Evb

8 hälsofördelar honung för ett gott nytt år

Under roshhashanah, eller det judiska nyåret, är det tradition att äta honung för att skåla för "ett sött nytt år," men honung har gömt hälsofördelar för alla när som helst på året.

Varje September, judar över hela världen firar det judiska nyåret med en massa traditionella livsmedel, däribland äpplen och honung och honung tårta att symbolisera en söt kommande året. Denna tradition går tillbaka hundratals (om inte tusentals) år, men det finns mer att göra än lyckönskningar - honung kan också vara en som används som ett naturligt botemedel mot en rad olika krämpor.

Ring i det judiska året 5772, (och svansen slutet av National Honey månad!) Genom att dra nytta av den fantastiska hälsofördelar av honung - och prova några stora säsongsmässiga honung recept som judar och icke-judar både kommer att njuta i höst.

 1. Immune Booster: Honey s antioxidant och anti-bakteriella egenskaper kan hjälpa ditt immunförsvar försvara dig mot sjukdomar, inklusive en vanlig förkylning.
 2. Viktminskning stöd: Honung kan hjälpa dieters gå ner i vikt när de används med måtta som en ersättning för andra sötningsmedel. Tänk på att en matsked honung har ca 63 kalorier, så använd den med måtta.
 3. Uppslutning stöd: Honung är en populär hem rättsmedel (även om vetenskapen bakom detta är inte avgörande) för alla typer av matsmältningsproblem, inklusive förstoppning och magsår. För en hemmagjord matsmältning stöd, prova te med honung och citron.
 4. Förkylningsmedicin: Många svär vid honungens kalla och hals-lugnande egenskaper. Tillsätt honung till te eller varmt vatten med citron för en omedelbar hals nappen.
 5. Anti-inflammatoriska medel: I en studie från 2005, var lokal applicering av honung visat sig minska mukosit, eller inflammation i mag-tarmkanalen, i 85 procent av studerade patienter. En dryck gjord av honung och äppelcidervinäger är populärt används som ett hem botemedel för artros smärta eller ledinflammation.
 6. Anti-bakteriell behandling: Honung har länge använts som en aktuell anti-bakteriell behandling för mindre skärsår, brännskador och skrubbsår. Även det vetenskapliga samfundet är fortfarande osäkra om hur effektiv denna behandling är, tyder preliminära data som honung, tillämpas i bulk till ett sår, faktiskt kan hjälpa till att förhindra infektion.
 7. Skin soother: Honung är en populär ingrediens, tillsammans med bivax, i naturliga krämer och läppbalsam. Dess antimikrobiella egenskaper är tänkt att göra det ett bra val som ett hem akne behandling. Kombinera honung med varmt vatten och havregryn för en helt naturlig hud scrub.
 8. Energy Booster: Älskling, liksom alla sockerarter, kan ge en tillfällig energikick och pigg i blodsocker, och det är ett hälsosammare alternativ än många sockerersättningsmedel. Forskning visar att diabetiker kan äta begränsade mängder av honung, också, förutsatt att de är noga blodsockernivåer.

   Inspirerad prova honung? Här är några recept:

   1. Barkis (traditionell judisk ägg bröd) med honung
   2. Grillade äpplen med ost och honung
   3. Mandel och honung cookies smör
   4. Flourless honung mandel tårta
   5. Färska fikon med yoghurt och honung
   6. Honey lammkotletter