Evb

6 skäl att lägga styrketräning för att din träning plan

En komplett workout plan bör innehålla styrketräning. Ta reda på hur styrketräning verkligen kan gynna dig fysiskt och känslomässigt.

Om du visste att en viss typ av träning kan gynna ditt hjärta, förbättra din balans, stärka dina ben, och hjälper dig gå ner i vikt eftersom det gjorde du ser ut och känns bättre, skulle du inte vilja att komma igång? Tja, studier visar att styrketräning kan göra allt detta och mer. Styrketräning är inte bara om bodybuilders lyfta vikter på ett gym. Det kan gynna människor i alla åldrar och kan vara särskilt viktigt för personer med hälsoproblem såsom artrit eller hjärtproblem.


Styrketräning: fördelarna

Ja, kommer styrketräning lägga definition till dina muskler och ge män och kvinnor lika mer fit och tonas organ. Men tränar med vikter gör så mycket mer:

Ett. Styrketräning skyddar benhälsa och muskelmassa.

Efter puberteten, oavsett om du är en man eller en kvinna, börjar du att förlora cirka 1 procent av din ben och muskelstyrka varje år. "Ett av de bästa sätten att stoppa, förhindra och med vända ben och muskel förlust är att lägga styrketräning för att din träning," råder Troy Tuttle, MS, en övning fysiolog vid University of Texas Medical School i Houston. "

2. Styrketräning gör dig starkare och montör.

Styrketräning är också kallas styrketräning eftersom det innebär att stärka och toning dina muskler av upphandlande dem mot en motståndskraft. Det finns två typer av styrketräning:

  • Isometrisk motstånd innebär upphandlande musklerna mot ett icke-rörligt objekt, t.ex. mot golvet i en push-up.
  • Isoton styrketräning innebär upphandlande dina muskler genom ett utbud av rörelse som i tyngdlyftning.

Båda gör dig starkare och kan få dig i bättre form. Kom ihåg att med styrketräning dina muskler behöver tid att återhämta sig, så det bör endast ske på alternativa dagar. Alltid ta lite tid att värma upp och kyla ner efter styrketräning.

Tre. Styrketräning hjälper dig att utveckla bättre kropp mekanik.

Styrketräning har fördelar som går långt utöver det utseendemässigt av fint tonade muskler. Din balans och koordination förbättras, liksom din hållning. Ännu viktigare, om du har dålig flexibilitet och balans, kan styrketräning minska risken att falla med så mycket som 40 procent, en viktig fördel, särskilt när man blir äldre.

4. Styrketräning spelar en roll för att förebygga sjukdomar.

Studier har dokumenterat de många wellness fördelar av styrketräning. Om du har artrit, kan styrketräning vara lika effektivt som medicinering för att minska artrit smärta. Styrketräning kan hjälpa postmenopausala kvinnor öka sin bentäthet och minska risken för benbrott. Och för de 14 miljoner européer med typ 2-diabetes, kan styrketräning tillsammans med andra hälsosamma livsstilsförändringar förbättra glukoskontroll.

Fem. Styrketräning ökar energi nivåer och förbättrar ditt humör.

Styrketräning kommer att höja din nivå av endorfiner (naturliga opiater som produceras av hjärnan), vilket gör att du känner stor. Som om detta inte räcker för att övertyga dig, har styrketräning också visat sig vara ett bra antidepressivt medel, som hjälper dig att sova bättre, och för att förbättra din totala livskvalitet.

6. Styrketräning översätter till mer kalorier bränns.

Du bränner kalorier under styrketräning, och din kropp fortsätter att bränna kalorier efter styrketräning, en process som kallas "fysiologisk läxor." Mer kalorier används för att göra och underhålla muskler än fett, och i själva verket styrketräning kan öka din ämnesomsättning med 15 procent - som verkligen kan få fart på en viktminskning plan.

Styrketräning: Komma igång

"Snälla inte begränsa dig till att tänka att lyfta vikter, dyra maskiner eller gym medlemskap är det enda sättet att göra styrketräning," säger Tuttle. "Armhävningar, knäböj hopp, utfall, och bergsklättring är alla exempel på övningar som ger styrketräning. "

Om du har några hälsofrågor, fråga din läkare vilken typ av styrketräning är bäst att möta dina behov och förmågor. Du kan också arbeta med en fitness expert för att utforma ett styrketräningsprogram som kommer att vara säkert och effektivt för dig.

Vem vill inte se bättre, må bättre och leva ett längre och friskare liv? Så vad väntar du på? Kom igång nu med ett komplett träningsprogram som inkluderar styrketräning.