Evb

10 sätt att överlista cigarettsug

För att lyckas sluta röka, måste du distraktioner från röksug. Dessa aktiviteter kommer att hålla dig från att ge efter för frestelsen att tändas.

Om du försöker sluta röka, nikotinberoende är förmodligen din största utmaning. Nikotin är den kemikalie som orsakar cigarettsug. Ju längre du rökt (och ju fler cigaretter du rökte varje dag) innan du försöker sluta röka, desto värre cigarettsug du kan förvänta dig. Den goda nyheten är att cigarettsug gör blir svagare, och varje gång du hittar ett sätt att stå emot dem, får du ett steg närmare att permanent sluta röka.

"Cigarettsug kommer att hända med rökare oavsett om du röker eller inte. Det beror på rökning är inte en vana, det är ett beroende," säger Eleana M. Conway, NP, en sjuksköterska utövare som hjälper människor att sluta röka vid Lahey Clinic rökavvänjningsprogram i Burlington, Massachusetts

"Den värsta delen av ett begär är de första minuterna," förklarar Conway. "Efter det går suget vanligtvis borta i ca 20 minuter. I de flesta fall, om du kan hitta ett sätt att få igenom de första minuterna, kan du motstå suget efter goda.

Aktiviteter för att hjälpa dig att sluta röka

Eftersom du vet att du kommer att ha cigarettsug, är det bäst att ha en plan. "Vi lär människor de fyra" DS "att övervinna cravings: Drick vatten, djupt andas, fördröja, och göra något", säger Conway. Här är några steg för att komma igenom de första minuterna av en craving:

  • Ta några djupa andetag. Precis stoppa vad du gör och tar ca 10 djupa andetag. Gå utanför om du kan och tycker om att fylla lungorna med frisk luft. Dessa djupa andetag kommer att koppla dig och minska några av ångest i samband med nikotin tillbakadragande.
  • Drick ett glas vatten. "Dricksvatten är bra för dig och verkar ha en lugnande effekt på cigarettsug för många människor", säger Conway. Undvik drycker som kaffe eller alkohol som du kan ha i samband med rökning i det förflutna.
  • Få lite motion. "Den genomsnittliga personen vinster cirka åtta pounds när de försöker sluta röka. Motion hjälper till att hålla pounds off och även stimulerar hjärnan kemikalier som slåss nikotin cravings," förklarar Conway.
  • Ring en vän. Att få stöd från andra är en viktig del av att sluta. Ringa en vän kan få dig att tänka på rökning. Du vill inte vara ensam när man hanterar cigarettsug om du kan hjälpa det.
  • Gå till en film. Komma ut ur huset för några timmar och gå till en plats där rökning inte är tillåten, liksom en biograf, kommer teater eller museum, hålla dig upptagen och hålla dig från frestelsen.
  • Tugga ett tuggummi. "Det kan vara ett gammalt skrock, men kanel tuggummi verkar fungera för cravings. Vi rekommenderar tuggar en pinne av sockerfritt kanel tuggummi, och massor av människor svär vid det," säger Conway.
  • Spela ett spel. Oavsett om det är ett brädspel med ditt barn eller ett spel utanför med din hund, spel är stora distraktioner. Spela utomhus med Fido är bra motion och får er båda lite frisk luft. Leka med ditt barn kommer att påminna dig om varför det är så viktigt att sluta röka.
  • Lyssna på lite musik. "Dricksvatten, öva, och avkoppling är de tre viktigaste sätten att slå en craving", säger Conway. Vare sig det är musik, läsning, eller meditation, hitta något som hjälper dig att slappna av. Ångest och irritabilitet är båda symptom på nikotinabstinens.
  • Ha ett mellanmål. Huvudvärk och hunger är andra symptom som går längs med röksug. Flera små, näringsrika mellanmål under dagen kommer att hålla ditt blodsocker stadig och ge dig något hälsosamt att göra med händerna och munnen. Prova småäta på en handfull nötter eller en bit färsk frukt.
  • Ta en dusch. En varm dusch eller ett avslappnande bad kan lindra cigarettsug bort. Efter det, kan du borsta tänderna och njuta av den nya fräscha smak i nikotinfria mun. Med den tid du lämnar badrummet, kommer ditt sug har passerat.

Att kunna säga att du har slutat röka för gott är den bästa nyheten du kan ge dig själv och dina nära och kära. Men även om du har en slip, betyder det inte att du misslyckats i det långa loppet. De flesta människor har flera följesedlar innan de slutligen sluta röka. "Varje gång du försöker sluta röka, du lär dig lite mer om dina vägspärrar och lägga till några verktyg för framtida framgång", säger Conway.