Evb

Kärlekens kraft omfattar stress

Ringa cupid: kärleken har en särskilt positiv roll i stress. Kärleksfulla relationer kan hjälpa till att lindra stress och öka din allmänna hälsa. Ta reda på hur du kan skörda frukterna.

Kärlek gör underbara saker för din sinnesstämning, och den erbjuder också naturligt stress. I sunda relationer, är kärlekens kraft stark nog att hålla ditt hjärta glad och ditt sinne och kropp frisk.


Relaterat: hur äktenskapet ökar hälsan

Stress relief: hur kärlek hjälper

Att dela på livets glädjeämnen och utmaningar är en av de stora fördelarna med att vara i ett förhållande.

"När du är i ett kärleksfullt äktenskap eller en bra relation, har du någon där för att dela dina bekymmer med, för att prata igenom problem med, för att njuta av fritiden med," säger Sally R. Connolly, en socialarbetare och terapeut med Par Clinic of Louisville i Louisville, kan Ky Relationer ger stressen lindring genom att helt enkelt inte lämnar dig att axla alla bördor helt på egen hand, förklarar Connelly.

Du har också någon "att visualisera framtiden med. Någon som är där för dig och vittnen ditt liv," tillägger Connolly. Ett antal studier har visat att människor i friska äktenskap lever längre och har färre hälsoproblem än människor som är olyckligt gifta eller inte i en relation, enligt Connolly. Sådan är kraften i kärleken. Vad mer, människor som är lyckligt gifta inte bara dra nytta av stress, lider de mindre ofta från depression också.

En kärleksfull partner kan dela ansvaret för stressande situationer, erbjuda stöd, ett lyssnande öra, och råd när du behöver det. Och när du behöver komma ihåg lyckligare, enklare tider, kan en kärleksfull partner hjälpa till med det också.

Stress relief: lagning relationer

Om du har en relation med en make, partner eller älskade en som är lite stenig, fokusera på att fixa det. En ohälsosam relation är bara ytterligare stressfaktor som du inte behöver, och reparera det kan ge stress och förbättra din hälsa - och, kommer du bara må bättre om det.

Komma igång kan vara tufft, men Connolly föreslår bara nå ut till din älskade. Tänk om det fanns ett problem eller fråga som delat relationen som måste åtgärdas innan du kan gå vidare. Eller, om du bara växte isär, arbeta på att återuppbygga det förhållandet.

Stress relief: uppvärmning upp till relationer

Alla är inte bekväma med kärlek - kanske är det bara din personlighet eller påverkan av familjen när du växte upp. Om att vara tillgiven är svårt för dig, överväga att försöka börja uttrycka dina känslor till dem i ditt liv som du älskar, för att stärka dessa relationer.

"Visar tillgivenhet kan faktiskt bara vara en vana, och människor kan lära sig att ändra vanor," säger Connolly.

Hon rekommenderar att börja i små steg, nå ut fysiskt (kramas eller en lätt beröring) eller med kärleksfulla ord eller handlingar. Därifrån, säger hon, kan du sakta bygga på din relation och din fysiska tillgivenhet. "Gratulera dig själv varje gång du sträcka ut din komfortzon, och märker den effekt som det har på din partner," säger Connolly.


Relaterade: kändis par i kärlek

Stress relief: lära sig att visa tillgivenhet

Hon föreslår också att du överväga vilken typ av kärlek du vill ha i din relation, visualisera vad som kärlek är och hur man ska visa det, och öva dessa verksamheter i huvudet för att få vana att vara mer tillgiven. Läs böcker om olika sätt att visa tillgivenhet, eller leta efter exempel i filmer eller TV.

"Tänk på kärlek och hur mycket du bryr dig om den personen som du vill visa kärlek till. Tänk att en hel del under dagen," säger Connolly.

Livet innebär många utmaningar och stressfaktorer, och du behöver någon där för att stödja dig genom svåra tider - oavsett om det är en god vän, familjemedlem, make eller partner. Och det är lika viktigt att ha någon att dela lyckliga tider och fester. Ta dig tid att fokusera på relationer i ditt liv, och skörda frukterna. Bara att veta att du har kärlek, stöd och hjälp från en nära anhörig kan ge dig positiv stress.