Evb

Kids ' kallt medicin - säkerheten debatten

Lär dig att lindra förkylningssymptom utan att sätta dina barns hälsa i fara.

När en vanlig förkylning påverkar ditt unga barn, vill du att lindra symptomen så snabbt som möjligt. Men beroende på din unges ålder, får denna lättnad inte längre vara i en flaska.

Barn kallt medicin: är det säkert?

Vid ett tillfälle, innehöll en familjs välsorterad medicinskåpet alla typer av spädbarn droppar och mediciner för att lindra förkylningssymptom. Att allt förändrades när en US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) studie fann ett alarmerande antal besök akuten för barn som tar för mycket barnkalas kall medicin. CDC fann också att barnens kalla medicinen var relaterad till dödarna av tre barn under 2005.

Akutmottagningar fick se ungdomar som hade tagit för mycket kall medicin - antingen föräldrar hade felaktigt uppmätta dosen eller att barnet hade fått in i medicinskåpet och nedskjutna som nätt lila, rosa, eller röd vätska på egen hand.

Barn kallt medicin: när är det säkert?

Ursprungligen hade CDC rekommenderade officiellt att barn ålder 2 och under inte ges någon hosta och förkylning medicin. Nu CDC har utvidgats att varning till barn under 4 års ålder.

Det betyder att barnen "kall medicin är inte säker på någon dosering för dem - och experterna fortfarande inte riktigt säker på vad som är säkert i unga barn när det gäller kallt medicin.

"En stor majoritet av [Kids 'kall medicin] har inte studerats hos barn," förklarar Patricia Purcell, MD, docent i pediatrik vid University of Louisville och en barnläkare med East Louisville Pediatrics i Louisville, Kentucky

Även om tillverkarna förändrar varningstexter, kolla alla barnens kall medicin redan i ditt hus och kasta alla gamla flaskor som säger att de kan ges till barn under 4 års ålder.

Purcell noterar att vissa barnläkare fortfarande kan rekommendera att ge dina barn kalla medicinen under vissa omständigheter. Summan av kardemumman, säger hon, är att du alltid ska fråga din barnläkare först, och följ din barnläkare anvisningar.

Kids 'kallt medicin: allmän säkerhet

Det finns grundläggande säkerhetsfrågor bör du alltid följa, oavsett vilken typ av medicin du ger ditt barn, säger Purcell.

  • Få rätt dos. "Se till att du använder en lämplig dosering enhet," säger Purcell. "Vissa [läkemedel] kommer med droppers -. Använda droppers som följer med läkemedlet, oavsett om det är hosta och förkylning eller Tylenol droppar" Aldrig försöka gissa hur mycket en tesked är att använda ett kök sked, alltid hålla sig med en riktig mätanordning för medicin. Purcell föreslår be apoteket för en spruta för att mäta rätt mängd medicin om en dropper är inte tillgänglig.
  • Förvara mediciner på ett säkert sätt. Kontrollera att alla mediciner hålls säkert lagrade och ur ett nyfiket barn grepp. Barn kan - och kommer - att få in någonting, så hålla dem säkra genom att hålla alla mediciner utom räckhåll.

Barn kalla mediciner: lugnande ditt barns symptom

Även om du inte kan behandla barn med medicin, det finns andra åtgärder du kan vidta för att lindra ditt barns symptom. Purcell rekommenderar dessa förslag för att hjälpa ditt barn att få bekväm tills kylan symptomen avtar:

  • Använd salt vatten sjunker i ditt barns näsa för att torka upp trafikstockningar och slemhinnor
  • Suga ut slem med en glödlampa spruta för spädbarn
  • Kör en förångare i barnets rum

Viktigast, låt ditt barn vila, ge henne mycket vätska - och lite extra kärlek och uppmärksamhet antagligen inte skulle skada heller.