Evb

10 sätt att förenkla måltid med ADHD

ADHD-symtomen kan göra en röra av måltiderna om du inte är organiserad. Dessa tips kan hjälpa dig att prioritera och förenkla utmaningen att äta väl med adhd.

ADHD-symtom som förhalning, desorganisation och distraktion kan göra shopping, matlagning och att äta en stor utmaning. "Vuxna med ADHD behöver hitta sätt att möta denna utmaning," säger Jeffrey Gersten, PsyD, av Loyola University Health System och Gottlieb Memorial Hospital i Melrose Park, Illinois "Tillsammans med motion och sömn, är en bra kost är en av de topp tre saker som vuxna med ADHD måste vara uppmärksamma på. "

Om du är en vuxen med ADHD, en hälsosam kost är viktigt - och välgörande. Innan du planerar menyer, utöka dina kunskaper om kost lite. "En kost som innehåller en balans mellan alla de stora grupperna av livsmedel är viktig", säger Gersten. "Vuxna med ADHD behöver undvika socker toppar och dalar som kan göra ADHD-symtomen förvärras. De måste också undvika att missa måltider och äter konsekvent." Ett bra ställe att börja lära sig om kost är US Department of Agriculture webbplats.

Shopping för en ADHD kost

När du vet vad du ska äta, komma med en shopping-planen. Här är fem tips:

  • Gör en veckomatsedel så att du inte behöver göra sista-minuten-shopping. Väntar till sista minuten och att shoppa utan en plan är ett bergsäkert sätt att sluta med en mycket bekvämlighet mat du behöver inte vara äta.
  • Använd en inköpslista. Detta är viktigt, eftersom handla utan en lista är ett enkelt sätt att falla offer för ADHD symptom av distraktion och impulsivitet. "Att göra listor är det bästa sättet att hålla dig från att vara utspridda," Gersten säger. "Vuxna med ADHD behöver organisationen för att förhindra att deras sinnen från spinning utom kontroll."
  • Organisera din inköpslista genom att gruppera livsmedel enligt layouten av din butik. Detta kommer att hålla dig från att bli överväldigad av alla lockande objekt i livsmedelsbutiker gångarna som du inte behöver gå ner. Lista alla dina färskvaror ihop och börja i den delen av butiken. Sedan gå vidare till nästa avsnitt.
  • Schemalägg din shopping. Hålla ett schema är det bästa sättet för vuxna med ADHD att stanna på rätt spår. Välj en dag i veckan för shopping och använda en arrangör att schemalägga dagen - även tid. Se till att du tillåter tillräckligt med tid att läsa etiketter och följ din lista. Och gå ensam - det sista du behöver är en annan distraktion eller förfrågningar från dina barn att köpa sockrade flingor eller ohälsosamma mellanmål.
  • Ät innan du går. Shopping när du är hungrig kan leda till impulsköp. Du kanske också vill överväga online shopping eller ett hem livsmedelsbutik leveransservice. En nyligen genomförd studie visade att människor i ett viktminskningsprogram som handlat på nätet snarare än i affären minskade deras impulsköp och gjorde hälsosamma val av mat.

Matlagning för en ADHD kost

De största utmaningarna för vuxna med ADHD när det kommer till matlagning är time management och organisation. Dessa tips kan hjälpa:

  • Använd en timer för att påminna dig när du behöver för att börja matlagning.
  • Skapa färgkodade filer eller pärmar för att organisera recept, och ställa upp ditt kök så att du kan hitta ingredienser lätt.
  • Tänk matlagning i bulk så att du kan frysa resterna och skära ner på den tid och energi som behövs för matlagning.
  • Dela Måltidsdrycker ansvar. Små barn kan hjälpa till med en del förberedelser och duka. Att skära ner på distraktion, stänga av tv medan du arbetar.
  • "Oavsett vilken aktivitet, kan vuxna med ADHD gynnas av regeln om att hålla det enkelt," råder Gersten. "Om det är för komplicerat, är det riskerar att misslyckas." I allmänhet bör du undvika komplicerade menyer som kräver flera steg och långa förberedelser.

"Vuxna med ADHD behöver äta bra och äta konsekvent", säger Gersten. Att hålla en konsekvent plan för ADHD kost innebär utbildning, organisation och lite sunt förnuft. De flesta vuxna med ADHD behöver arbeta lite hårdare på det, men det kan göras. Nutrition är alltför viktig del av att hantera ADHD lämna måltider åt slumpen.