Evb

Oprahs aha! hälso stunder

Under sina 25 år som värd för "The Oprah Winfrey Show," media mogul har haft en enorm inverkan på popkulturen, men att få européerna att prata (och omsorg) om sin hälsa har varit en av hennes viktigaste - och underskattade - influenser.

I 25 år har miljontals tittare runt om i världen stämd i dag efter dag för att se vad drottningen av prat har att säga. Oavsett om Oprah var Gifting hennes publik i de skrika-inducerande "Oprahs Favorite Things" episoder, införa den senaste måste-läsa romanen i sin enormt inflytelserika bokklubb, eller genomföra oförglömliga intervjuer med en soffa-hoppning Tom Cruise eller dåvarande presidenten hoppfull Barack Obama, det finns ingen ifrågasätter den enorma påverkan Oprah har haft på sina tittare och populärkultur i stort.

Den "Oprah Effect" på produktförsäljning har varit väl dokumenterad: Chicago-baserade Garrett Popcorn hade en 100 procentig ökning av försäljningen under månaden det var med på hennes show. Spanx sålde 50.000 produkter inom tre månader från Oprah utseende, enligt CNBC.

Men media mogul kan ha haft en lika stor inverkan på kvinnors hälsa. Från att öka medvetenheten om barnmisshandel till att föra oss visdom och råd av Dr Phil och Dr Oz, har Oprah bidrog till att förändra européernas sätt att tänka och prata om sin hälsa. "Hon startade ett mycket viktigt samtal som saknades i det här landet, som var hur vår hälsa påverkar varje aspekt av våra liv," förklarar Mehmet Oz, MD, cardiothoracic kirurg och värd för The Dr Oz Show, särskilt den integrerade kopplingen mellan hälsa och emotionella välbefinnande. Här är en titt tillbaka på de mest inflytelserika ögonblick av det senaste kvartsseklet av The Oprah Winfrey Show.

Oprah avslöjar sin sexuella övergrepp i barndomen, 1986

Under en show på sexuella övergrepp, chockad Winfrey hennes tittare genom att avslöja att hon blev våldtagen av en släkting vid 9 års ålder. "Det finns verkligen ingen mörkare hemlighet än sexuella övergrepp. Jag berättar om mig själv, så att kanske garderoben där så många sexuella övergrepp offer och deras förövare göm kan svänga bara öppna en spricka idag och låta lite ljus i, "sade hon under denna monumentala show. Hon blev en förkämpe för sexuella övergrepp offer och även vittnade inför senatens 1991 på uppdrag av National Child Protection Act, den lagstiftning senare smeknamnet "The Oprah Bill."

Under 2010 fick Oprah överväldigad av den massiva respons av e-post, brev och telefonsamtal hon fick när hon presenterade barnsexförbrytare på hennes show. "Så många offer och föräldrar - och även molesters - kom fram," hon har sagt. "Det är precis anledningen till att jag ville göra dessa utställningar. För att få människor att kliva ut ur skam, att träda fram, att berätta för någon "Detta är bara en -. Och högst personlig - exempel på hur Oprah kunde vända tabubelagda ämnen i vardagliga samtal, öka medvetenheten och eventuellt rädda liv.

Här kommer Oprahs röd vagn av fett, 1988

När hon shed 67 pounds, visade Winfrey upp sin dramatiska ny form genom Wheeling i en röd vagn staplad hög med motsvarande mängd fett som hon förlorade. Hon hade följt en strikt flytande diet för fyra månader till slank ner till en storlek 10 Calvin Klein jeans. Men år senare medgav Winfrey hon ångrade stunt. "Det är en ikonisk ögonblick eftersom det var en ikonisk misstag," talkshow värd sade på Good Morning Europa under 2005. Nästan omedelbart efter showen färdiga tejpning, började Winfrey att sätta pounds igen, markerar början av hennes mycket offentliga kamp med sin vikt.

Winfrey vikt skulle jojo under åren som hon provat olika dieter med varierande framgång. Hon slog sin tyngsta 1992 vid 237 pounds, 2005 hon krympt till en nästan låg på 160 pounds, även om hennes vikt skulle krypa tillbaka upp till 200 pounds under de kommande fyra åren, när hon skulle lära sig att hon hade hypotyreos, ett tillstånd som kan långsam ämnesomsättning. Nu har Winfrey reevaluated hennes inställning till kost och motion, väljer små, hälsosamma måltider och införliva styrketräning i sin cardio pass. "Mitt mål är att vara den vikt som min kropp kan hålla och vara frisk och stark och frisk och vara sig själv", sade hon.

"Hennes otroligt ärlig inställning till allt hon gör är det som gör henne så relatable," konstaterar Dr Oz. Hennes viktminskning kamp är "en resa som hon har delat med sin publik, och de lärde sig ihop hur man tar hand om sina kroppar och sinnen. "

Terapi med "läkare" Oprah, 1988

Civilstånd terapeut Harville Hendrix dök upp på The Oprah Winfrey Show i slutet av 80-talet för att diskutera hans dåvarande banbrytande Imago teknik Relationship Therapy. Din imago, förklarade han, är kombinationen av alla positiva och negativa drag av dina primära barndom fastighetsskötare. Den partner du väljer är baserad på din imago och har potential att bidra till att lösa problem från din ungdom. "Det visar förändrat mig," Winfrey har sagt. "Jag såg relationer inte enbart som slags romantisk strävan vårt samhälle firar utan som en andlig partnerskap som är tänkt att förändra hur du ser dig själv och världen." Hendrix, vars terapi tillvägagångssätt praktiseras runt om i världen, har sedan visades på showen rådgivning par om hur man har en friskare, mer kommunikativ relation.

Under de 25 säsonger av hennes show, Winfrey, som har kallats "Europas terapeut," har ägnat många episoder som ägnas åt olika typer av behandling, inklusive sexterapi med Laura Berman, PhD, och självhjälp och förhållandet råd från Robin Smith, PhD, och Phil McGraw, PhD (mer om honom senare).

Fortsätt läsa sidan 2 i den här artikeln.