Evb

USA: s favorit doc, bh som passar, och varaktig vänskap

Oprahs Aha! Hälsa Moments

Oprah introducerar dr. Oz, antänder ett underplagg revolution, uppmuntrar självinsikt, och visar kraften av sin vänskap med gayle kung.

Oprah introducerar dr. Oz, 2004

Dr Oz visades på Winfrey show 55 gånger under de fem år tills han startade sin egen show under 2009 med hjälp av Harpo Productions. Oprahs stöd från Oz förde regelbundet hälsofrågor stora och små i våra vardagsrum, som läkaren vägde in på allt från att hjälpa tittarna att sluta röka och underverk av en Neti potten till formen på vårt bajs. Han ställde upp tittarnas frågor, beskrivna pinsamma eller komplicerade hälsofrågor i klartext, och uppmuntrade alla att ta sina kroppar och sin hälsa på större allvar.

Oz personliga favoritprogram var om gas, i vilket han förklarade att de flesta människor gör det ungefär 14 gånger per dag, och många människor i studion - inklusive Winfrey - hade sannolikt gått gas under inspelningen. "Så fort jag sagt det, undrade jag om jag hade möjligen gått för långt", säger han. "Jag vände mig till Ms Winfrey och hon hade ett stort leende och blinkade åt mig. Det ögonblicket befäste vår relation och bekräftade för mig vad jag redan visste:., Att hon är en av de mest genuina människor jag någonsin känt "

Oprah gnistor en bh revolution, 2005

Efter att förklara att så många som åtta av 10 kvinnor bär fel storlek underplagg (vilket kan göra att du ser äldre och ointressant, för att inte tala orsakar skuldra, nacke eller rygg smärta), började Winfrey en "bra ingripande," behandla hela studio publik till en egen behå montering. "Europas kvinnor," Oprah förklarade, "du måste stiga upp och få en ordentlig behå passande." Att hjälpa hissa, mått, och forma varje kvinnas bröst, tog värvning Winfrey bh expert Susan Nethero, ägare av butiker Intimitet underkläder. Den största takeaway: De flesta kvinnor felaktigt väljer ett större band storlek istället för en djupare kupstorlek.

Oprah har ett andligt uppvaknande med Eckhart Tolle, 2008

Winfrey valde självhjälp författaren Eckhart Tolle är en ny jord som en del av sin mycket populära bokklubb. Hon kallade den tyskfödde spiritualist arbete "en av de viktigaste böckerna i vår tid," och lanserade en 10-veckors webinar värd själv och Tolle. Under serien, frågade tittarna frågor via Skype om bokens budskap att finna inre frid och personlig lycka genom att röra sig bort från en ego-baserad sinnestillstånd, leva "i nuet", och hitta din livsuppgift.

Tolle andliga inflytande på Winfrey är bara ett exempel på hur hon bjudet vikten av kropp-själ-anslutning. Hon presenterade också tittarna att andlighet genom New Age självhjälp boken The Secret, Elizabeth Gilberts resa mot självinsikt i Eat, Pray, Love, och lärare som Elizabeth Lesser och pastor Ed Bacon.

Oprah och Gayle demonstrera kraften i kvinnlig vänskap, 2010

Oprahs bästa vän Gayle King, som är värd för The Gayle kung Visa på XM radio och Winfrey egen tv-nätet och är redaktör-at-large i O, The Oprah Magazine, har dykt upp på henne visa 139 gånger - fler än någon annan gäst. Deras decennier lång vänskap, som startade på 1980-talet när de två arbetade tillsammans på en Baltimore TV-station, förkroppsligar den viktiga roll som vuxna kvinnliga bästa vänner spelar i livet för alla kvinnor. Under 2010, som kung och Winfrey ut på en omtalade resa till Yosemite National Park, den tvådelade serien var den sista av parets on-air "stora äventyr" - resa-tema segment som också tog dem på en 10 -dagen-lång väg resa, en spa tillflyktsort i Arizona, och en statlig mässa i Texas.

"[Gayle] är... mamman jag aldrig haft. Hon är... syster alla skulle vilja. Hon är den vän som alla förtjänar. Jag vet inte en bättre människa. Jag vet inte en bättre människa, "Winfrey berättade Barbara Walters i hennes BFF under 2010.

Gå tillbaka till sidan 1 i denna artikel