Evb

5 tips för att hitta en reumatolog

Från lokalisera en bra reumatolog att effektivt tala med din läkare, hur du närmar dig denna relation kan bidra till att avgöra framgången för din reumatoid artrit behandlingsplan.

Linda Myers, 48, i Columbus, Ohio, skulle ha följt hennes reumatolog när han lämnade sin praktik, men hon bestämde sig för att använda sin exit som en möjlighet för att hitta en reumatolog som skulle vara en bättre match.

Myers gjort några förfrågningar om Stacy Ardoin, MD, MHS, en reumatolog på Rikstäckande Barns Sjukhus och The Ohio State University Rheumatology Clinic. "Jag pratade med hennes personal och såg på hennes bakgrund på Internet," Myers säger.

Efter hennes första besök, visste Myers hon hade gjort ett bra val. "Jag gillar hennes stil," säger Myers, som har haft ledgångsreumatism sedan hon var i tjugoårsåldern. "Kanske för att hon är yngre, hon är lätt att nå. Jag vet att jag kan alltid e-post om jag har en fråga eller ett problem innan mitt nästa besök och hon kommer att svara."


Relaterat: svar på dina reumatoid artrit frågor

Att hitta en reumatolog är inte alltid så lätt. Men studier visar - och läkare och patienter är överens om - att när du har en bra relation, du får bättre vård. Så hur ska du gå om att hitta en reumatolog som är en bra passform för dig? Eller Hur du närmar dig att prata med din läkare för att förbättra din relation med din nuvarande reumatolog? Här är fem tips som kan hjälpa:

  1. Få betrodda remisser. Fråga andra personer med reumatoid artrit eller som arbetar med RA-patienter för deras rekommendationer. "Det finns inget substitut för att få en remiss från någon som har interagerat med läkaren och har haft en bra upplevelse," Ardoin säger. Hon varnar om att använda Internet för att kontrollera en läkares betyg. "Ta dessa platser med en nypa salt", säger hon. "De människor som kommenterar på dessa webbplatser är antingen mycket nöjda eller mycket missnöjda. Du kan söka efter denna information, men man måste vara medveten om denna bias."

    När Jennifer Bycenski behövde hitta en läkare för hennes ledgångsreumatism behandling efter att ha flyttat till Connecticut 15 år sedan deltog hon möten Arthritisgrunden i hennes område. Olika läkare från området skulle tala på mötena. "Det tog inte lång tid att hitta en läkare som jag verkligen gillade och satt upp ett möte", säger hon. "Mitt första möte, sa jag till honom att jag var där för att intervjua honom och vice versa. Det tog inte lång tid för oss att utveckla en bra relation."
  2. Möt läkaren personal. Det är viktigt att komma överens inte bara med reumatolog, men praktiken medlemmar personal samt. Du vill att folk på kontoret som du kan lita på att förmedla dina budskap till läkare och som kommer att komma tillbaka till dig i god tid. Säger Ardoin, "Du måste titta på hela kontoret flow - om du har en fråga, kommer det att få svar Om det inte gör det, kan det vara läkare eller det kan vara deras personal?."
  3. Vara en artig patienten Kom ihåg den gyllene regeln:. Gör mot andra. Folk behandlar dig hur du behandlar dem. "Jag försöker väldigt hårt för att vara lycklig när jag är på kontoret eller på telefon," Bycenski säger. "Jag har sett sköterskorna rullar sina ögon när de får ett samtal från en patient som de tycker är krävande. Jag försöker att utöva det mest tålamod, och vara så tillmötesgående som möjligt, och föra dem behandlar när jag kan. Jag vill att de ska vara en del av mitt team och vet att jag uppskattar dem. Resultatet är jag får bra svar från dem. "
  4. Gör en lista. Alla har olika "vill" när det gäller att välja en läkare. Innan beslut fattas, avgöra vilka egenskaper som är viktiga för dig och skriva ner dem. När du besöker läkare, prata med läkaren och ställa frågor för att se om han eller hon är en bra matchning för din personlighet. "Vissa patienter som en läkare som skojar runt," Ardoin säger. "Andra är mer bekväm med någon som är mer seriös. Du måste bestämma vilka saker som är viktigast för dig och vad som gör dig mest bekväm och leta efter en läkare som har dessa egenskaper."
  5. Arbeta som ett team. När det gäller reumatoid artrit behandling, är det viktigt att du och din läkare planera det tillsammans, säger Ardoin. "Din läkare kan säga," Jag vill att hindra dig från att ha gemensam skada i 15 år så jag ger er denna medicin, och den yngre patienten kan säga, "Jag vill inte biverkningarna av de mediciner för att störa min förmåga att göra mitt jobb just nu, '"Ardoin säger.


Relaterat: test för reumatoid faktor

Om du och din läkare är på samma sida, kan du arbeta tillsammans och hitta den rheumatoid artrit behandling som är bäst för dig.