Evb

6 sätt att hålla positiv med diabetes

En positiv attityd kan göra att leva med diabetes mycket enklare. Så här vara positiv och få diabetes support du behöver.

Motion, medicinering, övervakning blodsocker, en hälsosam kost - när det gäller att leva med diabetes, det finns många krav för att hantera sjukdomen. Men en annan, ofta förbisedd aspekt är att få diabetes stöd du behöver för att balansera den känslomässiga vägtull att villkoret kan ta på dig.

När du står inför några kroniska hälsoproblem, vill du stanna motiverad - inte bara med hjälp av vänner, nära och kära, och vårdgivare, men också inifrån. Du kan göra detta med humör-öka strategier för att stanna positiv. Oavsett hur nedslagen du kanske känner några dagar, det finns mycket du kan göra för att tämja negativa tankar och fokusera på det positiva.

Bygg ditt system diabetes stöd

En viktig del av att hantera känslomässiga effekten av diabetes är att hitta bra diabetes support - helst inte bara från en person, utan från en mängd olika människor och grupper. "Den relation du har med din familj och vänner förmodligen kommer att avgöra hur väl du kan hålla sig till huvudmännen i en sund livsstil - om de inte stödjer dig, kan du kämpar för att stanna på rätt spår", säger Carol Wysham, MD, en endokrinolog på Rockwood Kliniken i Spokane, Wash "och ha en bra relation med din hälsa vårdteam är mycket viktigt - det håller kommunikationen öppen, så att du kan välja behandling och alternativ livsstil som passar bäst in i ditt liv." Om någon del av din planen inte fungerar, måste du ha förtroende för att ta upp det till en medlem av din hälsa vårdteam så att du kan prova alternativ som hjälper dig att må bättre.

För att hjälpa dig mot ditt mål att hantera diabetes, tänk på att utöka dina sociala nätverk för att inkludera både en grupp diabetes stöd och en övning grupp, vilket skulle kunna vara några vänner som du går till gymmet med eller gå för promenader runt kvarteret, för exempel.

Ställ kortsiktiga mål

Att ha en lista av långsiktiga mål för att hantera diabetes och uppnå god hälsa kan leda till frustration och även misslyckande. Det är därför det är bättre att fokusera på mindre prestationer - till exempel att förlora några pounds under de kommande två veckorna, gå en extra kvarter, eller ha en hälsosam frukost varje dag, säger Dr Wysham. "Uppnåeliga kortsiktiga mål är viktiga - att ställa stora mål som inte kan mätas kan få dig att ge upp", säger hon. "Se till att du coachas av din läkare eller diabetes utbildare på smarta mål som du kan nå och känna förr."

Ge dig själv friska belöningar

Alla gillar erkännande för ett väl utfört arbete, men när du uppnår dina mål diabetes hälsa, inte belöna dig själv med en drink eller en glass sundae, som kan spåra ur din diabetes diet. Ett bättre sätt att fira är med en aktivitet du tycker som ökar ditt humör eller förbättrar din hälsa. "Använd ej ätbara belöningar som ett besök till frisören, en professionell manikyr, eller köpa en flaska av din favorit parfym", säger Daisy Merey, MD, PhD, en husläkare och författare Var inte en slav till vad du Crave. "En trevlig, lugnande bubbelbad medan du läser en lättsam Tidningen kommer göra också," Dr Merey säger. "Leka med barnen är en stor motivator, alltför. Going for en utekväll dans eller bowling är några bra aktiva alternativ. "Kul, kan billiga alternativ inkluderar hyra en film du har vilja att se, ge dig själv en at-home ansiktsbehandling, eller bjuda in en vän över för att komma ikapp.

Hitta styrkan i siffror

Så ensam som du kanske känner i din strävan att hantera diabetes, du är inte ensam att leva med sjukdomen. Nästan 26 miljoner européer har någon form av diabetes, och ytterligare 79 miljoner har prediabetes. "Du vill inte vältra sig i självömkan," Merey säger. "Många andra människor har samma villkor. Leva med diabetes är en stor livsomställning, men andra gör det och överlever väl. Ta reda på från din läkare och andra hur man optimalt kan förbättra ditt liv. Andras misstag kan vara dina lektioner ", säger hon.

Fokus på hälsoförbättringar

När du börjar att nå dina hälsomål, markera var och en på kalendern eller i en journal och använda dem som motivation att fortsätta framåt. Dessa kan vara mätbara förbättringar, såsom viktminskning och bättre kolesterol och blod tal tryck, liksom känslomässiga ökningar i hur du känner. "En positiv attityd kan minska din nivå stresshormon och förbättra ditt blodsocker och blodtryck," säger Betul Hatipoglu, MD, en endokrinolog vid Cleveland Clinic i Ohio. "Stresshantering samtidigt hantera diabetes är mycket viktigt." Dr Hatipoglu sade han vet en person med diabetes som ändrade sitt hög stress, hög-ansvar jobb till en lägre lön, lägre spänning läge. "Han var en annan person inom sex månader, däribland att ha mycket bättre diabetes kontroll, bättre humör, bättre sömn - allt," tillägger han. Även byta jobb kanske inte är möjligt för dig, uppmärksamma vad som orsakar dig stress och leta efter sätt att motverka det.

Förbered för bakslag

Du kan uppleva bakslag i din diabetesvård. När de inträffar, är nyckeln till att få dig tillbaka på rätt spår snabbt, och inte använda den oväntade slip som en ursäkt för att gå bakåt. "Jag har alltid betonar vikten av att göra små livsstilsförändringar som du kan bygga vidare på," Wysham säger. Hon betonar att bara 10 minuters motion om dagen kan vara ett realistiskt mål som får dig att må bra. Hon tillägger också att "återfall är vanligt, och du bör utvärdera eventuella hinder och försök igen med en annan aktivitet, vid olika tidpunkter på dagen, på en annan plats."

Vägen till att leva väl med diabetes är inte alltid en jämn och rak, men det finns en som du kan navigera framgångsrikt med rätt stöd och en positiv attityd på plats.