Evb

De livslånga fördelarna med motion

Det gick inte att hitta filen 'D: \ hemsidor \ GCMS \ CMSData \ Data \ Live \ Content \ 219695.xml'.

Sluta förhala och börja träna! fördelarna med fysisk kondition är för stora för att ignorera.

Känn yngre, lever längre. Det är ingen slogan - dessa är verkliga fördelarna med regelbunden motion. Personer med höga nivåer av fysisk kondition löper lägre risk att dö av en mängd olika orsaker, enligt en ny studie som publiceras i Journal of European Medical Association.

Fysisk kondition: vad fördelarna med motion betyder för dig

Det finns fler goda nyheter. Forskning visar också att motion förbättrar sömnen, förhindrar viktökning, och minskar risken för högt blodtryck, stroke, typ 2-diabetes, och även depression.

"En studie visade att när bröstcancer överlevande engagerade i övningen, fanns markanta förbättringar i fysisk aktivitet, styrka, behålla vikten, och socialt välbefinnande ", förklarar Rachel Permuth-Levine, PhD, biträdande chef för kontoret för strategiska och nyskapande Program vid National Heart, Lung, and Blood Institute of National Institutes of Health.

"En annan studie tittade på patienter med stabil hjärtsvikt och fastställt att motion lindrar symptomen, förbättrar livskvalitet, minskar sjukhusvistelse, och i vissa fall minskar risken för död," tillägger Dr Permuth-Levine. Hon påpekar att motion är inte bara viktigt för människor som redan lever med hygienkrav: "Om vi kan se fördelarna med måttlig motion hos personer som återhämtar sig från sjukdom, kan vi se ännu större fördelar i de av oss som är allmänt väl. "

Fysisk kondition: träning grunderna

Fysisk aktivitet behöver inte vara ansträngande att ge resultat. Även måttlig motion fem till sex gånger i veckan kan leda till bestående hälsofördelar.

När införliva mer fysisk aktivitet i ditt liv, minns tre enkla riktlinjer:

  1. Motion vid måttlig intensitet under minst 2 timmar och 30 minuter spridda över loppet av varje vecka.
  2. Undvik perioder av inaktivitet, lite motion på någon nivå av intensitet är bättre än ingen.
  3. Minst två gånger per vecka, komplettera aerob träning (konditionsträning) med viktbärande aktiviteter som stärker alla stora muskelgrupper.

Fysisk kondition: att utöva en vana

Den främsta orsaken de flesta människor säger att de inte utövar är brist på tid. Om du har svårt att passa längre perioder av träning i ditt schema, tänk på att korta anfall av fysisk aktivitet i 10-minuters segment ändå kommer att hjälpa dig att uppnå hälsovinster. Råder Permuth-Levine, "Även i frånvaro av viktnedgång, relativt korta perioder av motion varje dag minskar risken för hjärt-kärlsjukdom."

Sätt upp realistiska mål och ta små steg för att passa mer rörelse i ditt dagliga liv, som att ta trapporna istället för hissen och gå till mataffären istället för att köra. "Det viktiga är att börja gradvis och vara förberedd", säger Permuth-Levine. "Har dina skor, stegräknare, och musik redo så att du inte har några ursäkter. "

För att hjälpa dig hålla fast vid din nya träning vana, variera din rutin, som att simma en dag och gå till nästa. Komma ut och starta en baseboll eller fotboll spel med dina barn. Även om vädret inte samarbetar, har en plan B - använd en motionscykel i ditt hem, räckvidden ut träningsutrustning på en närliggande bygdegård, eller överväga att gå med en hälsoklubb. Tricket är att komma till den punkt där du ser på träning som att borsta tänderna och få tillräckligt med sömn - lika viktigt för ditt välbefinnande.

Kom ihåg att fysisk kondition är uppnåeliga. Även med små förändringar, kan du skörda stora belöningar som kommer att löna sig i många år framöver.