibromyalgi symtom, särskilt när denna terapi används som en del av ett tvärvetenskapligt synsätt för att behandla sjukdomen.

"Det är omöjligt att förutsäga hur länge effekterna av en hypnos session kommer att pågå eftersom alla reagerar olika," Nadel säger. Dock rapporterar hon vissa patienter med fibromyalgi hitta en 60-minuters hypnos session ger betydande smärtlindring för sex till åtta timmar och till och med upp till 24 eller 48 timmar. Vissa patienter kan till och lära sig självhypnos tekniker som hjälper förstärka de terapeutiska fördelarna med deras hypnoterapi mellan besöken.

Biofeedback
Genom att mäta kroppens funktioner, såsom blodtryck, hjärtfrekvens, hudtemperatur, svett körtel aktivitet, och muskelspänningar, höjer biofeedback patienternas medvetenhet om vad deras kropp gör i realtid. Detta, säger Dr Teitelbaum, ökar patienternas förmåga att medvetet styra sina omedvetna fysiologiska aktiviteter: "Genom att ha tillgång till fysiologisk information som du kan vara omedvetna om, hjälper biofeedback du får kontroll över din nervsystemets automatiska svar."

Dr Teitelbaum säger biofeedback kan vara till nytta för patienter med fibromyalgi i ett antal olika sätt, beroende på vilken av deras kroppens funktioner eller signaler som övervakas: "hjärtfrekvens tenderar att vara förhöjda i fibromyalgi, eftersom ledningscentralen för denna funktion [kallas hypotalamus, som styr det autonoma nervsystemet] fungerar inte. "

Den mest användbara formen av biofeedback för patienter med fibromyalgi är elektromyografi (EMG), som läser patientens kropp för muskelspasmer eller förkorta. Säger Dr Teitelbaum, "Mycket av Fibromyalgismärtan härrör från muskel förkorta, så denna typ av biofeedback kan vara till stor hjälp för att hitta smärtlindring." När patienterna se vad en muskel spasm "ser" ut på biofeedback monitorn, kan de lära sig själv-förvaltning tekniker för att minska sina symtom, spåra deras framsteg med biofeedback maskinen.