Evb

Vad du kan göra om hammertoes

De ser ut som klor, och de kan vara smärtsamt. I vissa fall kan hammertoes rätas ut.

Om du undrar vad du kan göra om dina smärtsamma böjda tår - en fot tillstånd som kallas hammartå - du kan börja med att behandla dina fötter rätt. Behandling för att minska smärtan av en HAMMARTÅ kan börja hemma, men för att verkligen lösa problemet, kan du behöva se en fotvårdsspecialist.

Hammertoes: hur de bildar

En HAMMARTÅ är en deformerade andra, tredje, eller fjärde tån. Tån böjer upp vid mellanleden. Den tån blir en hammartå eftersom en muskel i tån inte fungerar eller är för svag, vilket ökar trycket på senor och leder tå. Muskler fungerar normalt två och två för att böja och räta ut tårna. Om tån förblir böjd för länge, utvecklar en HAMMARTÅ.

Illasittande skor, artrit, ärftlighet, även en skada, kan orsaka hammartå till formen. För att lägga sten på börda, liktornar och förhårdnader är vanliga ovanpå hammertoes eftersom tån skaver mot skon.

Hammertoes: Lindra smärtan

För att hålla dina hammertoes mer bekväm, börja med att byta ut dina trånga, smala, spetsiga skor med dem som har gott om utrymme i tårna. Hoppa höga klackar till förmån för låga klackar för att ta bort trycket tårna.

Du bör ha minst en halv tum mellan den längsta tån och spetsen på din sko. Om du inte vill gå ut och köpa nya skor, se om din lokala sko verkstad kan sträcka ut dina skor att göra tåområdet mer tillmötesgående till din HAMMARTÅ.

Hammertoes: förebyggande

För att förhindra en hammartå, aldrig pressa tårna i skorna som tvingar dem att böja sig på onaturliga. Dessa senor kan strama upp, och lämna ett permanent, klo-liknande kurva i din tå. Alltid glida fötterna i mjuka, rymliga skor som lätt rymmer alla dina tår.

Stretching tårna kan också hjälpa till att hålla senorna i den avslappnade tårna, och förhindra en HAMMARTÅ. Använd dina händer för att försiktigt räta och sträcka på tårna eller försöka plocka upp föremål med tårna - gripa tag i något från golvet, till exempel. Att sitta på en filt och med tårna för att ta tag i ändarna med också koppla fötterna.

Hammertoes: Se en fotvårdsspecialist

Även om dessa hem-baserade smärtstillande åtgärder kan hjälpa din tå för att må bättre, kan du behöva se en fotvårdsspecialist för att åtgärda problemet.

"Kirurgisk intervention [ofta] krävs för att korrigera missbildningen," säger Timothy C. Ford, DPM, chef för podiatric residency programmet vid Jewish Hospital och St Marys HealthCare i Louisville, Ky Han rekommenderar att se en fotvårdsspecialist för att fastställa orsaken av HAMMARTÅ, kan som hjälp för att fastställa den lämpliga behandlingen.

Ett besök på en fotvårdsspecialist kan se till att du inte skadar huden på tån, vilket leder till en möjlig infektion. "Om det är allvarlig nog, kan du utveckla sår eller en uppdelning av huden överliggande sammandragande leden", säger Alan K. Mauser, DPM, en fotvårdsspecialist i Louisville, Kentucky

Dr Mauser betonar att opereras på en HAMMARTÅ är en kvalitet i livets problem. Du kan ha operation för att räta ut tån eller att ta bort en del av benet. I mer allvarliga fall kan kirurgi vara mer komplicerad än bara benborttagning.

Spotting en HAMMARTÅ tidigt, lindra smärta, om det behövs, och, se en fotvårdsspecialist kan hjälpa till att hålla behandlingen enkel.