Evb

5 tips för att täcka kostnaderna för multipelt myelom

Myelom är en av de dyrare cancer att behandla, även om du har bra sjukförsäkring. Här är några tips som hjälper dig klara sig ekonomiskt.

De kostnaderna för behandling av multipelt myelom är skrämmande, även för patienter med utmärkt sjukförsäkring. Tänk bara egenavgifter för läkemedel som lenalidomid (Revlimid) och bortezomib (Velcade), vilket kan topp 750€ per månad. Sedan finns det besök till många specialister, sjukhusvistelser, och eventuella stamcellstransplantationer som alltmer håller på att bli standard på vården.

"Myelom är både obotlig och kronisk," säger Jane Levy, en licensierad kliniska socialarbetare som riktar tålmodiga hjälpprogram för cancervård, en nationell ideell organisation baserad i New York som ger stöd för cancerpatienter och deras anhöriga och familj. "Dessa patienter behöver massor av stödjande vård."

Behandling kostnader normalt täcks utan krångel med försäkringsbolag, men det kan ibland vara svårt för patienter att få ersättning för vård i hemmet, rullstolar och proteser, säger Levy. Täckningen varierar från försäkringsgivare och geografisk region.

Patienternas out-of-pocket kostnader kan lägga upp snabbt, ibland sätta en svår påfrestning på en familjs förmåga att täcka vanliga levnadskostnader, säger Paul Hewitt, en information om cancer specialist med Internationella Myelom Foundation baserat i North Hollywood, Kalifornien.

"Jag har haft samtal från människor som fortfarande värmer hus med olja, sa:" Jag vet inte var jag ska få pengar för att värma huset i vinter, "" Hewitt säger. "På grund av oförutsedda utgifter, det verkligen är ett problem. Vi har hört om människor som går igenom all sin pensionering pengar eller behöva sälja sitt hus. "

Finansiell planering är avgörande för patienter och deras familjer som står inför vad som kan vara en lång och dyr kamp med multipelt myelom, Hewitt och Levy säger. Båda rekommenderar prata med tålmodiga förkämpar, såsom socialarbetare på sjukhus eller lokala myndigheter på åldrande.

Här är ytterligare några tips på att hantera kostnaderna för multipelt myelom:

Ett. Rådgör med en patient förespråkar, case manager, eller socialarbetare samband med din vårdcentral eller lokalt organ på åldrande. Dessa specialiserade yrkesmän kan hjälpa dig att hitta behandling, socialt stöd och ekonomisk hjälp för att täcka kostnaderna.

2. Prata med ditt försäkringsbolag så snart som möjligt, eller har din advokat eller vårdgivare göra det för dig. Du kommer att behöva lära kostnaderna för gemensamma mediciner för detta tillstånd, liksom ditt apotek och medicinsk behandling årliga och livstid "caps" - det högsta belopp som försäkringsgivaren betalar för din vård. Detta kommer att hjälpa till med den ekonomiska planeringen. Många hälso försäkringsbolag har handläggare dedikerade att hjälpa människor med komplexa medicinska tillstånd samordna sin vård och återbetalning från försäkringsbolag.

Tre. Kontrollera att mediciner är täckta. Medicare patienter eller deras vårdgivare bör säkerställa att nödvändiga läkemedel, såsom bortezomib (Velcade), lenalidomid (Revlimid), eller talidomid (Thalomid), omfattas av Medicare läkemedel plan, även känd som Medicare Part D, eller deras omfattande Medicare kompletterande försäkring. Gå till Medicare.gov för mer information.

4. Håll ett öga på din försäkring. Din försäkring kan ändra sig om du inte kan arbeta. För att ta reda på dina alternativ, inklusive COBRA, kontakta ditt företags personalavdelning. Den Stiftelsen för vård-täckning utbildning erbjuder kostnadsfri rådgivning genom sin hotline och webbplats för att hjälpa människor att ta reda på vilka typer av privata och statliga försäkringar de kvalificerar sig för.

Fem. Titta in i en viatical uppgörelse. I extrema fall kan patienter och deras vårdgivare överväga en viatical uppgörelse, där en patients liv försäkring säljs för kontanter på framsidan, eller till och med konkurs. Levy föreslår pratar med en finansiell rådgivare eller socialarbetare innan sådana åtgärder för att täcka kostnaderna.