Evb

Välja den bästa fuktighetskräm för eksem

En viktig del av hanteringen av eksem utslag är närande huden med den bästa fuktighetskräm tillgängliga. Följ dessa tips för att hitta en kräm för eksem som ger de resultat du vill.

Daglig fuktgivande måste vara en viktig del av din hudvård rutin, oavsett om du försöker förhindra ett kliande utslag eller lugna ett eksem utslag flare-up. Men att välja den bästa fuktighetskräm kräm för eksem är lika viktigt som att använda den.

När du står i hudvård gången i apoteket, kanske den bästa fuktighetskräm för ett eksem utslag inte vara självklart. Med så många produkter att välja mellan, som alla lovar kliar lättnad och slätare hud, är det lätt att lockas av förpackningen. Men läser ingredienserna är viktigare än löften tryckt på etiketten.


Relaterat: hur lång tid tar eksem sist?

"Återfuktning är mycket lugnande, kan hjälpa klådan, och hjälper huden att återupprätta sin betydande barriärfunktion för att skydda oss från uttorkning och infektion", säger hudläkare Kathryn Schwarzenberger, MD, docent i medicin vid University of Vermont College of Medicine i Burlington. De bästa hudkräm för eksem hjälper till att försegla fukt i huden.

"Det finns ett brett utbud av bra hudkräm som finns", säger Dr Schwarzenberger, så länge du vet de två viktigaste ingredienserna för att leta efter. Produkter som innehåller antingen kan hjälpa eksem:

  • Petrolatum (vaselin). "Den mest enkla, effektiva och kostnadseffektiva fuktighetskräm är vanligt vaselin," säger Schwarzenberger. "Jag säger till mina patienter att det är billigt, lätt tillgänglig, och det har inte några dofter eller konserveringsmedel, varav vissa kan vara ett problem för personer med eksem." Petrolatum är osannolikt att utlösa en allergisk reaktion, men det är också mycket fet, och många människor tycker att kostnadskalkylen, säger Schwarzenberger, speciellt för användning dagtid. "I allmänhet, den fetare produkten, desto mer mjukgörande eller fuktgivande effekt produkten har," säger hon, men tillägger att det är möjligt att hitta produkter som innehåller vaselin som inte är så fet.
  • Ceramider. Dessa är en nyare ingrediens i grädde för eksem. "Ceramider naturligt förekommande lipider eller fetter, som finns i huden", säger Schwarzenberger. "När de används som mjukgörande, verkar de vara till stor hjälp i mjukgörande och återfuktande celler i de yttre lagren av huden, vilket skadade huden för att återupprätta barriärfunktion." Ceramider kan hjälpa din hud att hålla fukt i och kan också förhindra ytterligare skador från eksem utslag. Räkna med produkter som innehåller ceramider att vara dyrare än de som innehåller vaselin.

När du väljer produkter för din hud, undvik de som innehåller dofter, parfymer eller färgämnen. Dessa tillsatta ingredienser kan utlösa eksem utslag, ångra alla dina goda insatser på hudvård. Dessutom, säger Schwarzenberger, försök att undvika hudkräm innehållande alkoholer, som kan vara irriterande för inflammerad eller irriterad hud.

Hur du använder din fuktighetskräm

När du har valt en fuktighetskräm för eksem, måste du göra använda det till en regelbunden vana om du vill hjälpa din hud. Sikta på att återfukta minst en gång om dagen - och tänk på att du kan dra mer nytta av två gånger om dagen applikationer. Den bästa tiden att använda en fuktighetskräm är strax efter bad eller rengöring huden.

"Återfuktning fungerar bäst när det appliceras på våt hud", säger hudläkare Diane Whitaker-Worth, MD, docent i dermatologi vid University of Connecticut Health Center i Farmington. "Detta bidrar till att täta i fukt från att bada eller duscha innan det förångas och torkar ut huden."


Relaterat: naturliga sätt att stoppa klådan

Du bör fortsätta att använda din fuktighetskräm även när du har en uppblossande av kliande utslag (såvida du inte tror den produkt du använde orsakade utslag). Använda en lämplig fuktighetskräm kan vara lugnande och hjälper att undvika komplikationer, såsom infektion.

Du kan maximera effekten av din fuktighetskräm genom att skydda hudens förmåga att hålla i fukt. "Begränsa användning av saker som kan torka ut huden. Detta inkluderar många tvålar, exfoliants, tvättlappar och varmt vatten, "säger Dr Whitaker-Worth.

Genom att använda den bästa fuktighetskräm du kan hitta och göra de bästa valen hudvård under dagen, kan du hjälpa till att hålla fukten förseglade i huden och bättre hantera ditt eksem.