Evb

Sommar förebyggande för eksem symptom

För att bibehålla framgången för din rekommenderad behandling för eksem, kommer du att behöva göra justeringar för att övervinna triggers såsom säsongsbetonade allergier och värmeutslag.

Du kanske upptäcker att du är mer benägna att få ett eksem utslag under sommarmånaderna - och på platser där du inte kan dölja det, som eksem i ansiktet. Och för att komplicera saken, kan ha eksem på mycket synliga kroppsdelar avslöjats genom somriga kläder gör säsongen en mer känslomässigt upprörande tid för dig - ytterligare en anledning till att skräddarsy din eksem behandling till sommarmånaderna är så viktigt.


Relaterat: sambandet mellan födoämnesallergier och eksem

Specifika sommarväder utmaningar som kan utlösa ett eksem utslag inkluderar:

 • Värme. Varmt väder kan göra eksem utslag kliar mer våldsamt. Luftfuktighet gör också eksem svårare att kontrollera.
 • Svett. Denna kylning fysisk reaktion, som resulterar från att bli överhettad, kan lägga till din hud problem genom torkning dig. Dessutom kan kläder fuktig av svett eller fukt gnida och irritera huden.
 • Säsongens allergier. Hösnuva och andra allergier pollen kan vara en trigger för dig.
 • Irriterar hud produkter. Sommarmånaderna kan utsätta dig för en mängd irriterande ingredienser i solskyddsmedel och insektsmedel om du inte väljer noga.

Å andra sidan, kan sommaren vara en bra tid för hud med eksem, speciellt om du vidta försiktighetsåtgärder, behålla din eksem behandling, och gå till stranden. Ja, är eksem en bra ursäkt för en semester vid havet.

"Folk kommer att säga," När jag åkte till havet, rensat min hud upp. " Tänk på [fördelar] - fukt, solljus, avsaknad av stress, "förklarar certifierad dermatologi sjuksköterskapractitioneren Pamela Fletcher, CNP, med Hudkliniken vid University of Cincinnati i Ohio. Det finns även några vetenskapen bakom denna observation. Ljusbehandling - användningen av kontrollerade doser av UVB-ljus - är en rekommenderad behandling för eksem, vilket förklarar varför solljuset kan vara till hjälp för eksem-benägen hud, men, tillägger Fletcher, detta är inte en ursäkt för att få solbränd eller riskera hudcancer.

Hur man justerar planen eksem behandling


Relaterat: välja den bästa fuktighetskräm för eksem

Ta dessa steg för att skräddarsy din behandling för eksem för varma sommarmånaderna:

 • Återfukta dagligen. Bara för att luftfuktigheten är på topp betyder inte att du kan hoppa över din fuktighetskräm. Eksem beror på problem med din hudens fuktbarriär, inte mängden fukt i luften. Du kan dock ha möjlighet att byta till en mindre fet formula.
 • Styr din klimat. När du är inomhus, hålla ditt hus och kontor svalt om möjligt. Försök att använda en fläkt om luftkonditionering är inte tillgänglig. Håll också luftfuktigheten till ca 50 procent.
 • Välj en allergivänliga solskyddsmedel. Även om solljus kan hjälpa eksem, bör du använda solskyddskräm för det mesta du är utomhus. För att undvika att irritera huden, plocka produkter som är märkta allergivänliga. Undvik alltid tillsatta parfymer, färgämnen och alkoholer.
 • . Undvik antibakteriella hud produkter Du kan frestas att använda dem när du är ute med familj och vänner, men styra klart, säger Fletcher: "De döda de mycket svaga bakterier, vilket ökar utrymmet för andra bakterier och svampar till växa ", säger hon. "De miljarder bakterier som normalt på vår hud faktiskt hjälpa bevara hälsan hos vår hud." Satsa på en återfuktande tvål att tvätta bort smuts och bakterier.
 • Klä att vara cool. Välj lös bomull kläder i mjuka tyger. Din sommar stil bör hålla dig sval och undvika irriterande huden.
 • Skölj av när det behövs. Sommaraktiviteter kan utsätta dig för pollen, svett, salt, sand och klor. Även om många av dessa inte kommer att utlösa ett eksem utslag, är det en bra idé att skölja dem omedelbart, säger Fletcher. Utnyttja alla utomhus duschar på stranden och poolen. Cool Water sköljningar och kompresser är också en lättnad för irriterad hud.
 • Hantera allergier. Om du har säsongsbetonade allergier, börja ta antihistaminer strax innan säsongen börjar. På så sätt din kropp kommer att förberedas för angrepp.

Njut av sommaren, men inte ta en semester från din eksem behandling program. Även ett litet utslag, om den inte behandlas, kan leda till komplikationer, inklusive infektion. Du kommer att njuta av de långa lata dagar mycket mer om du inte är oroande om en irriterad eksem utslag.