Evb

6 tips för att förhindra ryggsmärtor

Ryggont är mycket vanliga och kan orsakas av många enkla vardagliga aktiviteter. Förhindra ryggont och skydda din ryggrad med dessa viktiga steg.

Tillbaka smärta kan vara resultatet av trauma, såsom ett fall eller en bilolycka. Men oftast ryggont är resultatet av en vardaglig aktivitet görs på fel sätt - aktiviteter som vanligt som att vrida för att nå eller lyfta ett föremål, sitter vid en dator i samma position i timmar, böjd över till vakuum, och bär matkassar. Den goda nyheten är att ryggont förebyggande är inte så svårt, ofta kräver några justeringar som snart kommer att bli en andra natur.

Här är sex enkla men effektiva ryggont förebyggande tips.

  1. Motion. En av de viktigaste sakerna du kan göra för ryggont förebyggande är att gå upp och röra på sig. Varför hindrar utövandet ryggont? Muskler är tänkta att röra sig, säger Robin Lustig, DC, en kiropraktor i New Jersey Totalt Health Center i Lodi och Pompton Plains, NJ Om du inte är i god form, du är mer benägna att skada din rygg och känner smärta när du gör även enkla rörelser, t.ex. lyfta barnet ur sin spjälsäng. "Dessutom hjälper motion hålla lederna vätska," Dr Lustig säger. En annan anledning motion förebygger ryggont är att motion hjälper dig att hålla din vikt nere - övervikt, särskilt runt magen, kan sätta läggs påfrestning på ryggen.
  2. Ät rätt. "Om du upprätthålla goda matvanor, du inte bara kommer att behålla en hälsosam vikt, men du kommer inte heller att sätta onödig stress på din kropp," Lustig säger. En stadig diet av alltför kryddig eller snabbmat kan anstränga ditt nervsystem, vilket kommer att skapa ryggproblem, tillägger hon. Omvänt, en hälsosam diet av färsk frukt och grönsaker, kommer magert kött, mejeriprodukter och fullkornsprodukter hålla din tarmkanalen på rätt spår. "Om dina tarmar fungerar och fungerar korrekt, kommer att hålla din ryggrad eftersom din insida och din utanför förhåller sig till varandra," Lustig säger. "Under mina 26 år i praktiken, har jag funnit att många människor som kommer att klaga på smärta i ländryggen också ha irriterade tarmar."
  3. Sov sidled Du vill inte sova platt på rygg, eftersom det kan öka trycket på din ryggrad -. Lika mycket som 55 pounds, enligt North European Spine Society. Den bästa positionen för att sova är på din sida. Om du måste sova på magen, lägga en kudde under din nedre delen av magen för att hjälpa till att ta stressen av din rygg. Ha en stödjande madrass och kudde för huvudet är viktigt liksom. "Att få nog, är vilsam sömn alltid en viktig del av att upprätthålla god hälsa," Lustig säger. Dessutom, om du tränar under dagen, du sover bättre på natten.
  4. Upprätthålla korrekt hållning. "Folk sitter vid sin dator för sju eller åtta timmar om dagen håller mig i affärer," säger Lustig. "Folk sloka över sina datorer och deras telefoner när de är textning, och att de inte inser den skada de gör på sina ryggar och den smärta de kan orsaka." Var noga med att arbeta på ett ergonomiskt korrekt arbetsplats, både på kontoret och hemma, och bryta upp långa perioder framför datorn med stretching övningar. Om du tränar bra hållning, kommer du behålla den naturliga kurvor i ryggen och hjälper till att hålla den stark.
  5. Minska stressen. Du kanske inte inser hur mycket stress kan påverka din rygg hälsa. Stress får dig att spända muskler, och konstant spänning av detta slag kan orsaka ryggvärk. All aktivitet som hjälper dig att minska stress bidrar till att förhindra ryggont, säger Lustig. Stress Reduction aktiviteter kan inkludera yoga, meditation, biofeedback, djupandning, tai chi, och guidade bildspråk.
  6. Sluta röka. Det är välkänt att rökning ökar risken för hjärtsjukdomar och cancer, bland annat lungcancer och koloncancer, men de flesta människor inte inser att rökning också kan vara en orsak till ihållande ryggsmärtor. Forskning visar också att röka kan göra befintliga ryggsmärtor värre. Det är inte helt klart hur rökning påverkar tillbaka hälsan, men en möjlighet är att det drar ihop blodkärlen. Förträngda blodkärl orsaka mindre syre och näringsämnen når ryggraden och, i sin tur, blir det mer känslig för skador och långsammare att läka.

Du kan minska risken för ryggsmärtor med enkla livsstilsförändringar. Men om du skulle uppleva ryggont, inte ignorera det. Det kan vara ett tecken på ett mer allvarligt tillstånd. Tala med din läkare om dina symtom och vad du bör göra för att hitta och behandla orsaken.