Evb

Pilates: En kropp-själ-övning

Ta reda på vad Pilates fitness handlar om och om det kan vara rätt för dig.

Pilates är en fitness träning som bygger flexibilitet, styrka och uthållighet utan att lägga muskelmassa genom att fokusera främst på buken, höften, och ryggmusklerna, kallas kroppens "kärna" muskler. Den skapades mer än 90 år sedan av Joseph H. Pilates, en tysk friidrottare som utarbetat sin egen motion teknik efter att ha studerat yoga, Zen, och fysisk träning användes av de gamla grekerna och romarna. Pilates var också en förespråkare av kropp-själ-anslutning och hans övningar inkludera fokuserad andning och mental koncentration.

Från allra första början Pilates bygger många av hans övningar på ett träningsredskap som kallas "The reformatorn," en träbänk som använder remskivor, fjädrar, och skjutbara styrelser för att skapa motstånd. Idag finns en mängd olika speciella maskiner som kan användas i Pilates, inklusive hem versioner av reformatorn och andra, men många Pilatesövningar kan göras på en golvmatta. Och du behöver bara minimalt Pilates utrustning, som en Pilates ring som du håller för vissa övningar. Med så många Pilates DVD finns också, valet är ditt - du kan ta en klass på ett gym eller gym eller träna det hemma med maskiner, på en matta, eller båda.

Fördelarna med pilates

Fitness Fördelarna med Pilates är långa, fasta, platta muskler, en platt mage, en stark rygg och bra hållning. Ytterligare fördelar är:

  • Förbättrad hjärt-och hälsa. Pilates andningsövningar kan öka din lungkapacitet och, även om du inte behöver för att bryta en svett, kan du öka den aeroba delen av dina övningar för att få ditt hjärta att arbeta hårdare och förbättra flödet av syre i blod.
  • Ökad balans och flexibilitet. Förutom toning och stärka muskler, sträcker Pilates också muskler och förbättrar din rörelseomfång för större flexibilitet, balans, koordination och smidighet.
  • Mentala fördelar. Eftersom Pilates betonar koncentration och fokuserad andning, ökar det också kropp-själ-anslutning, vilket kan hjälpa till att lindra stress och ångest.
  • Säkerhet. Pilates är en miljövänlig typ av träning som kan anpassas till din egen kondition. Även om du inte är i bra form nu, kan du komma igång i Pilates. Men diskutera din kondition med din Pilates instruktör och undvika avancerade rörelser tills du kan utföra dem på ett säkert sätt.

Vad du kan förvänta i pilates klass

En Pilates session körs vanligtvis i 60 minuter och kan ges som en grupp klass eller som individuell undervisning. Även gym och gym erbjuder klasser, anser en specialiserad Pilates studio, speciellt om du vill ha en-mot-en instruktion.

Pilates gympa kan innebära träning sker på träningsmaskiner eller på golvmattor och en serie av mycket exakta skonsamma, utbud av rörelsemönster övningar. Du bör ha bekväma kläder, liknar vad du skulle bära för aerobics eller yoga. Pilates görs oftast utan skor.

Var noga med att kontrollera bevis för en Pilates lärare innan du registrerar dig, och be om instruktörens utbildning och erfarenhet. Pilates bör undervisas av certifierade instruktörer som har gått igenom hundratals timmar av utbildning och klarat ett skriftligt och praktiskt prov. Den Pilates metoden alliansen är en organisation som kan hjälpa dig att hitta en certifierad Pilates instruktör och klasser nära dig.

Om du har några betydande hälsotillstånd bör du kontrollera med din läkare innan du påbörjar ett träningsprogram, inklusive Pilates. Dessutom, låt din Pilates instruktör vet om några fysiska begränsningar du har. Certifierade Pilates instruktörer kan ofta anpassa en Pilates träningsprogram för att möta dina speciella behov.

Att hitta pilates utrustning

Det finns en mängd olika tillverkare av utrustning och instruktionsfilmer i Pilates branschen. De flesta har webbplatser som tillåter dig att undersöka sina erbjudanden. Bland de mest etablerade företagen är:

  • Balanserad kropp. Baserat i Sacramento, Kalifornien, började balanserad kropp designa moderna versioner av reformatorn på 1970-talet. Idag erbjuder det en linje av utrustning, tillbehör och videor, och balanserad kropp universitetet för att utbilda instruktörer.
  • Stott Pilates. Stott Pilates, baserat i Kanada, erbjuder ett sortiment av hem-och kommersiell utrustning, från mattor och bollar motion till reformatorerna, samt dvd. Företaget har en Toronto Pilates studio och erbjuder utbildning för instruktörer på olika platser.
  • Winsor Pilates. Skapad av Los Angeles-baserade Pilates instruktör Mari Winsor, detta system med Pilates, tillgänglig på DVD, innebär en kärngrupp av övningar som är utformade för att skapa och tonen långa muskler.

Även Pilates har blivit mycket populär de senaste åren, det är långt ifrån bara en annan fitness trend. Med en lång historia som går tillbaka till sin namne skapare, är Pilates en effektiv fitness alternativ som utvecklar styrka - ett fitness indikator kvinnor ofta förbiser - tillsammans med många andra fördelar.