Evb

Vägen till ätstörningar återvinning

Läs hur en överlevande slog henne ätstörningar och kan nu fokusera på att få rätt kost och motion för bättre hälsa.

Jenni Schaefer kamp med ätstörningar började på danslektion när hon var 4 år gammal. Hon minns att titta på de andra små flickor och tänkte, "De ser bättre än mig, de är bättre än mig." Den negativa kroppsuppfattning som började vid en sådan späd ålder intensifierats under åren, och Schaefer småningom fann sig leva med en fullständig -blåst ätstörning. "Den negativa rösten bara blev högre och högre genom högstadiet och gymnasiet och jag började begränsa, binging och utrensning mer och mer, "Schaefer säger.

Schaefer berättelse kunde lätt ha vänt tragiskt - det uppskattas att 6 procent av människor som slåss allvarliga ätstörningar inte överlever. Men med en kombination av år av terapi och enorm familjestöd, är idag Schaefer frodas. Vid 33 är hon ambassadör för National Eating Disorders Association (NEDA) och reser landet dela hennes berättelse om återhämtning från "Ed," hennes term för "ätstörningar." Schaefer är också författare till två böcker, liv utan Ed: Hur en kvinna förklarade sig självständigt från hennes ätstörning och hur du kan Alltför och Adjö Ed, Hello Me: Återställa från din ätstörning och kär i livet.

Ätstörning återhämtning: de första stegen

Hur kan du eller din älskade följa i Schaefer äta fotspår sjukdom återhämtning? Sondra Kronberg, MS, RD, en näring specialist och NEDA talesman, säger en framgångsrik återhämtning beror på att få rätt behandling och som har ett fast stöd -system. Till familjemedlemmar, hon råder, "kämpa inte personen. [En ätstörning] är inte ett val, det är en sjukdom. Kämpa tillsammans - det är inte bara deras problem ".

Kronberg föreslår bra behandling kräver ett team för att ta itu med de emotionella, beteendemässiga och fysiska aspekter av sjukdomen. Som förmodligen skulle innefatta en enskild terapeut, läkare, näringsexpert och familj terapeut med kompetens inom ätstörningar.

Ätstörning återhämtning: förväntar sig en lång väg

Återhämtning är inte ett sprinterlopp - det är ett maratonlopp. Kronberg säger att det tar i genomsnitt fyra till sju år för att nå återhämtning, men fullständig återhämtning är möjlig. Ibland är det svårt för patienten och dennes familj att stanna i det för lång tid eftersom framsteg kan vara långsam och behandling är dyrt om den inte täcks av försäkring.

Schaefer säger att för år hon inte insåg att hon hade en ätstörning, eftersom samhället älskar tunnhet. Men på uppmaning av hennes familj och hennes pojkvän, trädde hon terapi vid 22 års ålder. "Jag började binging och utrensning utom kontroll - Jag ville inte leva så längre," Schaefer förklarar. Fysiskt, manifesterade själva sjukdomen i hennes ben, och Schaefer fick diagnosen osteoporos. "Ätstörningar påverkar dig från toppen av tårna till håret på huvudet. När jag först började att slåss, fick [sjukdomen] galen och fick starkare, "Schaefer säger. "Jag fick definitivt värre innan jag fick bättre."

Ätstörning återhämtning: förvänta gupp i vägen

Kronberg säger den västerländska kulturen som belönar tunnhet gör återfall mycket troligt, men tillägger hon, "Du måste göra förändringar för att stödja din återhämtning så att du inte gå tillbaka till samma gamla beteenden." Till exempel, om du var en modell som utvecklats bulimi, och du kommer tillbaka till modellering efter behandling, samma triggers finns och är chansen stor att du kommer att återfalla.

Schaefer säger skovvis är en del av återhämtningen och det lär dig ". Något om dig själv som du behövde lära" Citerar ett japanskt ordspråk, Schaefer säger, "Fall ned sju gånger, och stå upp åtta - aldrig, aldrig, aldrig ge upp. "

Ätstörning återhämtning: att finna balans

Schaefer säger behandling tvingade henne att hitta balans med mat. Hon säger att en tillfrisknad alkoholist kommer hålla sig borta från att dricka resten av sitt liv, men människor med ätstörningar måste konfrontera sin demon dag in och dag ut. Återhämtning lärde henne också att hitta balans med motion. "I dag, jag tränar för hälsa och njutning, och jag kan ta ledigt" från träning, säger hon.

Behandlingen hjälpte också vända känslor som en gång matade henne ätstörningar till positiva egenskaper. "Perfektionism är perfekt för att skriva - mina redaktörer älskar mig," Schaefer säger. Den ångest som hjälpte så frön av tvivel på sig själv i det 4-åriga dansaren är nu en källa med hög energi.

Hennes tillfrisknande testades under de senaste åren när hon konfronterades med en rad personliga tragedier. Trots en bruten förlovning, hennes fars cancer, och döden av en vän från anorexia nervosa, gjorde Schaefer inte återvända till störda matvanor. Det var då hon visste att hon hade slagit ätstörningar för gott. "Nu mat tankar ersätts med livet", säger hon. "Jag gör vänner, jag går mountainbike - Jag vet hur man handskas med livet."