Evb

Topp 10 wellness tips

Förbättra din totala välbefinnande genom en hälsosam livsstil. Använd dessa 10 enkla tips för bättre hälsa och välbefinnande.

Kan de val du gör påverkar verkligen din hälsa och välbefinnande? Absolut! Cancer, hjärtsjukdomar, lungsjukdomar, stroke och skador, kan de viktigaste orsakerna till dödsfall och hälsoproblem, allt förhindras genom att välja en hälsosam livsstil. Här är de 10 saker du kan göra för att främja hälsa och välbefinnande:

 1. Välj att inte röka. Av alla hälsosamma livsstilsval du gör, kan detta vara det viktigaste. Rökning orsakar emfysem, cancer och hjärtsjukdomar och ansvarar för 440.000 europeiska dödsfall varje år.
 2. Se din läkare regelbundet. "Alla bör se sin läkare för regelbunden blodtryckkontroller liksom cancer screening och vaccinationer. Det är viktigt för personer över 50 som ska avskärmas för koloncancer och kvinnor över 40 som ska screenas för bröstcancer. Kvinnor bör också ha en årlig cellprov fram till 65 års ålder, "råder John Spangler, MD, professor i allmänmedicin vid Wake Forest University Baptist Medical Center i Winston-Salem, NC. "Barn under 18 år bör ses regelbundet för kontroller och även för rådgivning om hälsa val om rökning, droger och sexualitet."

  Dr Spangler betonar också vikten av vaccinationer: "Tetanus bör uppdateras var 10 år och det finns egentligen ingen anledning att inte få en influensa skott Influensaskott för barn minskar effekten av influensa på hela samhället Uppdaterar pertussis immunisering är.. också allt viktigare. För personer över 65 år, är bältros vaccinet en bra idé. "

 3. Välj en hälsosam kost. Vad du äter är en stor del av din hälsa och välbefinnande. Hjärtsjukdomar, diabetes och vissa cancerformer är kopplade till vad du äter. "Du bör minska ditt intag av rött kött och animaliskt fett. Ät mycket fullkorn, grönsaker och frukter. Suppleant fisk för rött kött minst en gång i veckan. Det är också viktigt att dricka tillräckligt med vatten för att främja matsmältningen," råder Spangler. Prova att byta ut läsk eller kaffe med ett glas vatten. Om du vill äta mer, känna full, och få mindre, innehålla en hel del fiber i din kost.
 4. Välj att motionera regelbundet. Motion är svaret för hälsa och välbefinnande samt stress. Säger Spangler, "Beroende på din ålder och skick, bör du börja lågt och gå långsamt, men försök att arbeta upp till 20 till 30 minuter minst tre gånger i veckan." Om du har möjlighet, bör du försöka att få 30 till 60 minuters motion 4 till 6 gånger per vecka för att förebygga hjärtsjukdomar, högt blodtryck, diabetes, benskörhet och depression.
 5. Få tillräckligt med sömn. "De flesta människor behöver ca 6 till 8 timmars sömn varje natt. Sömn är rätt upp där med kost och motion som en viktig del av hälsa och välbefinnande. Sömn är naturlig, läkande och stärkande. Tyvärr har många européer snåla på sömn att bli mer produktiva, "konstaterar Spangler.
 6. Begränsa din alkohol. Dricka för mycket är ett säkert sätt att störa en sund livsstil. Alkohol i överskott kan orsaka leverskador och bidra till huvud-och halscancer. Alkohol är en viktig faktor i trafiken dödsfall, våld och självmord. "Något mer än två drinkar per dag för män och en drink en dag för kvinnor är för mycket," råder Spangler.
 7. Titta på din vikt. För många européer, övervikt stör hälsa och välbefinnande. Redovisat för mycket väger förhöjningar alla vanliga sjukdomsrisker och även sätter stress på lederna viktbärande som bidrar till artrit. "Det är svårt att gå ner i vikt, men jag berättar patienter att ta fokus från skalan", säger Spangler. "Börjar få aktiva, och göra rätt kost val. Även om du inte ser resultat vid första, allt du gör för att gå ner i vikt bidrar till en hälsosammare livsstil."
 8. Ta hand om dina tänder. Du får bara en uppsättning av permanenta tänder. Dålig dental Heath kan vara dyrt, smärtsamt och störa övergripande wellness. Borsta tänderna två gånger om dagen, tandtråd varje dag, och se din tandläkare regelbundet.
 9. Få utbildade. Människor som tar en aktiv roll i sin egen vård erfarenhet bättre hälsa och välbefinnande. God hälsa konsumenter göra sin egen forskning och bli goda förespråkare för sig själva. "Du bör veta vad ditt blodtryck är, vad din vikt är, och vad ditt kolesterol är," säger Spangler.
 10. Glöm inte din emotionella hälsa. Hälsa och välbefinnande innebär också en hälsosam känslomässig och socialt liv. "Ta tid för dig själv. Kvinnor speciellt kan få så insvept i sitt arbete och hem att de försummar sina känslomässiga behov. Människor är sociala djur och vi måste upprätthålla stödjande sociala relationer. Det betyder inte bara sitter framför tv tillsammans, "säger Spangler.

Förstå vikten av hälsa screening och prevention, att göra bra val i din kost, och att vara aktivt engagerad i att främja din egen fysiska och emotionella välbefinnande är alla en del av en hälsosam livsstil.