Evb

4 naturliga botemedel för illamående

Illamående plågar oss alla från tid till annan. Nå för pepparmynta, ingefära, eller akupressur handled band kan vara allt du behöver för att få illamående lättnad.

Alla upplever illamående vid en eller annan punkt. Oavsett om det är i samband med graviditet, sura uppstötningar, eller cancerbehandling, kan naturläkemedel ge viss illamående lättnad. Stocking upp ditt skafferi med naturliga behandlingar för illamående kan hjälpa dig segla igenom det värsta av det nästa gång.

Illamående uppstår i olika situationer, och förstå orsaken är viktigt att avgöra den lämpligaste behandlingen. Exempelvis krävs graviditetsrelaterade illamående ett annat svar än illamående på grund av cancerbehandling.

Graviditet är en mycket viktig tid för naturliga behandlingar. Särskilt i början av graviditeten, när du vill undvika att ta mediciner så mycket som möjligt, kan illamående vara dränerande och tröttande. De flesta naturläkemedel kommer att arbeta under detta skede, dock. Varje kvinnas svar är olika, så det kan ta lite experimenterande för att ta reda på vilken naturlig behandling ger störst illamående lättnad.

Ingefära

Ingefära har använts i tusentals år för att behandla illamående, ont i magen och diarré. "[Det är] en utmärkt behandling för illamående, speciellt under graviditeten," säger Lauren Richter, DO, biträdande medicinsk chef för kliniken vid Centrum för integrativ medicin vid University of Maryland School of Medicine i Baltimore. Andra typer av illamående hjälpta av ingefära inkluderar postoperativ illamående, illamående på grund av kemoterapi, och även åksjuka. Dr Richter rekommenderar användning av färsk ingefära i matlagning, dricka det som te, eller, för dem som inte är förtjust i sin smak, äta kanderad ingefära. " Lös den i munnen som en mint ", säger hon.

Pepparmynta

Peppermint och pepparmynta olja är bra för illamående lättnad och kan också vara till hjälp i hanteringen av matsmältningsbesvär eller colon irritabile. "Pepparmint är också underbart för illamående", säger Richter. Du kan göra en pepparmynta te eller suga på en pepparmynta godis. "Detta är också mycket säkert under graviditeten."

Akupunktur och akupressur

I tusentals år har Östra utövare manipulera tryckpunkter i hela kroppen för att ta itu med fysiska symtom såsom illamående. En version av denna metod, som kallas akupunktur innebär att föra långa, tunna nålar in i huden för att balansera energi vägar och korrekta hälsoproblem. Kom bara ihåg att bara söka akupunktur från en legitimerad professionell, råder Richter.

Akupressur är en version av samma tillvägagångssätt som kan utföras i hemmet eller genom en massageterapeut. Både akupunktur och akupressur kan hjälpa illamående orsakad av graviditet, cancer, syra-reflux, och andra situationer. "Återigen, dessa terapier är särskilt användbara i graviditeten, där läkemedelsinteraktioner är kritiska och de flesta läkemedel ska kunna undvikas," konstaterar Richter. "Det finns bra uppslagsverk ute på marknaden för att instruera folk om hur man gör akupressur hemma på egen hand."

Aromaterapi

Styra dofter i din omgivning är ett annat sätt att närma sig illamående lättnad. Detta innebär att ta bort de dofter som kan bidra till illamående och lägga dofter som kan ge lindring, såsom pepparmint olja eller lavendel.

"Du kan placera en droppe eller två [av pepparmintolja] på en vävnad och andas in doften när du känner dig illamående, eller lägga den i en eterisk olja diffusor", säger Richter. Dessa eteriska oljor kan också användas inom massage. Vissa människor kan finna att de har en svag allergisk reaktion mot eteriska oljor placeras direkt på huden, dock. Du bör alltid använda en neutral olja, som mineralolja, för att späda eteriska oljor innan du lägger dem på huden.