Evb

Lugnande barns förkylning och influensa

Vad kan föräldrar göra för att lindra barns förkylning och influensa? lära sig om behandlingsalternativ som finns för denna influensasäsong.

Det brukade vara så att det största beslut inför föräldrar för sina barns förkylning och influensa lättnad var om "att svälta en förkylning eller mata en feber." Idag är vi inte bara veta varför denna fråga inte gäller för influensasäsongen, men också att en olika behandlingsalternativ är tillgängliga för att lindra barns förkylning och influensa.

Influensasäsong: det är en förkylning eller influensa?

"Det är mycket viktigt att förstå att den kalla och influensa både börjar som övre luftvägsinfektioner," säger Henry H. Bernstein, DO, professor i pediatrik vid Dartmouth Medical School i Hanover, NH, och ledamot av utskottet för infektionssjukdomar, Europeiska Academy of Pediatrics.

Symtom som förkylning och influensa har gemensamt är hosta, huvudvärk, täppt näsa, trötthet och muskelvärk. Andra förkylningssymptom är en rinnande näsa, feber upp till 102 grader, halsont, och nysningar. Med influensa, å andra sidan, kan en feber vara över 102 grader och symtom kan inkludera frossa, svettningar, diarré, illamående, kräkningar och aptitlöshet.

"Du kan inte hindra en vanlig förkylning, men du kan förhindra influensa genom att få ett influensavaccin varje år, "Bernstein säger. "Barn i åldern 6 månader till 18 år bör vaccineras varje år, och andra åldersgrupper bör få vaccinet om de är hög risk för komplikationer" som astma.

Influensasäsong: over-the-counter lättnad

Även om det inte finns något botemedel för antingen förkylning eller influensa, kan vissa over-the-counter mediciner hjälper lindra några av obehag i samband med barns förkylning och influensa. För feber, huvudvärk, muskelvärk och halsont, kan barnen ta paracetamol (Tylenol). Det är viktigt att använda paracetamol och några kalla mediciner enligt anvisningar på förpackningen.

"Hosthämmande medel och avsvällande medel bör användas med försiktighet på grund av biverkningar," säger Bernstein. "Även avsvällande medel kan hjälpa torka upp sekret, de är en cardiac stimulerande och kan leda till döden om den inte används på rätt sätt." Andra allvarliga biverkningar från förkylning läkemedel inkluderar kramper, snabba hjärtfrekvens, och medvetslöshet. "Kallt och hosta mediciner bör inte ges till barn under 6 år", säger Bernstein.

I allmänhet föreskriver läkarna inte antibiotika för förkylning och influensa, eftersom de inte är effektiva mot förkylning och influensa virus. Men, säger Bernstein läkare ibland kan ordinera ett antibiotikum, om det finns misstankar om en bakteriell infektion.

Ge aldrig acetylsalicylsyra eller aspirin-innehållande läkemedel, inklusive de med salicylat eller salicylsyra, till barn. Användning av acetylsalicylsyra hos barn har associerats med Reyes syndrom, en potentiellt dödlig sjukdom som påverkar levern, hjärnan och blod.

Influensasäsong: förkylning och influensa rättsmedel

Utöver dessa behandlingsalternativ, säger Bernstein finns ett antal sätt föräldrar kan hjälpa sina barn att må bättre när en förkylning eller influensa strejker:

 • Har barnen sitta upprätt för att hjälpa dem att andas bättre.
 • Använd en glödlampa sprutan för att avlägsna slem från näsan.
 • Använd droppar saltvatten näsa för att lossa slem.
 • Använd en luftfuktare eller vaporizer i barnets sovrum för att hjälpa till att lossa nästäppa.
 • Har barnen dricka mycket vätska.

Bernstein rekommenderar också frekvent handtvätt hjälper till att döda bakterier och förhindra spridning av förkylningar och influensa. Andra sätt att inskränka spridningen av förkylning och influensa virus inkluderar:

 • Lära barn att hosta i sin armbåge och slå mot deras axel
 • Inte röka framför ett barn
 • Inte dela vävnader
 • Undvika trångt daghem
 • Påminna barn att inte röra sin näsa, mun eller ögon
 • Rengöring dörrhandtag, anläggningar badrum och barnleksaker med en anti-bakteriell desinfektionsmedel

Även barn är inte mer känsliga än vuxna för förkylning och influensa, tenderar deras exponering vara högre. "På grund av deras förmåga att dela sina sekret och eftersom de inte är benägna att använda den bästa handhygien, spred barn bakterier lättare än vuxna," Bernstein förklarar.

Influensasäsong: do homeopathetic rättsmedel arbete?

Enligt Bernstein, det finns ingen entydig hem åtgärda för att dra till vanlig förkylning. "C-vitamin, zink, och echinacea ryktas att ge lindring, men forskningen är inte avgörande", säger Bernstein. "Om du ger barnen C-vitamin i form av apelsinjuice, kommer det åtminstone hålla barnen väl hydrerad."

Ångan från kycklingsoppa eller någon varm dryck som te kan hjälpa till överbelastning och ge nödvändiga vätskor. Livsmedel som innehåller mycket vitamin A, som spenat och broccoli, är också bra för barn som lider av en förkylning eller influensa.

Influensasäsong: när man ska ringa doktorn

Komplikationer av förkylningar och influensa, inklusive bronkit, sinusit, eller andra bakteriella infektioner, måste behandlas med antibiotika. Var dock medveten om att vad du kanske tror är en förkylning eller influensa kan faktiskt vara halsfluss eller lunginflammation, vilket också kräver antibiotika. Sök läkarvård omedelbart om ditt barn har:

 • Andningssvårigheter
 • En dålig huvudvärk
 • Förvirring
 • En ihållande feber
 • Bröstsmärta

Om ditt barn inte få influensa eller förkylning, tid och TLC kommer att göra återhämtningen lättare för både dig och ditt barn.