Evb

5 psoriasis med barn träningstips

Motion kan hjälpa till att stärka immunförsvaret, minska stress och främja hälsa. Här är hur man får passa samtidigt känna sig bekväm i din hud.

Leva med rodnad och plack av psoriasis hud kan vara obekväma och orsaka ångest. Så om du kan begränsa din risk för skov, skulle du sätta i extra ansträngning?

Regelbunden motion är en av de viktigaste komponenterna i god hälsa, inklusive ett friskt immunsystem, och skydda ditt immunförsvar är en viktig del av att hantera din psoriasis. Så motion är en av de bästa komponenterna som ska ingå i din psoriasis förvaltningsplan.

Motion är ett viktigt verktyg inte bara för att det gynnar ditt immunförsvar, men också därför att motion hjälper lindra stress, vilket kan bidra till psoriasis flare-ups, säger Lawrence Green, MD, en hudläkare och medlem av förtroendevalda för National Psoriasis Foundation. I själva verket kan regelbunden motion hjälper dig att minska frekvensen och svårighetsgraden av psoriasis.

Känn lite tveksam trycka på gym? Prova dessa psoriasis-vänlig motion tips:

  • Klänning för komfort. Innan du hoppar in i ditt träningsprogram, ta dig tid att prova på olika typer av träning slitage att hitta den mest bekväma kläder. Även om inga tyger är kända för att specifikt utlösa psoriasis, bör du undvika att något tyg som kan skapa hudirritation eller som smittar obehagligt mot psoriasis hud, säger Dr Green. För att minska risken för hudirritation, prova fukttransporterande material som absorberar svett. Också vara medveten om hur din träning slitage passar. Du kanske vill ha kläder som täcker upp skador, men undvika allt som passar för hårt. Leta efter lätta byxor och långärmade tröjor.
  • Motion dina alternativ. Det finns ingen fysisk aktivitet som måste undvikas bara för att du har psoriasis, råder Green. Med detta sagt, undvik övningar som kommer att orsaka friktion på befintliga lesioner. Till exempel, om du har sår på knäna, väljer övningar som inte kommer att få dig att göra benlyft på alla fyra. Promenader kan vara ett bra val under en flare. När skador har läkt, alla typer av motion är rättvist spel.
  • Anpassa sig till din omgivning. Ett torrt klimat tenderar att förvärra psoriasis mer än en fuktig en. "Torrhet är en utlösande faktor för psoriasis, så att du alltid vill hålla din kropp väl återfuktad, och det är lättare i en mer fuktig miljö," Grön förklarar. Det är inte att säga att du inte kan njuta av en fjällvandring - bara se till att ta hand om din psoriasis hud. Håll det hydrerad genom att dricka mycket vatten och genom att tillämpa fuktighetskräm före och efter vandringen. Och alltid använda solskyddskräm utomhus för att förhindra solbränna, vilket också kan orsaka torr, kliande hud.
  • Städa upp snyggt. Genom att rengöra huden, ta bort er eventuella irriterande, vilket kan leda till triggers för din psoriasis. Till exempel, är simning en bra övning, men klorerat vatten kan dra fukt ur huden och orsaka irritation. En kort, ljummet dusch efter din simma, följt av en tillämpning av fuktighetskräm, kommer att hjälpa din hud känns bäst. Och även om du kanske älskar din dagliga dusch, slå ner alltför varma vattentemperaturer, som kan torka ut huden. Dessutom, använd en mjuk tvättlapp och fuktgivande duschkräm för att undvika grov upp huden och utlösa en flare.
  • Minimera risken för skärsår och skrubbsår Skinned armbågar och knän kan vara mer än irriterande -. En klippa eller skrapa kan utlösa en psoriasis flare. Du kanske vet att undvika den uppenbara grov-och-ramla kickboxning och fotboll som skulle kunna resultera i hud skrubbsår, men även trädgårdsarbete kan leda till en skråma. Du behöver inte undvika att gräva i smutsen om det är din passion, bara vara medveten om eventuella skrubbsår du får och behandla dem så fort du kan för att förhindra infektion. När huden läker, inte repa eller plocka. Dessutom, när aktiva psoriasisplack är närvarande, är en ny blåmärken eller skära mer sannolikt att resultera i ytterligare skador, så håll dig till mindre ansträngande motion under en flare. Tänk kropp-själ-boosters som yoga, tai chi och pilates, med sina mjuka, kontrollerade rörelser och minimal cut-eller-skrapa risk.

Oavsett vilken övning du väljer, vara uppmärksam på kroppens signaler. Om du känner smärta eller obehag under träningen, sluta och prova en annorlunda aktivitet - om du inte njuter själv, du är mindre benägna att utöva konsekvent. Och om du befinner dig i ett träningspass hjulspår, be din läkare om fitness förslag som inte kommer iväg dina speciella psoriasis triggers.