Evb

7 sätt zappa stress innan den slår

Vissa vardagliga situationer har en enorm potential för att orsaka stress. Men genom att vara organiserade och lätta på självpåtagna tidspress, kan du undvika dessa situationer och hoppa över stressen.

Ibland, stressiga situationer uppstår därför att vi låter dem - när du tillåter stressen komma till dig, kan spänningar och ångest montera väldigt snabbt. Här är några vanliga ångest-skapa vardagliga händelser, och hur du kan minska stress och minimera deras inverkan på ditt liv:

Ett. Att fastna i trafiken Det finns få känslor så frustrerande som att vara i trafiken som har kommit till ett tvärstopp eller kryper längs när du behöver komma någonstans i en hast -. Ditt barns skola, ditt kontor, eller ett läkarbesök. Du kan inte förutse en olycka på vägen, men du kan göra en del planering i förväg för att undvika stress:

  • När det är möjligt, undvika schemaläggning utnämningar under högtrafik, när detta inte är möjligt, ge dig själv dubbelt så lång tid att komma till din destination.
  • Forskning alternativa vägar eller justera arbetsschema om att lämna hemmet 15 minuter tidigare, till exempel, kan hjälpa dig att undvika trafik. Och om du fastnar, tänk på att när du inte kan styra trafiken, kan du styra din reaktion på situationen: Använd din tid på ett konstruktivt och minska stressen genom att lyssna på en ljudbok eller öva djup-andning avslappning för att förhindra slitna nerver. Om du kommer för sent till ett möte eller en avtalad tid, ringa vidare för att förklara vad som har hänt i stället för att hålla någon annan väntar. Personen i andra änden av telefonen kommer förmodligen att vara mer förståelse för din situation än du förväntar dig.

2. Anländer i tid. För att minska stressen från att vara sent, planera för oförutsedda förseningar och ge dig själv extra tid för att nå din destination. Om du anländer tidigt, använd de extra minuter för att fräscha upp, bli organiserad, returnera ett telefonsamtal som du trodde att du skulle behöva skjuta, och glädje i det faktum att du undviker stress av att klippa det för nära!

Tre. Möte en deadline på jobbet. Det kan inte vara ovanligt att din chef att be dig att slutföra ett projekt med kort varsel. Du kan använda denna möjlighet att flundra eller lysa. Anordnas i allmänhet kan bidra till att göra ett akut deadline lite mindre stressande. Öva goda kunskaper time management kommer också att minska stressen när du knastrade för tiden. Överväga att skriva ut ett konkret att-göra-lista eller göra ett schema för att hjälpa stanna på rätt spår även om en stor deadline är överhängande. Med dessa metodiska steg kommer att öka ditt självförtroende och hjälper dig att undvika stressen.

4. Att göra en presentation. Många människor blir oroliga om att ge en presentation om det är på jobbet, ett PTA möte, eller framför en frivillig grupp. Ta den tid som behövs för att göra sig redo, men kan hjälpa dig att undvika stress. Planera i förväg så att du har gott om möjligheter att förbereda, granska och ge en torr springa framför en vän eller din make - om du känner dig säker på dina kunskaper om material, kommer du minska stress. Om du känner dig nervös, avslappningstekniker, såsom djup andning före, under och efter din presentation, kan bidra till att minska din puls och att du känner dig lugnare.

Fem. Argumentera med vänner, familj eller arbetskamrater. Det är normalt att inte alltid se öga mot öga med dem omkring dig. Trots detta har en tvist inte bli en stressig konfrontation. När du närmar dig din älskade eller medarbetare respektfullt - och inse att du är varje rätt till din egen åsikt - och som har olika åsikter behöver inte ändra din uppfattning av varandra. Om det verkar som ett argument är okontrollerat, ta ett djupt andetag och steg tillbaka från situationen. En kort time-out kan hjälpa er båda hålla saker i perspektiv.

6. Att ha ett finansiellt problem. Planering för potentiella finansiella frågor i förväg kan hjälpa dig att minska stress. Fokusera på att bygga upp ditt sparande, överväga att ta ett extra jobb om det behövs, och hålla sig till en rimlig budget. Leva i ditt sätt och fylla på ditt sparkonto kan hjälpa avsevärt minska finansiell stress. Om du hittar dig själv i en finansiell binda, söka råd av en finansiell rådgivare som kan hjälpa dig att hantera med borgenärer och hitta sätt att minska dina räkningar.

7. Står i kö. Linjer tycks alltid vara längre när du har bråttom. Tyvärr står i kö är en annan stressande situation som du inte kan styra, men du kan förutse och planera för genom att handla på ledig tid och online. Om du ont om tid, skjuta upp uppgifter, som att gå till posten, där det är sannolikt att vara en lång rad. Leta efter stressfri sätt att få dina uppgifter gjort, med hjälp av oss posttjänster, är det nu möjligt att maila nästan allt hemifrån - du kan skriva ut porto och även begära en pickup. Använd själv kassalinjen i butiker, de är ofta mindre trångt. Och om du har inget annat val än att stå i kö, ta djupa andetag, tänka på något lugnande, och helt enkelt försöka att låta din stress gå (men inte ge efter för denna impuls godis köp!).

Noggrann planering och en förändring i ditt totala attityd kan också gå en lång väg mot att minska stress... och vad en lättnad som kommer att bli!

Läs mer om balans.

Läs mer i Everyday hälsa Friska levande centrum.