Evb

10 överraskande fakta om hjärt-hälsosam motion

Vad aerob träning vurm föddes av en slump? Hur skyddar styrketräning mot hjärtsjukdomar? vad enkel konditionsträning använder nästan varje muskel i kroppen? upptäcka dessa roliga hjärta-hälsosam motion fakta och mer.

Att vara fysiskt inaktiv är en av de största riskfaktorerna för hjärtsjukdom. Det beror på att hjärtat är en muskel, och som alla muskler, behöver den motion att prestera på topp, säger Rich Decker, en certifierad personlig tränare och ägare av Studio 89 Fitness i Sag Harbor, NY

För optimal hjärthälsa, bör du få minst 30 minuters måttlig till intensiv träning de flesta dagar - om inte varje dag - i veckan, enligt European Heart Association. Om du inte kan göra 30 minuter åt gången, dela den i tre 10-minuters segment per dag och du kommer att skörda samma fördelar, säger Bridget Berran, MS, klinisk fysiolog vid Burke Rehabilitation Hospital i White Plains, NY

Motion för hjärtat

Din hjärta-hälsosam motion bör innehålla både aerob träning och anaerob träning. Aerob eller konditionsträning, såsom promenader, simning och cykling, stärka ditt hjärta och lungor genom att förbättra kroppens förmåga att använda syre. Ju starkare ditt hjärta, desto effektivare är det till att pumpa blod till resten av kroppen. Över tiden, kan regelbunden aerob träning också hjälpa till att sänka blodtrycket och förbättra din andning, säger Berran.

Anaerob övningar, t.ex. styrka eller styrketräning, hjälper dig att bygga muskler. Med mer muskler kan hjälpa till att stärka immunförsvaret och ökar din ämnesomsättning. På så sätt kan du bränna mer kalorier även när du vilar. Gör en del styrketräning i ditt hjärta-hälsosam träningsprogram minst två dagar i veckan, och vila i mellan för att ge dina muskler tid att återhämta sig, säger Berran.

10 roliga hjärta-hälsosam motion fakta

Få motiverade att träna med dessa roliga fakta om några av de bästa övningarna för hjärthälsa:

Ett. Walking är en viktbärande aerob träning som är också mycket prisvärd - det enda du behöver är ett par bra sneakers. Och du kan gå ganska mycket som helst, oavsett om du tar en promenad utomhus runt kvarteret eller på ett löpband inomhus.

Visste du att: I genomsnitt sträcker sig varje minut som du promenera ditt liv med en och en halv till två minuter.

2. Simning är en bra aerob träning för att införliva i din träningsrutin. Fördelen med vatten-baserade övningar är att de inte betona lederna.

Visste du att: Enligt Centers for Disease Control and Prevention, är simning den näst mest populära sport aktivitet i Europa.

Tre. Cykling är en utmärkt typ av konditionsträning som kraftigt gynnar ditt hjärta utan att belasta ryggen, höfter, knän och fotleder.

Visste du att: Enligt Bikes tillhör, en cykel-industrigrupp, hälsofördelar av cykling är 20 gånger större än de säkerhetsrisker.

4. Zumba, Latin-inspirerad dans-fitness program, är en stor konditionsträning. Du kan bränna så många som 1.000 kalorier i en timslång Zumba klass om du verkligen flytta till musiken och få ditt hjärta att pumpa.

Visste du att: Zumba skapades i mitten av 1990-talet när fitness instruktör Alberto "Beto" Perez gick att undervisa en klass grupp aerobics och glömde sin musik. Han improviserade, med hjälp av salsa och merengue band han hade i sin ryggsäck, och en vurm föddes.

Fem. Hoppa rep är en fantastisk aerob träning. Det inte bara bränner massor av kalorier, men är också ett bra sätt att förbättra din koordination. Plus, är en högkvalitativ hopprep ett billigt träningsredskap som kan pågå under lång tid.

Visste du att: hoppa rep innebär nästan varje muskel i kroppen.

6. Inlines är en låg-effekt aerob aktivitet som inte bara stärker din hjärtmuskel, men också förbättrar din lungkapacitet och kan hjälpa dig att gå ner i vikt. Tänk bara på att bära korrekt montering skridskor och skyddsutrustning.

Visste du att: Sextio minuter av inlines brinner nästan lika många kalorier som kör, enligt Europeiska rådet om Motion.

7. Yoga kombinerar stretching, andning och avslappning - allt som kan gynna ditt hjärta. Stress är en stor riskfaktor för hjärtsjukdom, men yoga regelbundet kan hjälpa dig att minska stress och sänka din risk för hjärtsjukdom.

Visste du att: Yoga tros ha startat i Indien omkring 5000 till 6.000 år sedan.

8. Resistance band hjälper till att stretcha och tonen musklerna. Fäst dem till möbler, dörrhandtag, eller stolar och sedan sträcka ut banden. Gör en rutin av att dra ner dem, använder dem för att rotera axlarna, och samtidigt utvidga dina armar och ben.

Visste du att: En liten studie från universitetet i Valencia visade att för stillasittande medelålders kvinnor, kan motstånd band vara lika värdefullt som vikt maskiner när du tränar för att komma tillbaka i form.

9. Styrketräning kan öka high-density lipoprotein (HDL) eller "goda" kolesterolet i blodet som skyddar dina artärer från plack byggs upp. Om du aldrig har lyft vikter, börja långsamt, råder Decker. En personlig tränare kan visa dig hur du använder korrekt form.

Visste du att: Fria vikter bygga muskelmassa snabbare än vikt maskiner. Det beror på att maskinerna har en maximal kapacitet - cirka 200 pounds - men med fria vikter, kan du lyfta vad du säkert kan hantera.

10. Intervallträning är en idealisk konditionsträning eftersom den kombinerar aerob och anaerob träning, säger Decker. Intervallträning innebär omväxlande korta skurar av intensiv aktivitet, som tävlar med en mindre intensiv form av samma aktivitet, såsom jogging eller promenader. Nästa gång du går utomhus för motion, prova förivrar från en gatlykta till nästa och sedan gå tills du når en tvärgata. Då gör det igen.

Visste du att: människor i Sverige hänvisar till intervallträning som fartlek, vilket betyder "speed play."

En sak att komma ihåg: Var noga med att kontrollera med din läkare innan du påbörjar ett träningsprogram, speciellt om du har haft en stillasittande livsstil eller om du har hjärt-hälsoproblem eller andra hälsoproblem.