Evb

Nikotin inhalator

En nikotin inhalator ser ut som en cigarett. Den har en patron som innehåller nikotin. Du andas, och nikotin ånga absorberas i munnen och halsen. Du absorberar inte nikotinet i lungorna som du gör med en cigarett. Som ett resultat, får du inte samma "hit" av nikotin som med rökning.

Nikotin inhalatorer är endast tillgänglig genom recept.

Du kan hitta en nikotin inhalator hjälp om du har problem med att bryta sig fri från rökning ritualer, såsom att dra en cigarett ur paketet, tänder det, sätta det i munnen, och andas.

Inhalatorn levererar inte nikotin så snabbt som en cigarett. Risken för missbruk, eller överföra din nikotin vana från cigaretter till inhalatorn, är låg.

Hur man använder en nikotin inhalator

Börja inte använda en inhalator tills du har slutat röka.

En nikotin inhalator kit levereras med en nikotin inhalator och patroner som innehåller nikotin. Du placerar en patron i inhalatorn och punktera patronen att frigöra nikotin.

 • När du känner behov av att röka, hålla inhalatorn mellan fingrarna och rita på det som du skulle en cigarett. Det tar många fler bloss för att få en effekt, cirka 3 till 4 gånger mer bloss än när man röker en cigarett.
 • Byt ut bläckpatronen efter ca 20 minuter aktiv blåsa. Blossade på inhalatorn i 5 minuter i taget kommer att ge dig tillräckligt med nikotin för fyra användningsområden innan patronen är tom.
 • Kasta den tomma nikotin patroner noggrant. En tom patron innehåller fortfarande tillräckligt nikotin för att göra ett barn eller husdjur väldigt sjuk.
 • Rengör munstycket regelbundet med tvål och vatten.
 • Använd inte en nikotin inhalator för mer än 6 månader.

Andra viktiga riktlinjer för att använda en inhalator

 • Använd nikotin inhalator längre och oftare i början. Inom några dagar kommer du att hitta vad som fungerar bäst för dig.
 • De flesta människor använder 6 till 10 patroner per dag. Din läkare kan justera antalet inhalator patroner du får under de första veckorna. Använd inte mer än 16 patroner varje dag om inte din läkare säger till dig att göra det.
 • När kroppen anpassar sig inte röka, kommer din läkare be dig att antingen sluta använda inhalator eller att långsamt minska dosen.
 • Inhalatorer används vanligen under ca 12 veckor och sedan användning långsamt minskas (avsmalnande av).
 • Undvik att dricka drycker, särskilt sura sådana (t.ex. kaffe, juice och läsk), under 15 minuter före och efter du använder inhalatorn. De kommer att tvätta nikotin i magen istället för att låta den absorbera genom munnen.
 • Inhalatorn fungerar inte i temperaturer under 50 ° F (10 ° C), så det kanske inte är ett bra val om du planerar att använda den utomhus under vintermånaderna i ett kallt klimat.

Det är möjligt att bli beroende av nikotin inhalatorn, men detta är sällsynt.

Det finns biverkningar vid användning av nikotin inhalator. Läs bipacksedeln innan du använder en inhalator.

Artiklar