Evb

Förhindra anfall med ketogen diet

När allt annat misslyckas, kan denna kost hjälper till att hålla ett barns anfall i schack. Men om barnet fusk och äter livsmedel som inte på diet, kan näringsmässig obalans föra anfall tillbaka.

Sedan 1920-talet har läkare känt att en speciell diet kan hjälpa beslag kontroll epilepsi hos barn som inte svarar på läkemedelsbehandling. Det kallas en ketogen diet eftersom den producerar ämnen som kallas ketoner i urinen, ett tecken på att kroppen bränner fett. Faktum är att många av de metaboliska förändringar i samband med denna epilepsi kost är liknande de som uppstår under svält. Ingen vet varför en diet som denna styr anfall, men flera studier har dokumenterat dess effektivitet.

Behandla anfall med ketogen diet

Idag får experter rekommenderar ketogen diet för barn som har provat minst två sorters medicin utan framgång, har haft oacceptabla effekter medicinering biverkningar, eller har kramper som är mycket frekvent eller svår.

För barn som inte svarar på andra epilepsi behandlingar, "det är värt att prova", säger Jacqueline Franska, MD, professor i neurologi vid New York University School of Medicine i New York.

Ungefär två tredjedelar av dem som försöker ketogen diet förbättrar märkbart eller ens blivit anfallsfria. Barn som börjar dieten samtidigt ta medicin vanligtvis måste stanna på drogerna, åtminstone inledningsvis, även om det finns en möjlighet att de kan minska doseringen när dieten börjar få effekt. Så småningom kan en del barn avbryta sin epilepsi medicin helt.

Ketogen diet detaljerna

I grund och botten, 80 till 90 procent av kalorierna i dieten kommer från fettrik mat, med protein som utgör de flesta av de återstående kalorierna, och en mycket liten mängd från kolhydrater. Totala kalorier är begränsade till cirka 75 procent av det rekommenderade dagliga intaget för patientens åldersgrupp.

Innan du startar ketogen diet, barnet fastar i 24 timmar på sjukhuset under medicinsk övervakning. Detta startar processen med ketos, där kroppen bränner fett som bränsle och ketoner finns i urinen. Sedan ketogen diet livsmedel successivt införs, för att säkerställa att barnet stannar i "ketos."

Som ni kanske förstår, är detta en mycket begränsad, arbetsintensiv regim som kräver att barnet och hans eller hennes familj för att arbeta i nära samarbete med en läkare eller en dietist som specialiserat sig på denna behandling. Varje ingrediens vid varje måltid måste vägas noggrant, och barnet måste äta allt på den tiden - inga rester eller doggie påsar. Det beror på att varje måltid är beräknad att ge en särskild näringsmässig balans som kommer att bli upprörd om barnet inte förbrukar allt. En typisk måltid, till exempel, kan bestå av 0,7 ounce vardera av grön paprika, selleri och lök, 2,26 uns av grädde, 0,95 uns av bacon, och 0,77 uns av margarin.

Nackdelarna med ketogen diet

Förutom att vara svårt att genomföra med en del barn, har ketogen diet två stora nackdelar. Den första - och du förmodligen redan gissat det - är möjligheten att näringsbrist eller obalanser. Men din läkare eller dietist kan ordinera vitamin eller mineraltillskott för att kompensera för vad kosten saknar.

Eftersom ketogen diet är så mycket fett, kan ditt barn behöva hennes kolesterol och andra fetter i blodet kontrolleras för att se till att dessa värden inte klättrar för högt.

Andra rapporterade nackdelar med denna diet är ökad risk för:

  • Dehydrering
  • Förstoppning
  • Gallblåsan eller njursten
  • Tillväxthämning

En annan nackdel är att påverkan på barns sociala liv, varnar Dr franska. En enda skiva födelsedagstårta eller lone bit Halloween godis kommer att rubba den känsliga metaboliska balansen i kosten som skapar, och som skulle kunna utlösa ett anfall. Den Epilepsi Foundation rekommenderar att du varnar ditt barns lärare och någon annan hon kan komma i kontakt med i skolan att hon inte kan äta något hon har inte tagit med hemifrån.

Lyckligtvis inte pågå kosten inte för evigt. De flesta barn bor på den för allt från två månader till två år, och ett fåtal kvar permanent anfallsfria även efter att återuppta sina vanliga matvanor.