Evb

7 torr hårbotten behandlingar

Om du har pinsamma vita flingor på dina axlar och tråkig, torrt hår, kan torr hårbotten vara att skylla. Ta reda på vilka av de torra alternativ hårbotten behandling bäst kommer att ge näring både din hårbotten och ditt hår.

En torr hårbotten kan orsaka mjäll, de pinsamma vita flingor som visas på dina kläder och ditt hår. En torr hårbotten kan också vara kliande, röd och irriterad, och gör ditt hår verkar torr och tråkig.

Torr hårbotten: roten av problemet

Din hårbotten kan torka ut för ett antal orsaker, inklusive:

 • Eksem
 • Dietary brister
 • Kallt och torrt väder
 • Too-frekvent schamponering
 • Hårprodukter som ofta innehåller alkohol, som kan torka ut håret

Det finns många effektiva torr hårbotten behandling alternativ att välja på, beroende på vad som kan orsaka problemet:

 1. Konditionering behandlingar. En torr hårbotten som inte producerar tillräckligt av naturliga olja (sebum) kan göra ditt hår tråkigt och din hårbotten kliande och flagnande. Försök ge din torra hårbotten tillbaka en del av den näring den behöver. Leta efter en at-home djup konditionering eller varm olja behandling på ditt lokala apotek eller skönhet leverans butik. Om du använder en varm olja behandling, se till att det inte är för varmt, varm olja eller en inpackning appliceras på hårbotten två gånger i veckan kan hjälpa återfukta och lugna en kliande, torr hårbotten.

  Djup konditionering och varm behandlingar olja kan också göra torrt, sprött hår friskt och smidig. Följ paketet riktningar för att veta hur lång tid att lämna den på din hårbotten och hur man kan skölja bort det - om den inte tas bort, kommer behandlingar lämnar håret oljig snarare än blanka.
 2. Shampoo Switcheroo. Torr hårbotten kan orsakas av hårda schampo eller schamponering för ofta. Om du har en torr, flagnande hårbotten eller matt och torrt hår, prova att använda en annan schampo. Satsa på en mild formel gjord för torrt hår, och gör inte schampo varje dag. Istället, shampoo varannan dag med varmt (inte hett) vatten, frekvent tvätt och varmvatten kan torka ut håret och hårbotten. Undvik också geler, mousse, hårspray och andra produkter som innehåller alkohol och kan torka ut din hårbotten och hår. Begränsa användningen av värme apparater, som en hårtork, för att ge håret en chans att återhämta sig.
 3. Hårbotten massage. Om en torr hårbotten producerar vita flingor, unna dig en mild hårbotten massage. Stimulera din hårbotten med fingertopparna när du schampo eller vid tillämpning av en varm olja eller djupa konditionering behandling för din hårbotten. Massera försiktigt in produkten i hårbotten för att hjälpa den att fungera bättre (det känns bra också). Bara se till att inte repa din hårbotten med naglarna.
 4. Vitamin B. Torr hårbotten kan orsakas av näringsbrist, t.ex. att inte få tillräckligt med vitamin B6 och B12 i din kost. Öka ditt intag genom frukt, grönsaker och hela korn bröd och spannmål och, om nödvändigt, genom kosttillskott såsom linfröolja, zink och selen.
 5. Andra kost dos. Äta fel mat kan påverka ditt hår och hårbotten också. Alltför många sockerhaltiga livsmedel kan leda till en torr hårbotten och orsakar fjällning, alltså begränsa desserter och resor till godisskål. Även kryddstark mat kan utlösa mjäll, så försök att undvika dem och se om du märker någon förbättring. Det är också viktigt att minska på saltet och alkohol om du har en torr hårbotten och öka ditt intag av omega-3 fettsyror. Återfukta huden inifrån också, genom att dricka mycket vatten för att hålla din hud och hårbotten naturligt återfuktad.
 6. Mjäll schampo och behandlingar Prova läkemedel over-the-counter mjäll schampo som innehåller zinkpyrition, ketokonazol, eller selen oxid;. Dessa aktiva ingredienser kan hjälpa klara upp irriterad, fjällig och torr hud. Se till att du använder dem minst en gång eller två gånger i veckan, och varvas med ett återfuktande schampo. Det finns även oljor och behandlingar hårbotten för att behandla mjäll, leta efter stenkolstjära, selen, eller zink i en kokosolja eller salicylsyra bas för att hantera torr hårbotten.
 7. Se din läkare. Om du inte kan hitta en lösning på egen hand, boka ett besök med din läkare eller hudläkare. Din torr hårbotten kan vara resultatet av ett hälsotillstånd. Till exempel, seborroiskt eksem kan leda till mjäll, men är faktiskt orsakas av en överproduktion av hårbotten olja och måste behandlas annorlunda än en torr hårbotten på grund av för lite olja. Gör ditt bästa för att hålla din hårbotten, hud och hår återfuktad med dessa tips, men din läkare om de inte riktigt få jobbet gjort.