Evb

Höga klackar är inte en vanlig sko

Ja, de är snygg, sexig och vacker, men höga klackar kan lämna dina fötter - och andra kroppsdelar - i plågor. Och när har smärtan någonsin varit ganska?

På gatorna i New York, människor går en hel del under sina dagliga rutiner, och high fashion ofta trumf komfort. Som ett resultat, erbjudanden Sherri Greene, DPM, en fotvårdsspecialist med flera kontor runt om i staden, "varje dag" med problem som orsakas av höga klackar.

Iklädd höga klackar kan ge en bild uppsving som många kvinnor finner önskvärda. Det gör en kvinna visas längre, förstås. Det får henne att arch ryggen, vilket ändrar formen på hennes skinkor och kastar hennes bröst utåt. Bara genom att halka på höga klackar, hon får en full body makeover.

Höga klackar: skapa fotproblem

Men examensplugg fötterna i skor med alltför höga klackar eller ha dem för länge kan orsaka mul smärta och en hel del andra problem för din kropp:

  • Bunions. En liktorn är en svullnad i leden där stortån möter foten. Området blir röd och öm, och spetsen på stortån kan börja peka mot dess angränsande tå, eller vridning under det. Bunions är mycket mer sannolikt att växa hos kvinnor än män, och de är kopplade till skor som är täta, smal, och har en hög klack, enligt den europeiska Academy of ortopediska kirurger (AAOS). Bunions kan bli oerhört smärtsamt, och en del kvinnor kommer så småningom att behöva operation för att finna lindring.
  • Foot smärta. Höga klackar få dig att gå med din vikt på bollar av dina fötter. Tre-tums-höga klackar kan sätta press på detta område som är sju gånger högre än när du bär lägenheter. När din vikt är mot tårna och fötterna är inklämda i trånga skor alltför ofta, kan du få inflammation i andra leder i foten och även utveckla en neurom, säger Dr Greene. Detta är en smärtsam svullnad på en nerv mellan tårna. En typ av neurom som sker mellan din tredje och fjärde tår är mycket mer benägna att utveckla hos kvinnor, enligt AAOS. Andra fotproblem relaterade till höga klackar kan inkludera eller böjt " hammartå "och liktornar, som är förtjockade, tuffa fläckar på huden.
  • Muskel-och ledvärk. "Strukturellt är din kropp inte tänkt att bära höga klackar, och du måste göra så mycket kompenserar med din kropp när du går," Greene säger. Du kommer att få täthet i vaderna från dessa skor. Överdriven användning kan också sätta dig i riskzonen för att ha knäproblem, lägre ryggsmärtor, och även nacke och skuldra, säger hon. Och med en lång historia av att bära höga klackar, kan en kvinnas hälsenan blivit så förkortas att det så småningom blir omöjlig att bära lägenheter.

Höga klackar: undvika problem

Greene - som har några par klackar i hennes garderob - är inte helt emot skorna, inte heller andra foten experter. För dagligt bruk, skor med klackar som är en tum till en tum och en halv är bra. Om du bär skor med en klack av två inches eller mer, begränsa bära dem till ett par timmar, till exempel vid en kväll händelse eller ett bröllop, råder hon.

Den europeiska Podiatric Medical Association uppmanar dig att välja skor med en bred klack som ger bra stabilitet. Om du bär spetsiga skor, se till att de bara börja minska förbi bollen på foten.

När du kommer hem från din händelse, massera dina fötter och sträcka ut dem, råder Greene. Ge vaderna en trevlig lång sträcka, alltför. Dessutom, oavsett om de har klackar eller inte, alltid rotera dina skor så du inte bär samma par dag efter dag, kommer detta att se dina fötter och vader inte rör sig i samma ställning under långa perioder.