Evb

Att hjälpa en älskad hantera förmaksflimmer

Personer med förmaksflimmer behöver för att leva en hälsosam livsstil, övervaka deras sjukdom, och ta sina mediciner. Din fysiska och emotionella stöd kan vara deras livlina.

Förmaksflimmer är en typ av oregelbundna hjärtslag som är förknippad med en rad olika hygienkrav, det är ofta utlöses av stress och, beroende på svårighetsgrad, kan den hanteras med livsstil justeringar eller medicinska behandlingar. Och om du har detta villkor, kan det vara svårt att bära ansvaret för din vård allt själv, säger Frederick Ehlert, MD, en kardiolog vid ColumbiaDoctors Eastside i New York.

Om du har en nära anhörig som har fått diagnosen förmaksflimmer, det finns många sätt du kan hugga i för att göra vardagen enklare. Du kan börja bara genom att uppmuntra din älskade att hålla sig till sunda levnadsvanor, som att äta ett hjärta hälsosam och följa en plan för säkra övningar för förmaksflimmer.

Hur du kan hjälpa

Din älskade med förmaksflimmer kan behöva ditt stöd för att bättre hantera sjukdomen och leva ett lyckligt, hälsosamt liv. Här är några saker du kan göra för att hjälpa till:

Gå vidare till läkarbesök. Läkaren kan presentera en hel del information, säger Dr Ehlert. Att gå med din älskade till läkarbesök ger "en annan uppsättning ögon och öron för att hjälpa processen allt som du blir tillsagd," säger han. "Det kan vara av verkligt värde."

Hjälp för att övervaka tillståndet. Förmaksflimmer management omfattar användning av ett blodtryck och puls pulsmätare. Du kan hjälpa din älskade med manschetten anordning som används för att ta dessa avläsningar.

Ställ medicinering påminnelser. Läkare är sannolikt att förskriva läkemedel som kontrollerar puls och förebygga stroke, en risk för dem med förmaksflimmer. Det är viktigt att din älskade tar dessa mediciner på schemat. Du kanske kan ställa in larm under dagen för att se till varje läkemedel tas i tid. Också, finns det tillfällen när dessa läkemedel behöva justeras och ert stöd kan göra några ändringar lättare att utföra.

Ge känslomässigt stöd. Personer med förmaksflimmer kan känna som om deras hjärta hoppar ut ur sina bröst. "Det är inte livshotande, men det kan kännas att dem som om de har en hjärtattack eller att de är döende," Ehlert säger. Förstärka tanken att medan de kan känna sig bedrövad, är villkoret kontrollerbar. "Denna typ av emotionellt stöd är mycket hjälpsamma," Ehlert säger.

Vara en övning kompis. Forskning visar att människor som är gravt överviktiga löper större risk för hjärtproblem, till exempel förmaksflimmer. Ett sätt att hantera vikt är med regelbunden motion, men din älskade kan vara rädd för att utöva ensam på grund av villkoret. Erbjud dig att gå en promenad, gå ut och dansa, eller delta i någon övning för förmaksflimmer du både njuta. "Förmaksflimmer betyder inte att du inte kan eller inte bör utöva" Ehlert säger. "Sannerligen, är motion mycket användbart för din älskade är välmående och viktkontroll."

Ät måltider tillsammans. Om din älskade med förmaksflimmer tar ett blodförtunnande medel, kan han eller hon måste titta på vitamin K intag eftersom det kan strida mot läkemedlet. Tyvärr en hel del näringsrika livsmedel är hög i vitamin K, inklusive sparris, broccoli, spenat och grönkål. Hjälp din älskade pinne till en förmaksflimmer kost genom att planera hälsosamma menyer och laga mat tillsammans, säger Ehlert. Du vill också vara säker på att kosten är låg natrium (salt) eftersom saltintaget påverkar blodtrycket, och högt blodtryck kan också bidra till deras tillstånd.

Begränsa alkoholintag. Viss alkohol är okej i ett förmaksflimmer diet, men måttlighet är viktigt. Fråga doktorn om riktlinjer om alkoholintag för någon med förmaksflimmer, och hjälpa din älskade en pinne till det när du äter mat tillsammans hemma och när du äter ute.

Hjälp runt huset. Personer med förmaksflimmer kan ha bra dagar och dåliga dagar. "Åtminstone i ett tidigt skede, kan symtomen kommer och går," Ehlert säger. "Vissa dagar de känner stor eftersom deras hjärtan är i normal rytm, och vissa dagar de inte är i rytm och kan behöva mer hjälp med dagliga sysslor, såsom tvätt, bäddning, och städa upp i köket." På de dagar, kan du behöva slå in och göra det mesta av hushållsarbetet.

Anta en politik för rökning. Rökning kan förvärra förmaksflimmer. Cigaretter innehåller nikotin, ett njutningsmedel som tillfälligt kan öka hjärtfrekvens och orsaka andra hjärtproblem. Om din älskade man röker, uppmuntra honom eller henne att sluta och erbjuda stöd genom alla stadier av någon rökavvänjningsprogram.

En sista anmärkning: Personer med förmaksflimmer kan lätt bli deprimerad. Hjälpa till att lyfta din älskades humör genom att organisera utflykter - på bio, till stranden eller till en favorit restaurang. Schemaläggning trevliga aktiviteter du kan njuta av tillsammans kommer att ha positiva effekter för er båda.