Evb

Förstå bebis sömnmönster

God nyfödda sömn är viktigt för tillväxt och hjärnans mognad. Ta reda på om mönster barn att sova under det första året och hur du kan hjälpa ditt barn få shut-eye han behöver.

Om du är en ny förälder, vet du redan att barnet sömnmönster är mycket annorlunda än din. När allt verkar det som om endast ett par timmar efter att du äntligen få ditt paket av glädje att sova, hon klarvaken igen, oavsett om det är dag eller natt. Förstå bebis sömnmönster och vanor kan hjälpa dig att förbättra barnets sömn, och i sin tur kan hjälpa dig och ditt barn att nå sin första födelsedag lite mindre cranky och SURÖGD.

Definitionen av "sova som ett barn" förändringar under det första levnadsåret. Typiskt, nyfödda sova i 16 till 18 timmar om dagen i en fyra timmar mönster, säger Gary Montgomery, MD, medicinsk chef för Sleep Center på Barns Sjukvård av Atlanta. En baby sover vanligtvis i tre timmar, är upp för ungefär en timme för en matning och ett blöjbyte, och sedan går tillbaka till vila. Och det gamla ordspråket "vaknar aldrig en sovande baby" är sant i fallet med en frisk nyfödd. Det finns ingen anledning att väcka bebisen om han sover längre än det typiska mönstret - ditt barn kommer att vakna upp när han är hungrig, säger Dr Montgomery.

Var och hur barnet sover är lika viktigt. Under de första veckorna i livet, kan ha ditt barn sova i en KORGVAGGA eller spjälsäng i sovrummet gör nattliga matning lättare. Men inte frestas att sätta barnet i sängen med dig, säger Michael Decker, PhD, RN, docent i omvårdnad och en sömnstörning specialist vid Georgia State University i Atlanta. Det finns en verklig risk för att barnet kvävs genom att trassla i sängkläder, eller andra sover på sängen kan råka rulla över på barnet.

Det är också viktigt att placera ditt barn på rygg för att sova, inte på magen: Eftersom den europeiska Academy of Pediatrics rekommenderar tillbaka sover för spädbarn i 1992, har förekomsten av plötslig spädbarnsdöd sjönk med mer än 50 procent.

Bebis sömnmönster under det första året

Under det första året, det är normalt för ditt barn att vakna mellan fyra till sex gånger per natt, säger Montgomery. Under de första 11 veckorna, ditt barns dygnsrytm - den naturliga sömn-vakna cykel cued av ljus och mörker - är ännu inte utvecklad. Men eftersom dygnsrytmen former och ett barn mognar kommer han sover gradvis mindre under dagen och mer på natten. Även om definitionen av "normala" mönster bebis sova kan variera kraftigt, de flesta barn når vissa sömn milstolpar vid dessa åldrar:

  • 2 till 4 månader: Ditt barn kommer förmodligen börja sova längre sträckor på natten, upp till sex timmar eller så. Magen växer och kan hålla mer formel eller bröstmjölk. Vid 3 månader, kommer ditt barn sover troligen runt 15 timmar om dagen, med två tredjedelar av det shut-eye är på natten.
  • 5 till 7 månader: Vid det här laget, bebis sömnvanor brukar bli lite mindre påfrestande för mamma och pappa. Med ca 6 månader, barn oftast inte längre behöver matas under natten, säger Montgomery. I den här åldern, snooze de i allmänhet tre till fyra timmar under dagen och sova ungefär åtta timmar på natten.
  • 8 till 12 månader: Behandla kommer förmodligen vara nere till två tupplurar per dag, med cirka nio timmars sömn per natt. Genom sin andra födelsedag, kommer tupplur sannolikt en gång om dagen.

Upprätta en rutin för att hjälpa barn att sova

Här är några sätt att skapa en sänggåendet rutin tidigt att främja bättre sömn vanor för ditt barn:

  • Lätta upp barnets sovrum under dagen. Om rummet är mycket mörk, det är bara naturligt att ditt barns kropp klocka kommer att cued att svara som om det var nattetid. Du kan omedvetet bidrar till längre tupplurar under dagen och kortare sträckor av sömn på natten om barnets sovrum är för mörk.
  • Arbetet kring miljö Om det finns en gatlykta utanför ditt barns sovrum, prova rummet mörkare nyanser för att hålla rummet mörkt på natten -. Men glöm inte att rulla upp dessa nyanser och låta solen skina på varje morgon. Dessutom kan du minimera gata buller med ett vitt brus eller "ljud" maskin.
  • Vicka inte barnet att sova. Rocking är ett bra sätt att hjälpa barn att sova, men inte låta honom somna i din famn. Varför? Ditt barn kan ha det svårare att lära sig att få sova på sin egen om han associerar sova med att vara i dina armar. Istället, gungande och andra rutiner läggdags måste sluta bara brist på sömn. Lägg barnet ned medan han är dåsig, men inte helt sover.
  • Håll nattliga besök kort och koncist. Under sena utfodringar och förändringar blöja, hålla processen så kort som möjligt. Lär ditt barn att natten är för sömn och inte spela - mitt i natten är inte tid för Peek-a-boo. Hålla rummet mörkt och bara göra det minsta för att få ditt barn lugnas och redo att gå tillbaka till vila.

Sätt för mamma och pappa att få vila

Att ta hand om en bebis är ett heltidsjobb utan lediga dagar. Men att få din sömn är lika viktigt som ditt barns vila. När allt är en sömn-berövas förälder en olycklig, stressad ut röran. Här är några idéer att komma igenom ditt barns första år:

  • Sov när barnet sover. Detta är ibland lättare sagt än gjort, särskilt när det finns en hög med disk i diskhon eller ett berg av smutsiga kläder är att tvätta. Men försök att få lite vila själv när bebisen är avstängd i Slumberland.
  • Upprätta en skyddad sovtid. Kanske är det en lördag eller söndag morgon när din partner inte har att gå till jobbet. Se till att alla i hushållet vet att det är dags för dig - barnets primära vårdgivare - att vila. Be din partner att ta hand om barnen på de "skyddade" morgnar så att du kan ladda, eller kanske en betrodd släkting eller vän kan hugga i för att hjälpa när de inte är upptagen.
  • Gå med flödet. Ha några vicka utrymme i ditt schema så att du kan arbeta runt din bebis sömn behov, säger Montgomery. Om barnet sov förbi hennes vanliga 2 pm utfodring tid, men du vill vara på köpcentret vid 2:15 pm, måste du vara flexibel. Följ ditt barns bly. Det är också viktigt att inte hålla barnet upp vägen förbi hennes sänggåendet. En overtired barn är svårare att få sova, säger Montgomery.

Efter dessa tips kan hjälpa ditt barn - och alla andra i huset - sova lättare och bli lyckligare och friskare.