Evb

Sov rättsmedel för reumatoid artrit

Är smärtan av RA hålla dig vaken? betrakta dessa utprovade sann sömn rättsmedel.

Reumatoid artrit, en autoimmun sjukdom där immunförsvaret misstag kroppens egna celler för främmande inkräktare, ofta leder till försvagande ledvärk. Ledvärk på grund av reumatoid artrit kan vara så intensiv att det hindrar människor från att sova.

Inte överraskande, människor som sover väl är bättre på att återhämta sig från den verksamhet som föregående dag, förklarar Christopher R. Morris, MD, en reumatolog i privat praktik i Kingsport, Tenn Men om en person sover dåligt, "musklerna kan" t slappna fullt. Om de är trötta, de gör ont, om de gör ont, de får trötta, och de gör ont mer. "


Relaterat: 6 sätt att få mer sömn

Patricia Torres, 32, i Seattle, vet mycket väl vad det här känns. Diagnostiserats med reumatoid artrit under 2006, säger Torres, en mamma till tre, hon är trött "hela tiden. Det är autoimmun trötthet -. Jag har drömmar om att sova "på en dålig natt, hon vaknar tre eller fyra gånger," och det är att vakna upp från smärta. Jag vaknar skriker. "

Reumatoid artrit smärta inte bara vakna människor från sömn, gör det också svårt att komma ur sängen på morgonen. Som Patience Vit, MD, vice president för folkhälsan för Arthritis Foundation, påpekar, är en annan fråga med sjukdomen att brist på fysisk aktivitet faktiskt gör ledvärk värre. "Rörlighet bidrar styvhet blir bättre - det blir bättre under dagen, sedan [smärtan] kommer tillbaka på natten."

Patienter med reumatoid artrit som inte får tillräckligt bra kvalitet sömn kan också fastna i en ond cirkel - en studie publicerad i Journal of Clinical Sleep Medicine fann att dålig sömn försämrades smärta och ökad funktionsnedsättning hos patienter med RA.

Sömn mediciner och rön för RA

Enligt Dr Morris, forskning visar att ett antal faktorer bidrar till kronisk smärta vid reumatoid artrit - inklusive underliggande depression. I sin praktik, är patienter som upplever problem med att sova på grund av deras gemensamma smärta ordineras ofta antidepressiva. Selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI), en familj av antidepressiva läkemedel kan hjälpa offset kronisk smärta, både direkt och indirekt, genom att påverka en patients uppfattning av smärta och genom att ta itu med symtom på depression som många reumatoid artrit patienter upplever. "Jag tror att patienterna mår bättre, de har mer energi, kan de fungera bättre mdash, en hel del av dem kommer att bo på [SSRI] kroniskt," Morris anteckningar.

Dr Vit instämmer i att underliggande depression "är en viktig fråga [att] spelar in i sömnen."

Vit föreslår också att patienter tala med sin läkare om att ta reumatoid artrit mediciner på kvällen för att hjälpa lindra ledvärk och förbättra sömnen. Kom ihåg dock att vissa läkemedel såsom prednison, en kortikosteroid, kan vara "överdelar" och faktiskt störa sömnen ytterligare, varnar hon.


Relaterat: 10 sjukdomar som stör sömnen

En titt på annan forskning visar att:

  • Abatacept (Orencia), ett läkemedel för att hantera symtom hos personer med måttlig till svår reumatoid artrit, kan bidra till att förbättra kvaliteten på sömnen.
  • Flera strategier är ofta nödvändigt att behandla kronisk smärta vid reumatoid artrit eftersom så många olika faktorer är inblandade - inklusive pågående ledinflammation och dålig sömn.

Torres, författare av bloggen Flare och tillbaka igen säger att hon har en flare ungefär en gång i månaden. På en bra dag, ska hon gå till sängs vid 10:30 pm eller så och vakna upp klockan 6 på en dålig dag, kan hon vara i säng vid 5 pm - och bara stanna där. "Det finns ingen konsekvens", påpekar hon.

Fortsätt läsa sidan 2 i den här artikeln.