Evb

Att undvika eksem utlöser

Från stress alkohol till hushållsprodukter, det finns många eksem triggers som kan orsaka en uppblossande. Få tips för att styra dina eksem triggers.

Alla som har eksem vet hur obehagligt det kan vara, med dess särskiljande eksem kliar, brännande hud, rodnad som inte kommer att försvinna, och även blåsor. Lyckligtvis finns det åtgärder du kan vidta för att hålla tillståndet under kontroll. Börja med att erkänna din personliga eksem triggers.

Forskare har identifierat mer än 3.700 ämnen som fungerar som kontaktpersoner allergener och orsaka eksem flare-ups. "Triggers kan vara helt personligt," säger Howard D. Sobel, MD, en klinisk läkare i dermatologi och kosmetisk dermatologiska kirurgi på Lenox Hill Hospital och Beth Israel Medical Center i New York. "För vissa kan bli för varm och svettig orsaka utbrott, medan det för andra blir för kallt eller torrt kan orsaka en uppblossande. Det som fungerar för en person med eksem kanske inte fungerar för en annan. "

Vanliga eksem triggers och sätt att undvika dem

En majoritet av eksem triggers faller in i vissa kategorier. Göra några viktiga livsstilsförändringar kommer att hjälpa dig att undvika många av dem:

  • . Tyger Vissa material - syntet, ull, och andra tyger som känns sträv vid beröring - kan orsaka eksem att blossa upp. Prova att bära bomull och bomull-blandning kläder.
  • Den väder. Värme och fukt kan orsaka svettning, vilket kan leda till repor och klåda, medan kall luft och låg luftfuktighet kan torka ut huden och förvärra eksem. Undvik höga temperaturer när så är möjligt och alltid handskar när du går ute på vintern.
  • Tvål. "Om ditt eksem verkar mestadels på dina händer, kan det vara din handtvål, "säger Dr Sobel. "Försök att byta till en mild tvål som Dove eller Olay. Tvätta händerna bara när det behövs och se till att händerna är helt torra. "
  • Rengöringsmedel. Tvättmedel kan också orsaka eksem flare-ups. Använd ett neutralt pH rengöringsmedel som också är oparfymerad. Också, skölj tvätten två gånger för att ta bort ännu mer tvättmedel. Försök tvätta nya kläder innan du använder dem för att ta bort extra färgämnen, och skära av eventuella etiketter som kan gnida mot och irritera huden.
  • Desinfektionsmedel och rengöringsprodukter. Starka kemikalier i dessa produkter kan också utlösa eksem break-outs. Försök att använda naturliga rengöringsmedel och använd handskar när man gör hushållsarbete.
  • Dammkvalster. Medan forskningsresultat blandas, det finns vissa belägg för att barn kan ha färre eksem flare-ups när dammkvalster är under kontroll i hemmet. För att minska sannolikheten att du har dammkvalster och andra allergener i ditt hem, ta bort mattor, begränsa mängden stoppade möbler du har, och rengör varje vecka.
  • Husdjur. Sällskapsdjur ilska är en annan möjlig orsak till eksem kliar, så undvik djur med päls eller fjädrar så mycket som möjligt, och definitivt hålla dem ut ur sovrummen.
  • Mat. Mat och även alkohol kan utlösa eksem hos vissa personer. För att avgöra om dina triggers är kosten, hålla en mat dagbok för att se om några uppblossande mönster uppstår i samband med vissa livsmedel eller drycker.
  • Stress. Dina känslor kan orsaka anfall av eksem. Ta dig tid att koppla av och varva varje dag.

Medan det finns ingen tvekan om eksem är en obehaglig störning, kan hitta och undvika eksem triggers gå en lång väg mot att minska flare-ups.