Evb

Naturliga botemedel för eksem

Lugna eksem torrhet och klåda naturligt med anti-kliar lösningar, svala kompresser, och speciella bad.

Även om det finns effektiva mediciner mot eksem, många kompletterande naturläkemedel erbjuder också lättnad. Naturliga eksem botemedel fungerar ofta bra för att lugna eksem är torrhet, klåda och utslag.

"Den viktigaste naturliga botemedel för eksem är fukt. Eksem har kallats "det kliar som utslag" eftersom människor med eksem saknar barriären i huden som bibehåller fukt ", förklarar Elizabeth Page, MD, en hudläkare vid Lahey Clinic och en instruktör i dermatologi vid Harvard Medical School i Boston. "Som deras hud blir torr och känslig, de kliar och repor, vilket orsakar utslag ses i eksem", säger hon.

Här är några förslag för att styra och lugnande eksem med naturläkemedel:

  • Gå för en tid. "'Blötlägg och smeta" är ett sätt att super-återfuktar huden ", säger Page. "Blötlägg i ett bad i 20 minuter tills huden i rynkig", säger hon. Tvätta huden med ljummet vatten och använd en mild tvål som Dove eller Olay. Undvik hett vatten och skrubbning, som båda kan irritera huden. Sedan smeta huden med en salva som vaselin eller en kräm som Cetaphil att återfukta huden. (Salvor är tyngre preparat än krämer och båda är mycket rikare än body lotion.)
  • Gör det till en anti-itch bad. Lägga havregryn eller bakpulver till ditt badkar är en annan naturlig botemedel för lugnande eksem. Aveeno Skin Lindra Bath Behandlingen görs med havregryn och bidrar till att minska torrhet och klåda. En annan badtillsats som kan hjälpa är bleka, säger Dr sidan. Även om det kanske låter konstigt, visade en färsk undersökning att tillsätta en halv kopp blekmedel till ditt badkar kan lindra eksem och kan förhindra infektion eksem hud.
  • Återfukta ofta. "Återfuktning bör användas inom tre minuter efter att du badar din hud för att hålla fukt i," råder Sida. Efter tvättning, försiktigt klappa huden torr, och sedan snabbt tillämpa fuktighetskräm. Tjocka fuktgivande krämer är bättre än lotion för tätning i fukt. Rekommenderade varumärken är Eucerin, Cetaphil och Moisturel. Du bör återfuktar huden två till tre gånger under dagen.
  • Prova en anti-itch åtgärda. Klåda är det mest besvärande symtomet för många människor med eksem. Anti-itch produkter som du kan använda för lugnande eksem klåda inkluderar Aveeno grädde, Prax lotion, och kylbalsam. Eller göra en cool kompress genom att linda en handduk indränkt i kallt vatten runt det drabbade området eller lägga på ett paket med frysta grönsaker, råder Sida. Kapning naglar och bär bomullsvantar på natten kan också skära ned på repor.
  • Tänk grönt te Av alla de naturläkemedel som har använts genom åren för att lugna eksem -. Trollhassel extrakt, jättenattljusolja, mjölk tistel, oliv blad, kattens klo, och grönt te - grönt te är det enda som visar löfte. "Jag skulle inte rekommendera trollhassel, och jag tror inte att studier på jättenattljusolja har visat någon signifikant effekt, men grönt te kan vara till nytta för dess antioxidant och anti-inflammatoriska egenskaper," konstaterar Sida. En klinisk studie visade att massage med eteriska oljor, såsom kamomill och timjan, var effektiva i lugnande eksem hos barn.
  • Bone upp näringsämnen. Kostrelaterade naturliga eksem botemedel inkluderar antioxiderande vitaminerna A, B, C och E, de omega-3-fettsyror som finns i fiskolja, och probiotiska kosttillskott. Omvänt kan eftersom födoämnesallergier bidra till eksem, eliminera livsmedel som utlöser skov kan vara till hjälp.
  • Förvaras svalt. Bli svettig och överhettad kan göra eksem värre, så det följer att en av de bästa strategierna för lugnande eksem är sval. Håll ditt hus temperatur under 75 grader F och använda en luftfuktare på vintern för att undvika torrhet. Bär löst sittande bomullskläder som andas och är lätt på huden. Undvik syntetiska fibrer som håller kvar värme och tyger ull som kan utlösa irritation på huden.
  • Lindra stress. Kropp-själ-tekniker som minskar stress kan lugna eksem också. Flera studier har visat att biofeedback och andra tekniker som lindra stress och ångest inte bara lindra eksem symptom, men också minska antalet eksem attacker. "Att ha eksem eller som har ett barn med eksem kan vara mycket stressande, och göra livsstilsförändringar för att hantera stress är en viktig del av eksem management ", säger Page.

"Du kan ta reda på om grupper eksem stöd, lära sig om naturliga eksem behandlingar och frågor tjänst vid National eksem Association hemsida, "antyder Sida.