Evb

Rita Wilson på hennes karriär och hennes familj

Jillian Michaels Intervjuer...

Jillian umgicks med skådespelerskan, producent och författare Rita Wilson för en exklusiv, intim intervju om att komma igång i skådespeleri, hennes stoltaste ögonblick, och hennes stora nya gig som redaktör-at-large för huff / post 50.

Rita Wilson är en älskad pärla av en kvinna som har lyckats en frisk, firade äktenskapet i över 20 år i en stad som älskar att attackera lycka. Hon är en mamma till fyra härliga barn som alla älskar henne. Hon är en vördad producent, firad skådespelerska på Broadway och den vita duken, hängiven filantrop, duktig författare som bidrar till sådana makt publikationer såsom Harpers Bazaar och Huffington Post, där hon är redaktör-at-large. Hon bär så många hattar det är häpnadsväckande, men det faktum att hon bär dem alla så väl är det som verkligen skålar mig över. Av alla dessa skäl har jag funnit henne att vara djupt passionerad, inflytelserik, och motiverande, vilket är anledningen till att jag satt siktet på att intervjua henne.

Vad retar skiten ur mig om artiklar, som författare och ämne, är att det finns inget sätt att tolka tonen. Så mycket av Rita karisma och värme är i hennes ton och jag hatar att du missar det, så låt mig ställa in den åt dig. Under hela den här intervjun jag kunde känna hennes leende genom telefonen. Det finns en stadig orubbligt i hennes ton av tal som förmedlar tålamod och styrka. Rytmer av hennes meningar är utbredd med självironiskt skratt samt långa introspektiva pauser, som tillåter henne att farkosten sina tankar i potenta, slagkraftiga budskap.

Och med dessa ord, låt oss börja.

Jillian Michaels: Med tanke på allt som du har åstadkommit i ditt liv, vill jag börja med att få lite bakgrund om hur du kom in i alla dessa roller du spelar personligen och professionellt, hittade din passion, och så vidare? I huvudsak ger oss en liten inblick i skapandet av ett kraftpaket.

Rita Wilson: Awww... tack. Tja, jag är mycket stolt över att vara barn till invandrare. Jag är en första generationens europeiska. Min mamma är grekiska, och min pappa, som gick bort ungefär ett och ett halvt år sedan, var bulgariska. Mina föräldrar träffades faktiskt i New York efter kriget och flyttade sedan till Los Angeles efter att gifta sig.

Jag lärde mig från mina föräldrar, speciellt min pappa, en bra arbetsmoral. Han arbetade så oerhört hårt trots att inte veta hur man talar engelska, kommer till detta land med ingenting. Han var en bartender, men lyckades köpa ett hem och stötta hela vår familj utan skuld. Jag lärde av honom att du jobbar hårt. Du behöver inte köpa något du inte har råd. Ta hand om de människor som tar hand om dig.

JM: Vilken ålder var du när du tänkte för dig själv, jag vill bli skådespelerska, och varför? Det verkar ur det blå gett din bakgrund.

RW: Det var helt ur det blå. Den enda sak om det som är meningsfullt är att när mina föräldrar flyttade till USA, de flyttade till Hollywood för att min mammas syster bodde här ute. När jag var 14, det var min allra första dag i gymnasiet, Hollywood High School. Jag gick till en av mina klasser och dessa vuxna frågade om de kunde ta bilder på mig. Jag visste att det var okej eftersom de var där med skolans rektor. Så jag sa "okej." De tog bilder på mig, och det visade sig de var alla människor från Harpers Bazaar magazine, som är så ironiskt att jag skriver för dem nu. Det visade sig, var de ute efter att kasta riktiga människor blandat med modeller i en fråga som de gjorde för att fira 18-åringar få rösta.

JM: Så allt det här började som serendipity?

RW: Ja, totalt serendipity. När jag insåg att jag kunde göra det, tänkte jag, "Oh! Det är coolt! "Då Nina Blanchard [modellagentur] undertecknade mig och jag började modellering. Nu, i gymnasiet var jag också en cheerleader, och en flickvän till mig hade en audition för att spela en cheerleader på The Brady Bunch. Hon sa till mig, "Hör jag inte vet hur man heja, jag är verkligen dålig på det. Vill du lära mig? "Så jag sa," Visst, "och jag lärde henne. Sedan frågade hon mig att följa med henne på audition. Så jag gjorde det, och jag satt i väntrummet och vi övade jubel. Det visar sig att det fanns två delar. Gjutning folk kom ut och sa till mig "Är du här för att provspela?" Jag sa "Nej." De sa, "Vill du provspela?" Och jag sa "Okej." Så jag fick hennes del, men jag fick detta mindre del -

JM: (ohövligt avbryter) Pat Conway! (Namnet på karaktären Rita spelade). Ja, jag har sett det här avsnittet av The Brady Bunch. Jag älskar fortfarande att visa.

RW: Ja, Pat Conway! Vilket fick mig min SAG-kort, vilket gör mig en medlem i Screen Actors Guild, vilket innebar att jag nu kunde göra reklamfilmer. Jag fick min första kommersiella på min 18-årsdag, och det var för Peter Pan jordnötssmör. Och därifrån jag fick en annan agent och precis börjat göra en hel del TV-arbete. Det var stor. Jag älskade det. Men fram till denna punkt hade jag aldrig haft någon formell utbildning.

JM: Så här verkligen och började som ödet för dig. Det verkar ärligt att du bokstavligen skulle styras in i denna karriär. Med tanke på att, vilken del tror du ödet spelar in i vår förmåga att hitta vår sanna kallelse?

RW: Uh! Jag tänker på det hela tiden, Jillian. Jag gillar alltid att fråga folk, "Vad är det som du älskade att göra som barn?" Eftersom jag tror att vad du älskade att göra som barn ska du nog göra som vuxen. Vi är ofiltrerad och obehindrat i den åldern, och du gör något för att du älskar att göra det. När jag tänker tillbaka på det, för mig var det alltid musik och sång.

Medan jag agerade och modellering jag fortfarande hade vanliga jobb, och en av dem arbetade som en biljett taker på Universal amfiteatern, så jag kunde titta på konserter. Och alla kom igenom där vid den tiden. Det var på 70-talet, så jag såg Joni Mitchell, Linda Ronstadt, Fleetwood Mac - Jag menar du namnge det, jag såg dem. Jag brukade titta upp på scenen och bara värker. Jag tänkte, "Jag vill göra det! Hur får ni där uppe? "Men jag var inte i ett band och jag inte spela ett instrument. Jag hade ingen aning alls hur man fullfölja det.

Så... Jag ifrågasätter inte var min väg ledde mig, eftersom jag gick med flödet. Jag tänkte, "Jag älskar vad jag gör och jag är bra på det." Så jag fastnat med det. Men jag kunde inte... inte vet hur man ska bryta sig in i musiken sak. Jag visste bara inte hur man gör det.

Foto: Getty Images