Evb

7 heart - smarta skäl att vara aktiv

Behöver lite motivation att få flytta? lyssna till ditt hjärta! upptäcka vad bara 30 minuters fysisk aktivitet varje dag kan göra för din hjärt-och kärlhälsa.

Om du tittar på vad du äter, du gör allt du behöver för att hålla hjärtat-friska, eller hur? Tja, det är bara hälften av det. Även om du tittar på din kost och undvika fettrik, tom kaloririka livsmedel, du är fortfarande i riskzonen för hjärtsjukdom om du inte tränar. Det beror på att ditt hjärta är en muskel organ - den viktigaste muskeln i kroppen.

Enligt presidentens rådet om fysisk kondition och Sport, människor som är stillasittande är dubbelt så stor risk att utveckla hjärtsjukdom som personer som tränar regelbundet. Enkelt uttryckt, "regelbunden fysisk aktivitet gör ditt hjärta starkare," säger Bridget Berran, MA, en klinisk övning fysiolog vid Burke Rehabilitation Center och Smart Fitness Center i White Plains, NY För de flesta människor, rätt mängd motion för att förbättra hjärthälsa är 30 till 60 minuter de flesta dagar i veckan, säger Berran.

Hur motion förbättrar din hjärthälsa

1. Motion sänker blodtrycket. Om du har högt blodtryck, du är på en högre risk att utveckla hjärtsjukdom. Men när ditt hjärta är starkare på grund av att utöva, det tar mindre ansträngning för att pumpa blod i hela kroppen, vilket i sin tur innebär att det finns inte så mycket kraft på dina artärer. Och när kraften på dina artärer sänks, är ditt blodtryck lägre.

2. Motion ökar "goda" kolesterolet. High-density lipoprotein (HDL) är den "goda" typen av kolesterol som fungerar som ett filter i ditt blodomlopp. HDL hjälper till att förhindra överskott av kolesterol från att bygga upp i dina artärer och orsakar farliga blockering. Enligt European Heart Association, om du tränar regelbundet kanske du kan höja mängden HDL i blodet.

. 3 Motion sänker det "onda" kolesterolet Inte bara motion ökar det "goda" kolesterolet, men det bidrar också till lägre "onda" kolesterolet -. Låg-density lipoprotein (LDL) - i blodet, enligt Europeiska rådet om Motion. Kombinationen av högre HDL och lägre LDL betyder renare artärer. Och tydligare dina artärer, desto lägre blir dina chanser att få en hjärtattack eller stroke.

4. Motion förbättrar cirkulationen. För kroppen att arbeta på sin fulla potential, behöver din blodcirkulation för att vara bra. Din kardiovaskulära systemet - ditt hjärta och blodkärl - är ansvarig för att få syre till dina muskler och resten av kroppen. Dålig cirkulation kan underminera ditt hjärta och din energi, och det kan leda till blodproppar som kan utlösa en hjärtinfarkt eller stroke. Men regelbunden aerob träning kan förbättra cirkulationen och hjälpa till att förebygga hjärtsjukdomar.

. 5 Motion hjälper dig gå ner i vikt om du är överviktig -., Och i synnerhet om en hel del av fettet är runt mitten, som läkarna kallar att ha en "äpple form" - du är på högre risk för hjärtsjukdom och stroke, även Om du har några andra riskfaktorer, enligt European Heart Association. Kost är en viktig del av viktkontroll, men så är motion. En av fördelarna med motion är att det hjälper dig att bränna kalorier, och du måste bränna mer kalorier än du förbrukar för att gå ner i vikt. Att förlora ens en liten mängd i vikt, mellan 5 och 10 procent av din nuvarande vikt kan hjälpa dig att sänka din risk för hjärtsjukdom och stroke. För att ta reda på om du är på en hälsosam vikt, beräkna din body mass index (BMI) använda denna BMI räknare.

6. Motion hjälper dig att sova bättre. Som alla som slås in efter en hel dag av skidåkning eller simning kan intyga, så snart du börja förbättra ditt hjärta hälsa genom motion, dina sömnvanor förbättrar också. Sömnbrist har kopplats till högt blodtryck, ökad stress och oregelbundna hjärtslag. De flesta vuxna bör sträva efter att få mellan sju och nio timmars sömn varje natt.

7. Motion hjälper till att minska stress. Stress har kopplats till högt blodtryck, bröstsmärta och oregelbunden hjärtrytm, bland annat hjärtproblem. Kraftig, ihållande motion frigör endorfiner - "må-bra" hormoner som kan hjälpa dig att minska stress - vilket i sin tur sänker din risk för hjärtsjukdom.

Innan du börjar ett träningsprogram, tala med din läkare. Om du inte har tränat på ett tag, bör du börja långsamt och bygga upp din uthållighet. Och att till fullo dra nytta av träning, måste du hålla med ett program på lång sikt.