Evb

Varför ordet anorektisk ont

Ordet "anorektisk" låter konstigt för mig nu

Ordet "anorektisk" låter konstigt för mig nu. Men för tio år sedan, det är vad folk kallade mig. Även när jag bodde med anorexi, var att etiketten fortfarande svårt att svälja, pun intended. Jag försökte att inte äta, så jag antar att uttrycket är korrekt. Och ja, passar jag definitionen enligt den nationella ätstörningar Association, som definierar anorexia nervosa som en allvarlig, potentiellt livshotande psykisk sjukdom som kännetecknas av själv-svält och överdriven viktminskning. Ändå föraktar jag verkligen det ordet.

Det är inte så att jag har svårt att prata om mitt förflutna

Det är inte så att jag har svårt att prata om mitt förflutna, men jag föredrar att säga att jag kämpade med frågor kroppsuppfattning. När jag gick på college, fann jag det omöjligt att vilja min kropp eller ens acceptera den. Jag trodde att vara smal skulle göra allt okej.

Jag oroar mig fortfarande att jag inte är tillräckligt tunn

Jag oroar mig fortfarande att jag inte är tillräckligt tunn, men jag fick frisk. Att säga att jag har haft problem kroppsuppfattning känns mer bekväm. Jag kämpar med problem, men de beskriver inte mig eller definiera mig helt. Ordet "anorektisk" känns som en allomfattande etikett, som om det inte finns något annat sätt att beskriva den person som svälter sig själv.

Även när jag var mitt uppe i min kamp

Även när jag var mitt uppe i min kamp, ​​äta precis tillräckligt för att hålla från svimning, det fanns så många andra saker om mig Jag ville att folk skulle se. Ja, påverkat min ätstörning mina vänskapsrelationer, mina studier och många andra aspekter av mitt liv, men jag var fortfarande en tjej som älskade att resa, klassisk rockmusik, och medicinsk dramer på TV. Jag hade bara ett allvarligt problem som jag hade att göra med.

Nu, år efter att få kontroll över mitt problem, ser jag fortfarande i spegeln och önskar att jag var tunnare. Jag känner mig fortfarande skyldig när jag äter för mycket. Jag lät ändå hur jag ser kontrollerar min dag ibland. Det är därför, även om jag bara svälta mig själv för ett år, jag vet inte om någon fullt återhämtar sig från en ätstörning. Men nu är jag en mamma, en författare och en löpare. Det finns mer för mig än mina tidigare eller nuvarande kamper med min vikt. Jag kommer inte låta ett ord definiera mig. Kampen kommer inte besegra mig.

Jag vet nu att det finns ett sådant rikt liv där ute som inte har att kretsa kring mat varje sekund. Dessutom har jag två små flickor som ser upp till mig, och jag måste föregå med gott exempel för dem. Jag hoppas mer än något som de älskar sina kroppar och aldrig hemsöka över vad de äter, men det kanske inte är realistiskt.

Jag hoppas att alla som kämpar med kroppsuppfattning inte bedöms

Jag hoppas att alla som kämpar med kroppsuppfattning inte bedöms. Ordet "anorektisk" känns väldigt negativt, eftersom det då skulle svälta sig själv är fruktansvärt. Men det finns en person där, som kämpar för att övervinna en sjukdom och det finns mer för dem än en etikett.