Evb

Din eksem hudvård rutin

Att hantera eksem och lugna huden, följa en personlig eksem hudvård rutin varje dag, inte bara under skov.

Den vanligaste formen av eksem är kliande, rashy hudsjukdom kallad atopisk dermatit. Till skillnad kontakteksem, vilket kan skyllas på en viss irriterande eller allergen, har atopiskt eksem ingen definierad orsak. Det verkar vara indirekt relaterade till allergier eftersom det är vanligt hos människor som har respiratorisk allergi symtom såsom astma.

Detta hudåkomma måste hanteras med rätt eksem behandling från tiden det först verkar, som, för 90 procent av dem som har det är under de första fem levnadsåren.

Om du inte är bland de lyckliga 40 procent som växer ifrån det i vuxen ålder, men du vill följa ett eksem plan för hudvård som hjälper till att förhindra skov och lugnar dem när de inträffar.

Styr klåda av eksem

Att hålla klåda under kontroll är jobb nr 1 av alla eksem behandling. "Det första symtomet på ett eksem utbrott kan vara en klåda, där patienten repor," förklarar hudläkare Jessica Wu, MD, biträdande klinisk professor i dermatologi vid

University of Southern California och Everyday hälsa hud och skönhet expert. "Det kliar stimulerar nervändar i huden och orsakar inflammation i området, som förvandlas till en synlig utslag och utlöser ytterligare klåda. Styra klådan är nyckeln till att kontrollera eksem utbrott. "

En viktig anledning till att hålla klåda under kontroll är att efterföljande repor kan orsaka svåra skador. Det är en utmaning att förebygga eksem utslag från att bli smittade, säger Dr Wu. "Bakterier kan komma in i huden genom repor och andra öppna områden. Jag har sett allt fler patienter med eksem som blir infekterade med Staph och andra bakterier. "

Utmaningen för vuxna eksem

En frustration om vuxen eksem är att det oftast fram och centrum, i ansiktet och på halsen. "Huden i ansiktet är tunnare än på andra ställen på kroppen, så det är mer känsliga," Wu förklarar. Facial eksem kan utlösas av kosmetika eller hudvårdsprodukter och det är ofta hittas på ögonlocken, där den kan orsaka röda, flagnande, svullna övre och ännu lägre ögonlocken. Det kan också utvecklas runt munnen. "Det är naturligtvis mer synlig för andra när det inträffar i ansiktet, så det är viktigt att behandla det förr snarare än senare."

Emellertid är ansiktet inte det enda område som kan påverkas. "Eksem plåster på kroppen kan bli tjock och missfärgade, särskilt efter veckor till månader för repor, och de kan utveckla sårskorpor. Den missfärgning kan kvarstå även månader efter klåda går bort ", säger Wu.

Och, eftersom eksem gör huden skörare, kan du vara mer sårbara för andra typer av eksem. Händerna är särskilt utsatta för eksem, eftersom de utsätts för många allergiska och irriterande triggers, desto mer handtvätt du gör, desto svagare din skyddande hudbarriären kan bli.

Rätt hudvård för eksem

Lugnande är det avgörande ordet när man sätter ihop ett eksem hudvård rutin. "Leta efter produkter som är speciellt gjorda för känslig hud", säger Wu. "Dessa är oftast gratis parfym och andra ingredienser som är kända för att förvärra eksem, inbegripet lanolin." Också undvika retinol, vitamin C, alfa hyrdoxy eller salicylsyra, eftersom dessa kan förvärra eksem. En välgörande ingrediens för att leta efter är hyaluronsyra, som håller fukten mot huden utan att vara irriterande.

Prova detta steg-för-steg regim att lugna eksem.

På morgonen:

  • Börja med en mild rengörings om huden är fet. Om du har torr eller normal hud, bara plaska ansiktet med vatten.
  • Använd dina produkter eksem behandling, som kan omfatta en fuktighetskräm och aktuell lättnad grädde.
  • Applicera dagligen solskyddsmedel.

På kvällen:

  • Tvätta med rengöringsmedel eller vanligt vatten.
  • Applicera någon behandling produkt, såsom en topisk kortikosteroid grädde eller andra receptbelagda grädde.
  • Följ med fuktkräm.

Varför du måste återfukta

Moisturizer spelar en viktig roll i eksem hudvård. En uppmjukande-rik fuktighetskräm kan ibland vara effektivt ensamt, men när den används tillsammans med en kortikosteroid kräm, gör fuktighetskräm grädde ännu effektivare och kan minska den tid du behöver för att använda steroider.

Mellan eksem episoder, kan fuktighetskräm avvärja torr hud och hjälper till att skydda hudens översta skikt mot elementen. Krämer och lotion som innehåller en ingrediens som kallas ceramid har visat särskilt goda resultat i vissa studier där patienter med atopisk dermatit. Applicera alltid fuktkräm direkt efter rengöring för att försegla in fukt, och använd fuktkräm upp till fyra gånger per dag vid behov.

För mycket är inte bra

Wu varnar för att det finns en gräns för hur många gånger du kan använda over-the-counter kortison produkter för att lindra klåda. Använd inte dessa produkter mer än två gånger om dagen, och inte mer än två veckor i rad utan att ta en paus. Kortison krämer kan orsaka förtunning av huden om den används på lång sikt.

Dessutom kan du bli frustrerad av fjällande flingor av eksem, men motstå att plocka på dem. "Det är bäst att återfukta snarare än att försöka ta bort dem", säger Wu. Skrubber eller skalar av flingorna är benägna att irritera huden och orsaka mer klåda. "Plus, kan du sluta att ta bort nya hud som är kopplad till den fjälliga flingor, orsakar blödningar och skapar en öppning som kan låta bakterier att komma in."

Kom ihåg att eksem symptom kan ändras när du ålder. Kolla in regelbundet med din hudläkare som kan hjälpa till att hålla ditt eksem hudvård rutin individuellt för dina behov, presentera dig för nyare behandling produkter, och hjälper dig att sortera igenom rengöringsmedel och hudkräm för att hitta de bästa för dig.