Evb

En kost för bättre energi

Komplexa kolhydrater är nyckeln till hållbar energi hela dagen, medan alltför många sötsaker i kosten kan leda till energi kraschar. Ta reda på vilka livsmedel som behöver vara i din dagliga kost för runt dygnet energi.

Jonglering ansvar arbete, liv och familj kan ge för lite sömn, för mycket stress och för lite tid.

Men även när du är på din mest trafikerade, bör du tummar aldrig när det gäller att upprätthålla en hälsosam kost. Din kropp behöver mat för att fungera optimalt och för att bekämpa den dagliga stress och trötthet i livet.

Energi och diet: hur kroppen förvandlar mat till bränsle

Vår energi kommer från maten vi äter och de vätskor vi dricker. De tre viktigaste näringsämnen som används för energi är kolhydrater, protein och fetter, med kolhydrater är den viktigaste källan. Protein och fett kan också användas för energi när kolhydrater har utarmat. När ätit, är näringsämnen bryts ner i mindre delar och absorberas, används sedan som energi till våra kroppar. Denna process kallas metabolism.

Kolhydrater finns i två typer, enkla och komplexa, och båda omvandlas till socker (glukos). "Kroppen bryter sockret i blodet och blodkropparna använder glukos för att ge energi," säger Melissa Rifkin, en dietist vid Montefiore Medical Center i Bronx, NY

Energi och kost: bästa livsmedel för hållbar energi

Komplexa kolhydrater såsom fiberrika spannmål, hela korn bröd och pasta, torkade bönor och stärkelserika grönsaker är den bästa typen av livsmedel för långvarig energi eftersom de bryts ner i en långsam, konsekvent takt. "Komplexa kolhydrater innehåller fibrer, vilket tar längre tid att smälta i kroppen eftersom den absorberas långsamt", säger Rifkin. Komplexa kolhydrater också stabilisera våra kroppar "socker nivå, vilket i sin tur gör att bukspottkörteln att producera mindre insulin. Detta ger oss en känsla av mättnad och vi är mindre hungrig. "

Också viktigt i en hälsosam, energi-producerande diet är protein (företrädesvis kyckling, kalkon, fläskfilé och fisk), baljväxter (linser och bönor), och en måttlig mängd hälsosamma enkelomättade och fleromättade fetter (avokado, frön, nötter, och vissa oljor).

"Tillräckligt med vätska är också viktigt för att upprätthålla energi", säger Suzanne Lugerner, RN, chef för klinisk nutrition vid Washington Hospital Center i Washington DC "Vatten är nödvändigt för matsmältningen, absorption och transport av näringsämnen till energi. Uttorkning kan orsaka en brist på energi. Den genomsnittliga personen behöver dricka sex till åtta 8-ounce glas vatten varje dag. "

Energi och kost: livsmedel för att undvika

Enkla kolhydrater, å andra sidan, bör begränsas. Allt från godis och kakor till söta drycker och juice, är enkla kolhydrater bryts ner och absorberas snabbt av kroppen. De ger en initial explosion av energi under 30 till 60 minuter, men smälts så snabbt de kan resultera i en svacka efteråt.

Alkohol och koffein bör också undvikas. Alkohol är en depressiv och kan minska energi nivåer, medan koffein ger vanligtvis en inledande två-timmars energi brast, följt av en krasch.

Energi och diet: schemaläggning måltider för hållbar energi

"Jag rekommenderar alltid tre måltider och tre mellanmål om dagen och aldrig gå över tre till fyra timmar utan att äta något", säger Tara Harwood, en dietist vid Cleveland Clinic i Ohio. "Om du blir för hungrig, kan detta leda till att du äter för mycket."

Försök också att inkludera något från varje livsmedel grupp vid varje måltid, kom ihåg att livsmedel som innehåller mycket fibrer, protein och fett tar längre tid att smälta.

Även om livet är hektiskt, är det viktigt att göra kloka val av mat som ger energi hela dagen. Din kropp kommer att tacka dig.