Evb

Stå rakt och bo smärtfria

Är du ständigt i en svacka? dessa enkla förändringar i hur du rör dig, sitta och stå kan hjälpa dig förvisa smärta.

När vi var barn, verkade det som vuxna ständigt berätta "Sjunk inte ihop" och "Sitt rakt." Men nu när vi är vuxna, det finns ingen som ser över våra rasat axlar för att påminna oss. Resultatet kan vara elände från dålig hållning, allt från kronisk smärta till en ökad risk för skador.

Tänk på din rygg som bildar formen av bokstaven "S" med tre kurvor (sett från sidan). När väl överens, bör höfter, axlar och öron vara i en rak linje.

Utan god hållning, kan du inte bara betona musklerna och sila ryggraden, men du kan också orsaka skada. Problem med muskler, leder och diskar och förträngda nerver och blodkärl kan resultera från att bara inte sitta och stå upp rakt. Allt detta kan leda till nack-och ryggsmärtor.

Bättre hållning för smärtlindring

Även om din mamma är inte runt för att påminna dig att stå upp rakt, kan du vidta åtgärder för att förebygga kronisk smärta och främja god hållning:

  • Stärk din kärna En av nycklarna till god hållning och undvika ryggont är att ha en stark kärna -. Rygg och buk (ab) muskler - för stöd. Yoga och pilates är två utmärkta träningsprogram som fokuserar på mag-och ryggmusklerna, men enkla magövningar göras hemma kan vara effektiva också.
  • Starta styrketräning. Styrketräning är en annan viktig komponent för att upprätthålla en god hållning och förebygga smärta. För vissa människor en böjd kroppshållning kan bero på benskörhet, vilket orsakar minskad benstyrka. För att hålla benen så stark och frisk som möjligt, prova att lägga styrketräning för att din träning två eller tre gånger i veckan.
  • Få ditt hjärta att pumpa. Underhålla rätt vikt är avgörande för att undvika ryggont och uppmuntra god hållning. Aerob träning 20 eller 30 minuter per dag tre till fem gånger i veckan kommer att hjälpa ditt hjärta och lungor, och hålla dessa oönskade pounds i schack.
  • Fortsätt röra. Oavsett på jobbet eller hemma, se till att flytta runt i stället för att låsa dig i ett enda läge under lång tid, vilket kan orsaka en rad olika värk och smärta. Sikta på att ta en paus för att stå, sträcka, eller gå runt på kontoret var 20 minuter.
  • Arbeta på din arbetsstation. A smärtlindring strategi måste omfatta förbättringar av din kontorsmiljö. Se till att din stol har bra stöd. Ställ din datorskärm rakt framför dig för att uppmuntra god hållning och undvika smärta. Titta även för bländning som kan orsaka dig att sitta i en onaturlig ställning i ett försök att se. Använd en justerbar tangentbord fack som innehåller ett område för musen att minska onödiga extra rörelser. Överväg att använda en liten fotstöd, vilket kommer att bidra till att minska belastningen på nedre delen av ryggen.
  • Öva bättre hållning. Oavsett om du sitter eller står, lägga en tanke på hur du bär dig själv. När du står, bör fötterna vara parallella med vikten jämnt fördelade mellan dem, bör axlar vara tillbaka, och bröstet höjde, suger i magen och skinkorna. När du sitter, ska fötterna vara platt och ryggen trycks in i stolen.

Bra hållning är bra för dig, särskilt när det gäller att förebygga ryggsmärta. Följ dessa tips och du kommer att gå högt på nolltid.