Evb

Försöker sluta röka - igen

Låt dig inspireras av berättelser om tre personer, alla långsiktiga rökare som lyckades sluta efter flera försök.

Carolyn Jones, i Hartsdale, NY, hade rökt i 46 år, ibland så mycket som två paket om dagen. Gift med en rökare, försökte Jones att sluta röka många gånger, med allt från hypnoterapi till nikotinplåster läkemedelsprodukter. Ingenting fungerade för henne. Hon kände alltid att hon "måste ha" en cigarett, och det kändes alltid normalt att gå tillbaka till rökning.

När Jones make beslutat att sluta röka för hälsoskäl, bestämde hon sig för att följa hans exempel och försök igen. Den här gången har hon gått tre månader utan en cigarett, använda nikotin sugtabletter när hon känner lust att lysa upp. Säger Jones, "Jag är så glad nu när jag har varit fri från cigaretter."

Det faktum att Jones och hennes man sluta röka tillsammans hjälpte antagligen en hel del. Att se någon annans rök eller lukta cigarettrök, är en utlösande faktor för många människor.

Det är bäst att begränsa den tid du spenderar runt rökare när du försöker sluta. När din make är en rökare, är det nästan omöjligt att göra. Avsluta tillsammans innebär att du kan göra ditt hem en rökfri zon och stödja varandra i era ansträngningar att sluta röka.

Fråga dig själv om du verkligen njuta av rökning

John Averill, i White Plains, NY, hade sin första cigarett när han var knappt i tonåren och rökte tills han var ca 40. Han slutade för tre år, men började röka igen medan spendera en helg besöker sin syster, en rökare. Vanan sparkade tillbaka in, och han rökte i ytterligare åtta år innan du avslutar ett och ett halvt år sedan. Averill säger att när han rökte han kände "rätt och bra och komplett." Han beskriver "ögonblicket för att tillfredsställa ett sug" som att känna sig som en underbar present.

Samtidigt, fast, minns han att han bara verkligen haft de första blossen och de första cigaretter av dagen. När han gick tillbaka till rökning, var han medvetet medveten om sina fysiska negativ och aldrig kändes bra om återuppta vanan.

Averill quit "en dag i sänder", som han beskriver det, genom att sätta samman ett pärlband av dagar utan att röka. Cravings gick ganska snabbt för honom, men han säger associationer till rökning fortfarande kvar. Motivation är mycket viktigt. "Om du inte vill sluta, det är omöjligt", säger Averill.

Det är något som experterna håller med. Påminn dig själv ofta av de hälsomässiga fördelarna med att sluta, hur mycket pengar du sparar, och det goda exemplet du tänker ställa till dina nära och kära.

Att gå tillsammans med publiken

Susan Kleinkneche, i Mount Vernon, rökt NY i ungefär 30 år. Hon försökte sluta flera gånger. "Det är lätt att sluta, men det är verkligen svårt att hålla stoppas", säger hon.

Vid ett tillfälle gick hon utan cigaretter för sju år. Hon började åter en dag när hon gick ut på lunch med en grupp kvinnliga vänner, flera av dem var rökare. Hon bummed en cigarett från en av dem, sedan stannade för att köpa ett paket på väg hem från restaurangen.

Kleinkneche förlorade sitt jobb för några månader sedan och lidit en ryggskada snart efteråt. Det var då hon bestämde sig för att sluta röka igen. Hon ville göra allt för att återfå sin hälsa och återta kontrollen över sitt liv.

Kleinkneche har gått i flera veckor utan att röka, och säger att det är mycket lättare nu att färre människor röker. Det hjälper att hon inte utsätts för rökningen så mycket som tidigare. Hon har också märkt en attitydförändring om rökning och känner att det är väldigt populärt att vara en rökare i dessa dagar.

Hon måste fortfarande kämpa mot impulsen att röka. Rökning hade blivit "sorts andra natur", och var förknippad med en hel del av hennes verksamhet, säger hon. Hon brukade lysa upp en cigarett när hon kom in i hennes bil, till exempel, och ändå känns som att röka när hon sätter sig bakom ratten, men nu är hon tuggar en bit av nikotintuggummi istället. Kleinkneche också slutat dricka kaffe när hon sluta röka eftersom de två var så nära knuten i hennes sinne.

Eftersom dessa tidigare rökare demonstrera, utveckla nya vanor och nya rutiner som kan ta över platsen för rökning hjälper till att bryta gamla mönster. Gör dessa typer av justeringar i ditt liv och du också kan ansluta sig till skaran av icke-rökare.