Evb

8 tips för att hantera stress

Stress minskning är en viktig del av en hälsosam livsstil, precis som kost och motion. Dessa tips hjälper dig att hålla din stress under kontroll.

När du är stressad, kan ditt huvud börjar göra ont, eller du kanske känner dig illamående, yr, eller bara vanlig överväldigad. Stress kan ha en enorm inverkan på varje aspekt av ditt liv, så att minska stressen är nödvändig för att upprätthålla både din fysiska och emotionella hälsa. Eftersom du inte kan bara önska stressen borta, hantera stress är en viktig färdighet att utvecklas.

Hantera stress: när du upplever en plötslig stegring

Vissa situationer skapar stressen omedelbart, såsom en viktig fråga på jobbet eller en kris hemma som måste åtgärdas direkt. När det finns ett akut problem som kräver din omedelbara uppmärksamhet, hantera stress är viktigt så att du kan tänka klart. Prova dessa tips för att minska stressen för att hjälpa dig hantera ångestframkallande upplevelser:  • Sätta det i perspektiv. Kanske är du besviken över att du inte fick en befordran du var för eller orolig för att pengarna är lite tight denna månad på grund av en oväntad medicinska räkningen. Feeling stressad är en naturlig reaktion. Men försök att ta ett steg tillbaka och fråga dig själv: kommer denna fråga fortfarande roll i ett år? Under fem år? Om svaret är nej, ta ett djupt andetag och försöka gå vidare. Att hålla saker i perspektiv är avgörande för att hantera stress.
  • Kom upp med en plan. Om det finns ett specifikt problem du behöver rätta till, göra en lista över alla möjliga lösningar och välja den bästa för din situation. Inse att du har alternativ och komma med en konkret plan kommer att ha en direkt effekt på att minska stressen.
  • Acceptera det du inte kan styra. Vissa förhållanden är helt enkelt bortom vår kontroll, och vi måste lära oss att hantera och acceptera dem. Lyckligtvis behöver du kontroll över hur du reagerar på stressiga situationer. Vistas lugn och vara villig att acceptera känslomässigt stöd från andra kan hjälpa till att hantera stress.

Hantera stress: när det är i en långsam, stadig koka

Ibland är det inte ett specifikt problem, utan snarare gnagande oro om ditt jobb, hälsa, ekonomi, eller familjemedlemmar som skapar en stadig uppbyggnad av stress. Prova dessa tips för att hjälpa dig med att minska stressen:

  • Ge dig själv en paus. Dagliga stressorer kan smyga sig på dig innan du inser det, så unna dig åtminstone en avkopplande aktivitet varje dag. Lyssna på musik, meditera, skriva i en dagbok, eller njuta av en lugnande bubbelbad är alla bra sätt att slappna av och lindra stress. Ta tid för dig själv är viktigt för både förebygga och hantera stress.
  • Få regelbunden motion. Motion är en av de bästa metoderna för att hantera stress eftersom det kan lindra både de fysiska och emotionella effekterna av stress. Tänk fitness val som också ger specifika stressreducerande effekter som yoga, tai chi, pilates, eller någon av de kampsporter, alla bra sätt att bli av med uppdämd stress och negativitet.
  • Uttryck dina känslor. Om något stör dig, inte hålla det för dig själv. Prata med folk du litar på, som vänner, familj eller kollegor, om vad som är på ditt sinne. Även om du inte är ute efter specifika råd, känns det oftast bra bara för att få dina känslor ut i det fria.

Hantera stress: hålla stressiga situationer till ett minimum

Förbereds för svåra situationer, kan hantera din tid väl, och lösa problem snabbt hjälpa dig att undvika onödig stress:

  • Ställ rimliga förväntningar. Att vara upptagen är ibland oundvikligt, men regelbundet ta på mer än du kan hantera kan orsaka oönskade och ovälkomna stress. Säg till dig själv att det är okej att säga nej till aktiviteter på ditt barns skola eller till extra projekt på jobbet - Du är inte skyldig att godta varje begäran av er. Dessutom, ta inte på fler finansiella ansvar - t.ex. en ny bil eller ett större hus - om du tror att de ska vara en sträcka. Att vara realistisk om din ekonomi är en viktig strategi för att hantera stress.
  • Åtgärda problem innan de blir kriser. Det är människans natur att undvika obehagliga ämnen och omständigheter, men om du är bekymrad över en brygga situation, oavsett om det är på jobbet eller hemma, ta det tidigt för att hålla den från att bli allvarligare, svårare att lösa, och mer stressigt för dig. Problem är alltid lättare att hantera innan de utvecklas till fullt utvecklad katastrofer.

Alla känner stressen - det är omöjligt att undvika det hela tiden. Men det är möjligt att hålla stressen under kontroll genom att sätta realistiska förväntningar på dig själv, lära sig att hålla problemen i perspektiv, och njuter av avkopplande pauser från det dagliga livets krav.